Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Varázslatos Karácsonyi mese Postojnai cseppkőbarlang - Ljubjana - Trojane - Maribor

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Postojna
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-12-28-tól
2024-12-29-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 éj
Ár:
59990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Varázslatos Karácsonyi mese
Postojnai cseppkőbarlang - Ljubjana - Trojane - Maribor
Élő betlehemi jászollal a Postojnai cseppkőbarlangban


 
Időpont: 2024. december 28-29

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: 3*-os szállodában

Ellátás: reggeli

Ne maradjon le az egyik legnagyobb és legvarázslatosabb szlovéniai karácsonyi eseményről, melyet a mesés Postojnai cseppkőbarlangban rendeznek hagyományosan. A Postojnai cseppkőbarlangban berendezett Élő betlehemi jászol a világ egyik leglátványosabb karácsonyi élményét nyújtja. A mesés földalatti világban tett 90 perces csodás utazás felejthetetlen élmény az egész család számára. A 90 perc hosszú előadás az 5 km hosszú turistaút mentén látható. Az élőkép első 3,5 km-ét a látogatók a kisvasútról tekintik meg, a 1,5 km hosszú második szakaszon pedig gyalog mennek végig. Az előadás a legkisebbeket is lenyűgözi. Javasolt a kényelmes öltözék és sportcipő, de fázni biztosan senki se fog, mivel a barlangban 10 °C az állandó hőmérséklet.

Program

1 nap: Elutazás 5 órakor a Népliget, Planetárium melletti parkolóból. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. Különleges élményben lesz részünk, mert részt veszünk az egyik legnagyobb és legvarázslatosabb szlovéniai karácsonyi eseményen, melyet a mesés Postojnai cseppkőbarlangban rendeznek hagyományosan. A berendezett Élő betlehemi jászol a világ egyik leglátványosabb karácsonyi élményét nyújtja. A mesés föld alatti világban tett 90 perces csodás utazás felejthetetlen élményt nyújt. A titokzatos föld alatti szépség a lehető leggyönyörűbb hátteret biztosítja, amit az Anyatermészet türelmesen, évmilliók alatt alakított ki. Több mint 150 helyi színész a kiváló zenészekkel együtt minden évben csodás karácsonyi előadással várja Önöket, mélyen a föld felszíne alatt: 16 bibliai jelenetet mutatnak be az 5 km hosszú turistaút mentén, melyet 2.100 színes égő világít meg. A hagyományos karácsonyi vásár és fényképkiállítás ünnepi hangulatot teremt a Postojnai Cseppkőbarlang Park egész területén.

Élményekkel gazdagodva tovább utazunk Ljubjanába majd elfoglaljuk a szállásunkat. Aki szeretné megcsodálhatja a várost díszkivilágításban. Lilás, modern színeivel valóban egyedi, már-már mesés hangulatot varázsolnak a középkori belvárosi házak és igazán különlegessé teszi az adventi élményt.

2 nap: a reggeli elfogyasztása után gyalogos városnézés során megismerjük Ljubjánát. Európa legkisebb fővárosainak egyike, azonban kellemes kulturális látnivalók sorát kínálja. A monda szerint az aranygyapjút megszerző és hazafelé tartó argonauták vezetője legyőzte az itteni tóban tanyázó sárkányt, később a sárkány vált a város jelképévé. Az óvárosa könnyed sétálással bejárható. Városnézésünk során megnézzük a Szent Miklós székesegyházat, mely a szlovén főváros legismertebb látnivalója. A barokk székesegyház belseje rendkívül gazdagon díszített freskókkal, szobrokkal, valamint a kupola kialakítása is érdemessé teszi a látogatásra. Az óvárosa meredek domb tövében húzódik, amely kacskaringós macskaköves utcákból áll, itt-ott kitűnő állapotban lévő középkori házak láthatók. A Robba-kút, Ljubljana fontos szimbóluma, valamint a 15. században épült Városháza. Az óváros csendes és nyugodt részén található meg a bájos tér a Gornji Trg, ahol a középkori épületekben hangulatos kávézók, éttermek, és teraszos kiülők kellemes hangulatot kínálnak. Ljubljana híres a hidjairól. A Hármas híd a Ljubljanica folyó partján helyezkedik el és a város érdekes látnivalója. A gyalogoshíd kedvelt helye a turistáknak, mivel nagyon szép fotók készíthetők.  Egy városi legenda szerint a Sárkány híd sarkában álló sárkányok megcsóválják a farkukat, ha egy szűzlány megy át az átkelőn. Azt mondják, hogy csak az járt igazán Ljubljanában, aki lefotózza magát a Sárkányhíd egyik sárkányával. Fakultatív programként szabadidőben ajánljuk megtekintésre még a várat. A dombtetőn álló várból gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra. A dombra gyalogosan és siklóval lehet felmanni.

Innen tovább utazunk Trojane-ba, ahol megkóstoljuk a híres szlovén fánkot. Az eredeti Trojane-i fánk sárgabaracklekvárral készül, nem olyan gyári kemény édes tömbbel, hanem igazi, házi baracklekvárral. A fánk szlovén neve krofi. Sokkal nagyobb, mint itthon, egy darab, egy komplett  étkezést is helyettesíthet. A fánk Trojane különlegessége és sokféle ízesítésben kapható. Aki nem szereti a fánkot az süteményeket is kóstolhat.

Utunkat folytatva Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába érkezünk.  Egyik oldalról zöld színfoltot jelent a Pohorje-hegység, melynek oldalain a szőlőültetvények tűnnek fel, másik oldalon pedig a Dráva folyó határozza meg a város arculatát. A régi városmag felejthetetlen élményt ígér: egy séta a Dráva-parton, valamint a reneszánsz és barokk házakkal ékesített óvárosban. Rövid gyalogos városnézés keretében meglátogatjuk Maribor óvárosát. A Főtéren hangulatos kávéházak várják az elfáradt városnéző turistákat.   Hazaindulás késő délutáni órákban. Várható hazaérkezés a 22-23 körül. Az út minden korosztály számára ajánlott. A programok sorrendje változhat.

Belépők:

Postojna cseppkőbarlang, mely tartalmazza az előadást is,  felnőtt jegy: kb. 35 Euro/fő, diák jegy: kb.27 Euro/fő, gyerek jegy ( 6-15 ) kb. 20 Euro/fő, kisgyerek jegy (0-5 ) kb.6 euro/fő.

Részvételi díj: 68.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 59.990,- Ft/fő

Egyágyas felár: 14.500,- Ft

Vacsora felár: 9.900,- Ft      

BBP + Stornó biztosítás: 2.880,- Ft/fő    

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!