Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Advent a Bledi- tónál, busszal

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Bled
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-12-06-tól
2024-12-08-ig
Szobatípus: 2 ágyas standard szoba
Időtartam: 2 éj
Ár:
104900.00 Ft/fő, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-12-06-tól
2024-12-08-ig
Szobatípus: 1 ágyas standard szoba
Időtartam: 2 éj
Ár:
151900.00 Ft/fő, Reggeli
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Program

1. nap

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban Ljubljanába. A Ljubjanica folyó mentén épült szlovén fővárosban reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva. A Hármas híd a város spirituális központja. A Preseren tér a belváros legforgalmasabb helye, itt található a vörös színű ferences templom, az Urbanc-ház, a költő Presener szobra, a Smalc-ház. Innen indul a Plecnik- árkádsor, mely a Sárkányos hídig tart. Napközben élelmiszer árusok kínálják finom portékáikat, itt található a szabadtéri piac is. Adventi időszakban sült gesztenye és forralt bor édes illata lengi be a teret. A tér belső oldalán áll a Szt. Miklós-székesegyház, a XVIII. századi barokk egyik legszebb európai épülete. Szabadprogram során lehetőség nyílik megtekinteni az adventi kirakodóvásárt. Majd folytatjuk utunkat a mélykék vizű tó partján épült Bledbe, szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap

Reggeli után séta a Bledi- tó körül, mely egy termálforrás által táplált tengerszem, magas hegyekkel körülvéve. Időjárás függvényében fakultatív program keretében hajókázás a Bledi tavon, megtekintjük a tó közepén álló piciny szigetecskén található IX. századi kegytemplomot. Majd szabad program keretében felsétálhatunk a bledi várhoz, ami egy 140 méterrel a tó fölé magasodó mészkő sziklaszirtre épült, páratlan kilátással a tóra és a környező hegyvidékre. Lefele jövet érdemes megtekinteni a várhegy alatt található neogótikus Szent Márton templomot. Elvegyülhetünk az adventi kirakodóvásárban, gyönyörködhetünk a karácsonyi fényekben úszó Bled adventi hangulatában. Szállás, vacsora. 

3. nap

Reggeli után utazás a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A világhírű szlovén barlang kb. 70 millió évvel ezelőtt keletkezett. 5200 m hosszú barlangszakasz látogatható részben barlangvasúton, részben gyalogosan. A különösen sokféle színű és formájú cseppkő páratlan élményt nyújt. Hazautazás, rövid pihenő a finomaságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tudnivalók

  • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
  • Belépők: 75 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
  • Elhelyezés: Bledben 4*-os szálloda, 2 ágyas szobáiban.
  • Ellátás: Reggeli. (Vacsora felár ellenében kérhető 8 900 Ft/fő.)
  • Minimum létszám: 30 fő

Szlovénia egyik legkedveltebb látnivalója, egyben jelképe, a Bledi-tó. A kristálytiszta, mélykék vízű tó minden évszakban más és más, szebbnél szebb arcát mutatja. Téli időszakban a havas, hófödte csúcsok, hegyoldalak, a hangulatos karácsonyi fények lenyűgözik az idelátogatókat.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!