Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Varázslatos Karácsonyi mese Bled és a Postojnai cseppkőbarlang

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Bledi-tó
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-12-28-tól
2024-12-29-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
24990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Varázslatos Karácsonyi mese
Bled és a Postojnai cseppkőbarlang

Időpont: 2024. december 28-29.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 0.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 1.00 órakor

Ne maradjon le az egyik legnagyobb és legvarázslatosabb szlovéniai karácsonyi eseményről, melyet a mesés Postojnai cseppkőbarlangban rendeznek hagyományosan. A Postojnai cseppkőbarlangban berendezett Élő betlehemi jászol a világ egyik leglátványosabb karácsonyi élményét nyújtja. A mesés földalatti világban tett 90 perces csodás utazás felejthetetlen élmény az egész család számára. A 90 perc hosszú előadás az 5 km hosszú turistaút mentén látható. Az élőkép első 3,5 km-ét a látogatók a kisvasútról tekintik meg, a 1,5 km hosszú második szakaszon pedig gyalog mennek végig. Az előadás a legkisebbeket is lenyűgözi. Javasolt a kényelmes öltözék és sportcipő, de fázni biztosan senki se fog, mivel a barlangban 10 °C az állandó hőmérséklet.

Program

Indulás hajnali 1 órakor a Népligetből, folyamatos utazás Szlovéniába, rövid pihenőkkel, éjszaka az autóbuszon. Érkezés reggel a Beledi-tóhoz. Itt első programként pletnákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk a tó közepén elterülő szigetre, ahol az ikonokus Mária mennybemenetele templom áll. (Időjárás függvénye!) Visszahajózás után szabadprogram következik. az Alpok lélegzetelállító hegyvonulataival körbeölelt városkát szabad program keretében fedezhetjük fel. Lehetőség nyílik a Bledi vár megtekintésére, vagy a városban sétálva érdemes megkóstolni a híres bledi krémest.

Tovább utazunk a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk egy kis szerencsével. Különleges élményben lesz részünk, mert részt veszünk az egyik legnagyobb és legvarázslatosabb szlovéniai karácsonyi eseményen, melyet a mesés Postojnai cseppkőbarlangban rendeznek hagyományosan. A Postojnai cseppkőbarlangban berendezett Élő betlehemi jászol a világ egyik leglátványosabb karácsonyi élményét nyújtja. A mesés föld alatti világban tett 90 perces csodás utazás felejthetetlen élményt nyújt nekünk. A titokzatos föld alatti szépség a lehető leggyönyörűbb hátteret biztosítja, amit az Anyatermészet türelmesen, évmilliók alatt alakított ki. Több mint 150 helyi színész a kiváló zenészekkel együtt minden évben csodás karácsonyi előadással várja Önöket, mélyen a föld felszíne alatt: 16 bibliai jelenetet mutatnak be az 5 km hosszú turistaút mentén, melyet 2.100 színes égő világít meg. A hagyományos karácsonyi vásár és fényképkiállítás ünnepi hangulatot teremt a Postojnai Cseppkőbarlang Park egész területén. Hazaindulás az esti órákban. Várható hazaérkezés hajnali 2 óra körül. Az út minden korosztály számára ajánlott. A programok sorrendje változhat.

Belépők:

csónakázás ára Bledben kb. 20 Euro/fő,

Mária mennybemenetele templom és harangtorony kb. 12 Euro/fő,

Postojna cseppkőbarlang, mely tartalmazza az előadást is,  felnőtt jegy: kb. 35 Euro/fő, diák jegy: kb. 27 Euro/fő, gyerek jegy ( 6-15 ) kb. 20 Euro/fő, kisgyerek jegy (0-5 ) kb. 6 euro/fő.

Részvételi díj: 29.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 24.990,- Ft/fő - Tavalyi áron!!!!

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 1.980,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!