Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR

Szlovákia, Alacsony Tátra, Besztercebánya (Tajov)
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-10-20-tól
2024-10-20-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
13990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR

Időpont: 2024. október 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Besztercebánya, ahol a tündérmesék valóra válnak. Első sorban a történelmével, kultúrájával, természeti szépségeivel és gasztronómiájával vonzza a turistákat. A Zólyomi-medencében, az Alacsony-Tátra lábánál fekvő Besztercebánya (Banská Bystrica) Közép-Szlovákia történelmi és gazdasági szempontból kiemelkedő fontosságú műemlékvárosa. Gyönyörűen felújított főterének északi részéhez kapcsolódik a Várnegyed, melynek kiemelkedő látnivalója a gótikus Mária-templom.  A korábban német templomként is ismeretes épület több átépítést megért, Lőcsei Pál mester gazdagon díszített gótikus szárnyas-oltáráról, kápolnáiról nevezetes.

Program

Indulás reggel 7 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, útközben rövid pihenővel érkezünk meg Besztercebányához. (gyalogos városnézés, kívülről tekintjük meg a látnivalókat) IV. Béla magyar király 1255-ben városi rangra emelte, amely ma az ötödik legnagyobb város Szlovákiában. Megismerkedünk a szépen megújult város látnivalóival. A séta során a Bethlen Gábor házat, a híres Láncos házat az egykor vár területén található Mátyás házat és a közelében található templomokat. Megismerkedünk a Főtér látnivalóival, és teszünk egy sétát a Szlovák Nemzeti Felkelés múzeumának parkjában kialakított haditechnikai skanzenben.

Városlátogatásunk után tovább utazunk a Lévai várhoz.  Léva város legrégibb építészeti emléke, s egyben a város éke a kővár. A gótikus vár romjai a 13. századból származnak. Első ismert tulajdonosa Trencsényi Csák Máté volt.  A vár felső részén a gótikus palota, a legrégebbi bástya és a körbástya maradványai tekinthetőek meg. A körbástya a 19. században nyaralóra lett átépítve. Falak maradványai, sarkak merevítései, a palota gótikus kapuja, vakolat maradványok és erődítések is megtekinthetőek. A várhoz kastély is tartozik, amely napjainkban a Barsi Múzeumnak (Tekovské muzeum) nyújt otthont. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépők: kb. 15,- €/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990, - Ft/fő    

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!