Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

ADVENT BELGRÁD

Szerbia, Belgrád, Belgrád
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-12-08-tól
2024-12-08-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
18490.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

ADVENT BELGRÁD

Időpont: 2024. december 8

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Program

Egy nem annyira ismert, de egy annál különlegesebb adventi programban lesz részünk. Napunk első felében városnézősétánk során megnézzük Belgrád városát.  Belgrád Szerbia fővárosa, a magyar történelemkönyvekben Nándorfehérvár néven szerepel. A hely Hunyadi János 1456-os győzelméről ismert és arról, hogy e fényes győzelemnek köszönhetjük a déli harangszót. Városnézésünket a Szent Száva templommal kezdjük, mely a világ egyik legnagyobb ortodox temploma, amely egyben a világ legnagyobb egyházi épületei közé tartozik. A szerb ortodox egyház alapítójáról, Szent Száváról nevezték el és neki is szentelték. A templom belső tere, illetve annak dekorációja mind a mai napig befejezetlen maradt. Méreteit tekintve 91 méter hosszú és 81 méter széles, 70 méter magas, a kupolán található aranyozott kereszt pedig 12 méter. Sétánkat a korzón folytatjuk, mely egyenesen a Nándorfehérvári várhoz visz át minket. Sétánk elején mindjárt több emlékmű mellett is elhaladunk. A belgrádi vár átadásának emlékköve után, a Halász szobra mellett, majd a Hála Franciaországnak című alkotás után érjük el a vár egyik bejáratát, a Karagyorgye-kaput. A vársétánk során bejárjuk a várat. A várárokban található a Hadtörténeti Múzeum zömmel második világháborús hadieszköz gyűjteménye, lövegek, harckocsik. A tankokkal teli várárkon egy hídon átkelve a karcsú és fehér óratorony alatti kapuhoz jutunk, mely a középkori várárok fölé emelkedik. A XVIII. századi barokk torony, azaz  az óratorony, az erőd jelképe, melyen felcserélték a kis- és nagymutatót. A dunai hajósoknak, katonáknak, őröknek ugyanis elég volt tudni, hány óra, így azt a jobban látható nagymutató mutatja. A falvonulatokról szép kilátás nyílik a Száva és a Duna összeömlésére, valamint az erdős Nagy-Hadiszigetre  és az alattunk elterülő Alsó-várra.

Az adventi vásár egy varázslatos hely. Lenyűgöző ünnepi hagyományokkal, egész decemberben és januárig nyüzsgő légkörrel és gyönyörű látnivalókkal vár bennünket. Nemcsak rendhagyó, hanem igen csodás, ami tényleg a legszebb fényében ragyog az ünnepi időszakban. A meleg és ünnepi hangulat a várost körülvevő számos látnivalónak, valamint az összes olyan dekorációnak köszönhetően is érezhető, amelyek a város központját mesebelivé varázsolják. A karácsonyi finomságokat és ajándéktárgyakat árusító színes fakunyhókkal, valamint a forralt bort és a téli puncsot kínáló standokkal vetekszik Európa bármely más karácsonyi vásárával. Várható hazaérkezés 23:00-24:00 között. Belépők: kb.500 RSD

Részvételi díj: 27.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 18.490,- Ft/fő
BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!