Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

TISZADOB - ANDRÁSSY KASTÉLY TARCAL ÉS TOKAJ

Magyarország, Észak-Magyarország, Tokaj
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-07-30-tól
2024-07-30-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
17690.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

TISZADOB - ANDRÁSSY KASTÉLY
 TARCAL ÉS TOKAJ

Időpont: 2024. július 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Elsőként Tiszadobra látogatunk. A tiszadobi Andrássy-kastély, a hazai historizáló építészet egyik legimpozánsabb alkotása, amely az idősebb gróf Andrássy Gyula elképzelései alapján épült. A teljes felújítás után megnyílt romantikus stílusú kastély hangulatos, korhű enteriőrjeivel, ősfás parkjával és sövénylabirintusával a régió legnagyobb látványosságai közé tartozik. földszinti teremsorban rendezték be az Andrássy család mindennapjait bemutató állandó kiállítást. A makulátlanul felújított, korhű bútorokkal, berendezési tárgyakkal felszerelt szobák közt találjuk az impozáns nagyszalont, a grófi dolgozószobát, a zeneszalont, a könyvtárat, a grófi család hálószobáit és az északnyugati toronyban a grófkisasszonyok tanulószobáját és Andrássy Katinka emblematikus toronyszobáját. A minden részletre ügyelő enteriőrök közt az ablakokon kipillantva a történeti kert a sövénylabirintussal látványa teszi még teljesebbé az időutazást.

Innen Tokajba utazunk tovább. A Tokaji borvidék névadó települése a Tisza és a Bodrog találkozásánál helyezkedik el. Tokaj belvárosában, sétálva nemcsak a vidám Bacchusszal, a nagyságos fejedelemmel, II. Rákóczi Ferenccel vagy Szent István királlyal (természetesen mindhármuk szobráról van szó) találkozhatunk, számtalan  műemlék épület és természetesen a megannyi borkimérés, árusító hely teszi egyedi hangulatúvá. Lehetőség lesz egy kb. 50 perces sétahajózásra is a Bodrogon, hogy a vízről egy egész más arcát is felfedezhessük a városnak.

Utolsó programunk Tarcal lesz, ahol 2015. március 25-én került felállításra az Áldó Krisztus szobra. A szobor öt gránittömbből áll, mely 8,5 m-es magasságával és közel 50 tonna súlyával, Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra! Egy lépcsősoron, vagy egy kényelmesebb szerpentinen felkapaszkodva nem csak a különleges szobrot csodálhatjuk meg, hanem egy páratlan panorámában is gyönyörködhetünk. Innen is megcsodálhatjuk a bányató türkizkék színét, bátrabbak le is sétálhatnak a tóhoz. Innen indulunk haza, várható érkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépő: kb. 7000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 17.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP és stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!