Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

CSEPPKŐBARLANGOK VILÁGA DOMICA ÉS AGGTELEK - SZINPETRI

Magyarország, Észak-Magyarország, Szinpetri
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-11-02-tól
2024-11-02-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
16990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

CSEPPKŐBARLANGOK VILÁGA
DOMICA ÉS AGGTELEK
- SZINPETRI

Időpont: 2024. július 2.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

A védelem alatt álló összes magyarországi barlang közül 280 barlang található az Aggteleki Nemzeti Park területén, a Szlovák-karszt 780 barlangjával együtt a Föld legsűrűbb ismert barlangos karsztvidéke. Az ősidők óta ismert és használt Baradla-barlang („Aggteleki cseppkőbarlang”) Magyarország legnagyobb barlangja (19 km) az UNESCO Világörökség része.

Program

Domica a Szlovák-karszt Nemzeti Park legismertebb és leghosszabb barlangja. Először ezt a barlangot keressük fel. Ma korszerű fogadóépületen át jutunk be a különleges cseppkőképződményekben hihetetlenül gazdag folyosóiba és termeibe, melyeknek már a nevei is –Misztériumok terme, Indiai pagodák terme, Gótikus dóm, Virágos kert – rendkívüli látványosságot sejtetnek. Ezek közül is kiemelkedik a Majko-dómban található Római-fürdő A kőkorszaki ember által is lakott, több mint 5 km hosszan feltárt barlangot a nyilvánosság előtt 1932-ben nyitották meg 1315 m hosszan, ebből 140 métert csónakon kell megtenni a Styx nevű földalatti folyón. Aggteleken folytatjuk a lenyűgöző föld alatti világ felfedezését. A túra során megismerkedhetünk egy olyan világgal, amelyet már az ősember felfedezett magának néhány ezer évvel ezelőtt. De nem csak emiatt különleges, hatalmas termek és képződmények sokasága jellemzi: ilyen a híres Anyósnyelv, a Mikulás, a Tigris, az Oszlopok csarnoka, melynek már a nevében benne van a páratlansága, lenyűgöző méretű termében megszámlálhatatlan képződmény található. A koncertek helyszínéül szolgáló Hangversenyteremben pedig a barlang kiváló akusztikája nyújt felejthetetlen élményt.

Szinpetriben a világ legnagyobb könyvét nézzük meg, amelyet a Guinness hitelesített. A könyvön kívül látunk itt egy XV. századbeli papírmalmot, Gutenberg korából nyomdatörténeti eszközöket és egy Biblia és egyházi könyvgyűjteményt. Várható visszaérkezés Budapestre 21-22 óra között.

Belépők: kb. 8.000, - Ft/fő + 16 EUR /fő

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 16.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!