Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szicíla Körút

Olaszország, Szicília, Szicília
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-09-13-tól
2024-09-20-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
429990.00 Ft/fő, 2F, Félpanzió, BUD
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás
Útiterv:

Program:
1. nap
Érkezés Cataniaba a Wizzair menetrendszerinti járatával. Transzfer az Etna/Taormina környéki szállodába. Szabadidő, vacsora, éjszakai tartózkodás.

2. nap Etna - Taormina
Reggeli után kirándulás az Etnára. A Szicília keleti partvidékét uraló Etna Európa legmagasabb aktív vulkánja (3340 m tengerszint feletti magasság). Transzfer autóbusszal a Silvestri-kráterek magasságában lévő parkolóba (kb. 1800 m). Aki szeretné (felár ellenében a helyszínen): feljutás dzsippel 2900 m tengerszint feletti magasságba.  Transzfer Taorminába. Egy ókori színház, a Teatro Greco, festői romjainak megtekintése. Séta a Corso Umbertón a Piazza IX. Aprile térre, amelynek teraszáról kilátás nyílik az Etnára és az öbölre. Visszatérés a szállodába. Vacsora, éjszakai tartózkodás.

3. nap Szirakúza - Noto
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer Szirakúzába. A városnézés során megtekintjük az óvárost a Piazza del Duomo-val, az Arethusa forrással, a tengerre néző görög színházzal, valamint a Latomia del Paradiso barlanggal, amit a Dionüszosz fülének neveznek.  Transzfer Notoba. Séta a paloták és a templomok csodálatos barokk építészetéről híres városában. A látnivalók: Porta Reale, San Francesco templom, a tökéletes arányú piactér a Chiesa Madre-vel és a lenyűgöző palotákkal.  Transzfer a Piazza Armerina/Caltagirone területén lévő szállodába. Szállás, vacsora, éjszakai tartózkodás.

4. nap. Piazza Armerina - Agrigento
Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Elutazás Piazza Armerina településre. Megtekintjük a híres, kb. 3500 m?-es római kori villát, ahol több, mint 40 helyiségben (beleértve a mosdókat is!) csodálatos mozaikpadlók maradtak fenn, egyedülálló témákkal és minőségi kivitelezéssel. A leghíresebb mozaik az úgynevezett bikinis lányok.  Továbbutazás Agrigentoba. Látogatás a Templomok Völgyében, a Földközi-tenger egyik legfontosabb régészeti lelőhelyén. A völgy közel 2000 hektárnyi területen fekszik, teljes egészében az UNESCO Világörökség része. Az itt lévő épületek többsége az i. e.5. századból származik. Ezek között megtalálható a Héra-templom, a Héraklész-templom és számos más kultikus hely maradványa. Transzfer egy Agrigento környéki szállodába. Szállás, vacsora, éjszakai tartózkodás.

5. nap. Marsala - Trapani
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, indulás Marsala-ba, a szőlőskertjeiről és gyönyörű strandjairól híres, elbűvölő városba. Szabadidő.  Tovább utazás Trapani-ba, a Tirrén-tenger és a Földközi-tenger találkozásánál fekvő városba. Az ókorban alapított régi város ma is gyönyörködtet. Séta az építészeti gyöngyszemekkel teli városban, melyek közül kiemelkedik a Palazzo Cavarretta. Érdemes elmenni a sziget egyik szimbólumához, a salinákhoz, ahol a tengeri sót még napjainkban is a víz elpárologtatásával nyerik. Itt találjuk a jellegzetes, vörös tetejű szélmalmokat, amelyek gyakran láthatók a képeslapokon is. Transzfer egy Palermo környéki szállodába. Szállás, vacsora, éjszakai tartózkodás.

6. nap. Palermo - Monreale
Reggeli után városnézés Palermoban, Szicília fővárosában. A város a Monte Pellegrino hegy lábánál fekszik, és az európai és a keleti kultúra egzotikus keveréke. Palermo építészete arab, normann, barokk és szecessziós hatásokat mutat. A városnézés során többek között megtekinthetjük a csodálatos katedrálist. Építése idejének, az elvégzett átalakításoknak és felújításoknak köszönhetően a katedrálist számos építészeti stílus csodálatos kombinációja jellemzi. Ezután Palermo leghíresebb szökőkútjai következnek, többek között a háromszintes Szégyen szökőkút. A Piazza Bellini érdekes normann-szaracén stílusú műemlékeivel szintén az útitervben szerepel. Tovább haladva megcsodáljuk a Normann Palotát másnéven Királyi Palotát, melynek a legszebb része a bizánci stílusú mozaikokkal díszített Palatinus kápolna. Egy rövid sétával eljutunk a kapucinus kolostor híres katakombáihoz, ahol mumifikálódott testek és csontvázak találhatók. Transzfer Monreale-ba. Látogatás a csodálatos mozaikokkal díszített székesegyházba, amely a szicíliai-normann művészet legkiemelkedőbb alkotása. Visszatérés a szállodába, szabadidő. Vacsora, éjszakai tartózkodás.

7. nap. Cefalu - Messina
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, indulás a "Tirrén-tenger gyöngyszemeként" ismert Cefalu-ba, amely a La Rocca hatalmas sziklájának lábánál fekszik. Séta a város központjába, melynek a leghíresebb műemléke a 12. századi monumentális katedrális, melyet Roger normann király építtetett. Szabadidő után indulás Messina-ba, amely a festői Messinai-szorosban fekszik. Az évszázadok során a várost háromszor építették újjá a romokból. Végig sétálunk a hangulatos központon, és megnézzük a Dóm teret a 12. századi katedrálisával és harangtornyával, amelynek a tetején a világ egyik legnagyobb csillagászati órája áll. Érdemes megemlíteni a következőket: Catalani téren található Orion-kút, a Piazza del Catalani és a közeli Santissima Annunziata dei Catalani-templom. A szabadidő eltöltésére a hangulatos kávézók egyikét ajánljuk. Ezt követően a programban szerepel az Unita d'Italia téren található Neptunusz-kút, ahonnan szép kilátás nyílik a kikötőre, a Di San Salvatore erőddel a 60 méteres oszlopával, amelyet a Madonna della Lettera, a város védőszentjének és védelmezőjének alakja koronáz.  Transzfer az Etna és Taormina közelében lévő szállodába. Szállás, vacsora, éjszakai tartózkodás.

8. nap.
Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Szabadidő (az indulási időtől függően). Transzfer a cataniai repülőtérre, hazautazás Budapestre a Wizzair menetrend szerinti járatával.

Információ:

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 3*-os hotelben, kétágyas szobában félpanzióval (reggeli és vacsora italfogyasztás nélkül), transzfereket, a leírásban felsorolt programokat, szükség szerint helyi idegenvezetőt, illetve, magyar nyelvű idegenvezetőt, a feladható 20 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő.

Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek mely a helyszínen fizetendő. Egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 4-5 EUR/nap (kb. 35 EUR/fő), idegenforgalmi adó, egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a.

A városlátogatás minimum 15 fő jelentkezése esetén indul!

A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak. A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek. Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő névmódosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni.  
Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!