Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

NYÉKI-HEGYI LEVENDULÁS - KAKASD-SZÁSZVÁRI KASTÉLY-GRÁBÓC-SZÁLKAI-TÓ

Magyarország, Dél-Dunántúl, Kakasd
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-06-16-tól
2024-06-16-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
15990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

NYÉKI-HEGYI LEVENDULÁS
KAKASD-SZÁSZVÁRI KASTÉLY-GRÁBÓC-SZÁLKAI-TÓ

Időpont: 2024. június 16.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor


Program

A levendula az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény. Európába a Rómaiak hozták be, az ókorban ez a növény a szépségápolás meghatározó növénye volt. Többféleképpen használták testre kenve, fürdővizet illatosítottak vele, szappant készítettek belőle, de akár száraz virágát a földre szórva is illatosítottak vele. A néphit szerint a levendula távol tartja az ártó, rontó erőket, szellemeket.

Először Kakasdra érkezünk. Kakasdon a faluházat látogatjuk meg. A faluházat 1986-ban Makovecz Imre tervezte. A Faluház impozáns épülettömbje a községen átutazókat első látásra megragadja. A két torony a községben élő két nép (sváb, székely) együttélésének, összefonódásának a jelképe.

Innen utunk a Szászvári várkastélyba vezet. A Szászvári várkastély kellemes időtöltést kínál, mivel a tárlatvezetés során megismerhetjük  a vár, a falu történetét, ízelítőt kaphatunk a középkor uradalmának mindennapi életéből, a   helytörténeti és reneszánsz kori kiállítás gyönyörűen bemutatja  a középkor virágkorát.


Utunkat folytatva a Szekszárdi-dombság egyik pici zsákfalujába, Grábócra látogatunk, amely nem mindennapi kincset tartogat számunkra. Hazánk egyetlen aktív szerb ortodox kolostorát és a mellette álló, pompás ikonosztázáról is ismert, szépen felújított templomot. Az utóbbit belülről is megcsodálhatjuk, a kútházzal fedett hűs forrásvízzel felfrissülve nézhetjük meg még a nevezetes szerb ortodox templomok makettgyűjteményét.

A Tolna megyei székhely és Bonyhád között található Szálka az ország egy gyönyörű kis tavával. A Szálkai-tó, amely horgászok, túrázók és strandolni vágyók körében egyaránt kedvelt hely. A Szálkai-tó mellett egy fotózásra és egy kis sétára állunk meg.

Majd estebédre megérkezünk a Nyéki-hegyi Levendulás és  Kézműves Teraszra. Nyéki-hegy a Dunántúli Dombság lankáin terül el, Tolna megyében. Itt már hagyjuk magunkat elvarázsolni a levendula illatától, hangulatától, látványától. Egy hangulatosan kialakított levendulás teraszán lehetőségünk lesz, nem csak levendulát szedni, hanem házi szörpöket, mint a meggy-, uborka- és az elmaradhatatlan levendula szörpöt megkóstolni. A bátrabbak chiliből készült termékek kóstolását is kipróbálhatják. A nap fénypontja  a házigazdánk által készített pörkölt, galuska és házi savanyúság elfogyasztása lesz. A kóstolók és az étkezés ára 3.000,- Ftfő, amit jelentkezéskor, kérünk befizetni. Itt vásárlásra is lehetőségünk lesz, megvásárolhatjuk a levendulából készült párlatvizet, levendula olajat és levendulát is vihetünk haza. De a csípős chiliből készült finomságok vagy a házi szörpök is hazavihetők.  Belépők kb. 2500,-Ft. Várható hazaérkezés 21 óra körül.

 

Részvételi díj 23.990,- Ftfő 
Akciós ár 15.990,- Ftfő

Fix ülőhely 2.000,- Ftfő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!