Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

PÜNKÖSDI RÓZSÁK KÖZÖTT - Füzesgyarmat - Vekerd – Vésztő - Dévaványa

Magyarország, Dél-Alföld, Füzesgyarmat
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-05-28-tól
2024-05-28-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
15690.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

PÜNKÖSDI RÓZSÁK KÖZÖTT
Füzesgyarmat - Vekerd – Vésztő - Dévaványa

Időpont: 2024. május 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor


Program

Első megállónk Füzesgyarmat lesz, ahol a Szörpös házat keressük fel. Saját termesztésű gyümölcsökből készített hagyományos és különleges szörpök, kézműves üdítőitalok, lekvárok gazdag ízvilágban várják a betérőt. E mellett sokat megtudhatunk a gyógynövények világáról is. Itt tudjuk megnézni egy helyi születésű szövőnő emlékkiállítása is.  Vekerd egy félreeső falu, Hajdú-Bihar megye legkisebbike. Eme gyöngyszem huszonöt-ezer tő pünkösdi rózsából ontja az illatot. Innen évi 100 000 virág kerül a hollandiai virágtőzsdére (Aalsmer), Ausztriába és köszön vissza boltok, hotelek asztalain. Ez a kis csoda 4 hektáron terül el. Festői táj társul a kellemes felszálló virágillathoz. Vésztő-Mágor Történelmi emlékhelyeink egyike. Az emlékhely területén, a Sebes-Körös egykori medrének szeszélyes kanyargásával körülzárt természetvédelmi területen egymás mellett két különleges, 9-10 méter magas kiterjedt halom áll. Az egyik földhalom vágott szelvényei segítségével hatezer évre visszanyúló történelmi emlékek kerültek elő, melyek a szinte folyamatosan lakott terület rétegződésének megfelelően kerülnek bemutatásra. Az iker-domb másik felében, a Vatákhoz tartozó Csolt nemzetség monostorának romjai láthatóak. A területen sétálva láthatunk pákásztanya, illetve újkőkori lakóház rekonstrukciót, valamint a népi írók szoborparkját is. Dévaványa és környékének kiemelkedő természeti értéke a túzok, amelynek védelme érdekében itt hozták létre az európai hírű Túzokrezervátumot.  Itt él Közép-Európa legnagyobb túzok állománya. Magyarországon testközelből csak itt, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban találkozhatnak vele a vendégek. A Látogatóközpont külső bemutatóhelyein túzokok, illetve különböző magyar őshonos háziállatfajok láthatók. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők kb. 4.000, - Ftfő.

Részvételi díj 21.990,- Ftfő 

Akciós ár 15.690,- Ftfő

Fix ülőhely 2.000,- Ftfő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!