Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE ***

Dél Korea, Szöul, Szöul
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-06-27-tól
2024-07-04-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
1189000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-28-tól
2024-11-04-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
1239000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Szöul - Gyeongju - Yangsan - Busan - Szöul - (DMZ)
 

Dél-Korea, ez a különleges távol-keleti ország nem mindennapi látnivalókkal kecsegtet. Hazánknál alig nagyobb területét égbe szökő, festői hegyek uralják. Míg Szöul felhőkarcolóival a XXI. századi ázsiai nagyvárosokat testesíti meg, Gyeongju-ban a több mint ezer évig uralkodott Silla Királyság palotamaradványainak, templomainak, erődjeinek, királyi sírjainak szabadtéri múzeumában maga a múlt és a történelem kel életre. Dél-Korea egy minden porcikájában izgalmas, varázslatos úti cél.

1. nap: Budapest - Szöul

Elutazás a délutáni órákban Budapestről Szöulba menetrend szerinti közvetlen járatokkal. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap: Szöul

Megérkezés Dél-Korea fővárosába, Szöulba a délelőtti órákban. Érkezést követően panoráma városnézés, mely során a Gwanghwamun kapu és a Cheonggyecheon folyó látható. Ebéd egy helyi étteremben, majd séta az Insadong művészeti negyedben, valamint a Namdaemun piacon. Látogatás a Bukchon Hanok Faluban, amely a hagyományos koreai építészetet mutatja be. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szállás Szöulban.

3. nap: Szöul

Reggeli a szállodában, majd a városnézés folytatása. A Jogyesa buddhista templom megtekintése, majd látogatás a Gyeongbokgung Palotában, mely történelmi épületeivel és hatalmas kertjével nyújt betekintést a város 500 éves történelmébe. Idő függvényében a királyi őrségváltás is megtekinthető. A Nemzeti Néprajzi Múzeum megtekintése, majd séta a Gwangjang piacon és a Gyeongdong gyógynövénypiacon. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás az N Seoul toronyhoz. Szállás Szöulban.

4. nap: Szöul - Gyeongju

Reggeli után utazás Korea szuperexpresszével, a KTX-el Gyeongjuba, a Silla Királyság egykori fővárosába. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Seokguram sziklatemplomba, amely Dél-Korea egyik leghíresebb buddhista emlékműve. A sziklatemplomban egy gránitból kifaragott hatalmas ülő Buddha szobor található. A közeli Bulguksa templom megtekintése. Szállás Gyeongjuban.

5. nap: Gyeongju - Busan

Reggelit követően városnézés Gyeongjuban. Látogatás a Gyeongju Nemzeti Múzeumban, majd a 600-as években épült gránittorony, a Cheomseongdae megtekintése, melyet a csillagok vizsgálatára használtak. A Tumuli Park megtekintése, ahol a Silla Királyság egykori uralkodóinak és nemeseinek sírhelyei láthatók. Utazás Dél-Korea második legnagyobb városába, Busanba. Útközben az ország legnagyobb temploma, a Tongdosa-szentély megtekintése, majd ebéd egy helyi étteremben. Továbbutazás, majd érkezést követően rövid városnézés Busanban, amely során a Haeundae tengerpart, a Gwangan híd és a Dongbaek-sziget látható. Szállás Busanban.

6. nap: Busan - Szöul

Reggeli után a városlátogatás folytatása Busanban. Látogatás az ENSZ temetőbe, majd séta a Yongdusan Parkban. A Busan torony megtekintése után látogatás a Gwangbokro utcába, majd a Jagalchi halpiacra és a Gukje hagyományos koreai piacra. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután visszautazás szuperexpresszel Szöulba, ahol szállás.

7. nap: Szöul

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program Szöulban. Lehetőség a város egyéni felfedezésére, pihenésre vagy vásárlásra. Fakultatív programlehetőség: Egész napos kirándulás a DMZ-hez. Utazás a Szöultól 50 km-re található Koreai Demilitarizált Övezethez, amely Észak- és Dél-Korea határán húzódik, közel 250 kilométer hosszan. A terület 1953-ban, a Koreai háborút lezáró fegyverszünettel jött létre. A látogatás során séta az Imjingak emlékparkban, majd a Szabadság híd és a hármas számú titkos alagút megtekintése. A látogatás érinti a kiállítóközpontot és a Dora Obszervatóriumot. (A látogatás a közös biztonsági területet /Panmunjeom - Joint Security Area/ nem érinti.)

Visszautazás Szöulba, ahol szállás.

8. nap: Szöul - Budapest

A hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Minimum létszám: 15 fő.

Szállás:

Három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban


Az ár tartalmazza:


  • utazás közvetlen repülőjárattal Budapest - Szöul - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, valamint a KTX szuperexpresszel Szöul - Gyeongju és Busan - Szöul útvonalon

  • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 6 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • félpanziós ellátás

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • fakultatív program

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!