Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Peru világörökség körutazás - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Peru, Körutazás Peruban, Körutazás Peruban
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-11-20-tól
2024-12-03-ig
Szobatípus: kétágyas szoba
Időtartam: 13 éj
Ár:
980000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

PERU VILÁGÖRÖKSÉG KÖRUTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Utazás dátuma: 2024. november 20 - december 03..

14 nap / 13 éj

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest – Lima – Budapest), a helyszínen belső repülőjárattal, bérelt autóbusszal, vonattal és hajóval (a program szerint)

Szállás:

10 éjszaka középkategóriás, 3 csillagos (vagy annak megfelelő) szállodában, ill. 3 éjszaka patakparti lodge-ban.

- 2 éjszaka Limában

- 1 éjszaka Paracasban

- 1 éjszaka Nazcában

- 2 éjszaka Arequipában

- 1 éjszaka Chivayban

- 2 éjszaka Punoban

- 3 éjszaka Ollantaytamboban

- 1 éjszaka Cuzcoban

Ellátás:

Reggeli és 1 ebéd a Titicaca tavon

Programok

1. nap: Érkezés Peruba 
Fogadás a limai reptéren, majd transzfer az óceánparti Miraflores városrészben található szállodához. Érkezés függvényében séta a közeli Malecón parkjaiban, ahol láthatjuk hogy cikáznak a limai szörfösök és repkednek a sárkányrepülők a lemenő napban. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

2. nap: Lima óvárosa
Délelőtt Lima történelmi belvárosa (UNESCO World Heritage Site 1988 óta), Szent Ferenc kolostor, katakombák, Plaza de Armas, Casa de Literatura, Plaza San Martín, a koloniális építészet emlékei, köztük a Lima védjegyévé vált ikonikus zárt erkélyek. Délután utazás az óceán partján dél felé a híres Panamericana országúton. Érkezés Paracasba az esti órákban, ahol a szállásunk is található. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

3. nap: Paracas, Huacachina oázis
Délelőtt hajókirándulás: a Ballestas-szigetek (UNESCO World Heritage Site) különleges ökoszisztémájának megtekintése (őshonos fókák, pingvinek, tengeri madarak), utána látogatás egy történelmi pisco főzdébe (a pisco az Perunak, ami nekünk a pálinka). Délután a festői Huacachina oázis: kocsikázás homokfutóval a dűnék között, közben ki lehet próbálni a snowboard sivatagi változatát is. Érkezés Nazcaba az esti órákban. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

4. nap: Nazca
Délelőtt sétarepülés a Nazca-vonalak (UNESCO World Heritage Site, 1994) felett (opcionális), utána utazás tovább a Panamericana országúton, majd arról az Andok irányába, Arequipába (kb. 10 óra). Érkezés az esti órákban. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

5. nap: Arequipa 
Délelőtt ismerkedés Arequipa történelmi belvárosával (UNESCO World Heritage Site, 2000): az 1579 óta működő Santa Catalina kolostor, Peru egyik legszebb főtere és katedrálisa, fehér vulkanikus kőből épült óvárosi utcácskák, majd egy kilátó felkeresése, ahonnan páratlan kilátás nyílik a várost ölelő - közel 6 ezer méteres - vulkánokra. Délutáni szabad program, mialatt meglátogatható a piac vagy Juanita, a jégbe fagyott inka lány. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

6. nap: Chivay
Utazás tovább az Andokban Chivayba (kb. 4 óra), megállóval az útvonal legmagasabb pontján, a közel 5000 méter magasan található vulkánok kilátójánál. A szállás elfoglalása után a délutáni órákban pihenés a helyi termálfürdőben. Este a vacsora mellett folklór műsor a tájegység jellegzetes néptáncainak bemutatásával (opcionális). Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

7. nap: Colca kanyon
Utazás a Kondor Kereszthez, ahonnan megfigyelhető az inkák szent madarának vitorlázása a reggeli légáramlatban. Utána utazás Punoba (kb. 6 óra ) - megállókkal a 3470 méter mély kanyonnál kialkított kilátóknál, a Laguna Lagunillas magashegyi tónál, és az Altiplano útjai mentén látható vikunya és alpaka csordáknál. Érkezés Punóba az esti órákban. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

8. nap: Titicaca tó 
Egész napos hajókirándulás a Titicaca tavon (előjegyzésben UNESCO World Heritage listára, 2005), megálló a totora nádból készült Uros úszó szigeteknél és Taquile vagy Amantani szigetén, ahol a tó lenyűgöző látványa mellett a máig elszigetelten élő őslakosok különleges életmódja is megfigyelhető. Visszaérkezés Punoba a kora esti órákban. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

9. nap: Sillustani, Raqchi
Utazás tovább Punoból az Andok fennsíkjain (kb. 8 óra), útközben Sillustani preinka temetkezési hely egyedülálló kör alakú tornyainak felkeresése, valamint a Raqchiban található Viracocha szentély archeológiai központjának meglátogatása. Érkezés Ollantaytamboba, a legjobban megőrzött inka kisvárosba, az esti órákban. Szállás patakparti hangulatos lodge-ban.

 

10. nap: Ollantaytambo, Szent Völgy 
Kora reggel séta az inka gabona tárolókhoz (opcionális), majd az inka erőd és hegy tetején található Naptemplom felkeresése. Utazás busszal a Szent Völgyben: megálló a Moray-i mezőgazdasági körteraszoknál, ami az inkák mezőgazdasági laboratóriumaként szolgálhatott, és a marasi sólepárlóknál, ami az inka idők óta közösségi tulajdonban üzemel. Ollantaytambo-ba visszatérve a település inka alapokra épült sikátoraival ismerkedünk. Szállás patakparti hangulatos lodge-ban.

 

11. nap: Machu Picchu 
Ollantaytamboból vonattal - a világ 10 legszebb vasúti útja közé sorolt utazás - Aguas Calientes kisvárosba, ahonnan turistabusz visz fel Machu Picchu romvároshoz (1983 óta UNESCO World Heritage Site). Több órás séta a romok között, majd visszautazás vonattal Ollantaytamboba. 
Szállás patakparti hangulatos lodge-ban.

 

12. nap: Cuzco
Reggel utazás Cuzcoba (UNESCO World Heritage Site, 1983), ahol egész napos városnézés keretében ismerkedés az Inka Birodalom lenyűgöző emlékeivel, a koloniális főtér építészeti épületegyütteseivel, a mindig nyüzsgő San Pedro piaccal, a San Blas negyed hangulatos terével és utcácskáival, és az inka kőművesek időnek és földrengéseknek ellenálló remekműveivel. 
Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

13. nap: Cuzco, Lima 
Reggel szabadidő Cuzcoban. Opcionális kirándulás a város felett található kilátóhoz, kézműves piac felkeresése, különleges textilmúzeum meglátogatása. Délben transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. 
Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

14. nap: Lima, hazautazás
A reptéri transzfer indulásáig szabadidő Limában. A gép indulásának függvényében lehetőség van a dekadens óceán parti Barranco felkeresésére (opcionális). Délután transzfer a repülőtérre.

Az ár tartalmazza

13 éjszakai szállást a megadott ellátással, felsorolt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést az egész út alatt, helyszíni közlekedést (belső repülőjáratot Cuzco - Lima útvonalon, bérelt autóbuszt, vonatot, hajót), belépőjegyeket. 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, Nazca vonalak feletti repülés költségét (65.000 Ft/fő + reptéri és turisztikai illeték a helyszínen (kb. 60 sol)), egyéb személyes költségeket, illetve a repülőjegyet Budapest - Lima - Budapest között

Egyéb megjegyzés

Minimális csoport létszám: 6 fő.


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív Nazca repülés Turnusok:
2024-11-20 - 2024-12-03
65000

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!