Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Peru felfedezése - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Peru, Körutazás Peruban, Körutazás Peruban
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-08-03-tól
2024-08-12-ig
Szobatípus: kétágyas szoba
Időtartam: 9 éj
Ár:
960000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

 

PERU FELFEDEZÉSE, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

 

Utazás dátuma: 2024. augusztus 03-12.

10 nap / 9 éj

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest – Lima – Budapest), a helyszínen belső repülőjárattal, bérelt autóbusszal, vonattal és hajóval (a program szerint)

Szállás:

7 éjszaka középkategóriás, 3 csillagos (vagy annak megfelelő) szállodában, ill. 2 éjszaka patakparti lodge-ban.

- 2 éjszaka Limában

- 1 éjszaka Arequipában

- 1 éjszaka Chivayban

- 2 éjszaka Punoban

- 2 éjszaka Ollantaytamboban

- 1 éjszaka Cuzcoban

Ellátás:

Reggeli és 1 ebéd a Titicaca tavon

Programok

Bár Peru amerikai léptékkel közepes országnak számít, sokszínűségének köszönhetően sokan nevezik a világ katalógusának is. A világon létező 103 ökoszisztémából 84-gyel rendelkezik az ország, még a 32 létező éghajlatból 28 van jelen itt. Ez párosul az itt élő ősi bennszülött kultúrák és a hódító spanyol hagyaték egyvelegével, amit a kontinens egyik legízletesebb konyhája tetőz be. Ebben a sokszínűségben szinte lehetetlen, hogy az ide látogató ne találja meg az érdeklődési körének megfelelő programokat, legyen szó kulturális látnivalóról vagy aktív kalandtúráról.

 

1. nap: Érkezés Peruba
Fogadás a limai reptéren, majd transzfer az óceánparti Miraflores városrészben található szállodához. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

2. nap: Lima óvárosa - Arequipa
Délelőtt Lima történelmi belvárosa (UNESCO World Heritage Site 1989 óta), Szent Ferenc kolostor, katakombák, Plaza de Armas, Casa de Literatura, Plaza San Martín, a koloniális építészet limai emlékei. Délután repülés a vulkánokkal körülvett Arequipa városába. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

3. nap: Arequipa - Chivay
Délelőtt ismerkedés a történelmi belvárossal: az 1579 óta működő Santa Catalina kolostor, Peru egyik legszebb főtere és katedrálisa, fehér vulkanikus kőből épült óvárosi utcácskák. Délután utazás a Colca kanyon kapujához Chivayba. 
Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

4. nap: Colca kanyon - Altiplano
Utazás a Kondor Kereszthez, ahonnan megfigyelhető az inkák szent madarának vitorlázása a reggeli légáramlatban a világ második legmélyebb kanyona felett. Utána utazás az Altiplanót keresztül szelve Punoba, megállókkal érdekes sziklaformációknál, a Laguna Lagunillas magashegyi tónál, és az Altiplano útjai mentén látható vikunya és láma csordáknál. Érkezés Punoba az esti órákban. 
Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

5. nap: Titicaca tó
Egész napos hajókirándulás a Titicaca tavon, megálló a totora nádból készült Uros úszó szigeteknél és Taquile vagy Amantani szigetén, ahol a tó lenyűgöző látványa mellett a máig elszigetelten élő őslakosok különleges életmódja is megfigyelhető. Visszaérkezés Punoba a kora esti órákban. 
Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

6. nap: Sillustani, Raqchi
Utazás tovább Punoból az Andok fennsíkjain (kb. 8 óra), útközben Sillustani preinka temetkezési hely egyedülálló kör alakú tornyainak felkeresése, valamint a Raqchiban található Viracocha szentély archeológiai központjának meglátogatása. Érkezés Ollantaytamboba, a legjobban megőrzött inka kisvárosba, az esti órákban. Szállás patakparti hangulatos lodge-ban.

 

7. nap: Machu Picchu
Ollantaytamboból vonattal - a világ 10 legszebb vasúti útja közé sorolt utazás - Aguas Calientes kisvárosba, ahonnan turistabusz visz fel Machu Picchu romvároshoz (1983 óta UNESCO World Heritage Site). Több órás séta a romok között, majd visszautazás vonattal Ollantaytamboba. Szállás patakparti hangulatos lodge-ban.

 

8. nap: Szent völgy - Cuzco
Kora reggel az inka erőd és hegy tetején található Naptemplom felkeresése, majd utazás busszal Cuzcoba: megálló a Moray-i mezőgazdasági körteraszoknál, és a marasi sólepárlóknál. Cuzcoba érkezés után ismerkedés az Inka Birodalom lenyűgöző emlékeivel, a koloniális főtér épületegyütteseivel és az inka kőművesek időnek és földrengéseknek ellenálló remekműveivel. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

9. nap: Cuzco, Lima
Reggel további ismerkedés Cuzcoval, majd szabadidő az utolsó ajándéktárgyak beszerzéséhez. Délután transzfer a repülőtérre és visszatérés Limába. 
Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

 

10. nap: Lima, hazautazás
Délelőtt tovább ismerkedünk Lima látnivalóival (Barranco felkeresése, esetleg a Larco múzeum kincseinek megtekintése). Transzfer a repülőtérre.

Az ár tartalmazza

9 éjszakai szállást a megadott ellátással, felsorolt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést az egész út alatt, helyszíni közlekedést (2 belső repülőjáratot Lima - Arequipa, ill. Cuzco - Lima útvonalon, bérelt autóbuszt, vonatot, hajót), belépőjegyeket. 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, egyéb személyes költségeket, illetve a repülőjegyet Budapest - Lima - Budapest között

Egyéb megjegyzés

Minimális csoport létszám: 6 fő.

 


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!