Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

A Himalája országai - Nepál-Bhután csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.14-24.

Nepál, Körutazás Nepálban, Körutazás Nepálban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-14-tól
2024-10-24-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba franciaággyal
Időtartam: 10 éj
Ár:
1739000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-14-tól
2024-10-24-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba külön ággyal
Időtartam: 10 éj
Ár:
1739000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

Két nagyon különleges helyre invitáljuk: a Himalája déli lejtőin fekvő Nepálban az indiai, tibeti és kínai kultúra hatásai, a hinduizmus és buddhizmus megannyi helyszíne és az országot benépesítő több mint 100 népcsoport is harmonikusan megfér egymással. A bhutáni királyság pedig a világ egyik utolsó, a külvilágtól majdnem teljesen elzárt országa, ahol szinte érintetlenül őrződtek meg az évezredes hagyományok. Októberi csoportos utazásunkon a nepáli fővárost, Katmandut és környékét is alaposan bejárjuk, de barangolunk a világon egyedülálló himalájai királyságban, Bhutánban is - tartson velünk ezen az egyedülálló kalandon!

Az utazás kiemelt értékei:

  • Repülés Katmanduba kényelmes menetrenddel, egy átszállással
  • Utazás az időjárás szempontjából legideálisabb időszakban
  • Gazdag program Bhután, Katmandu és környezetének legérdekesebb látnivalóival
  • Színvonalas négycsillagos szálláshelyek
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Az ár félpanziót, négy alkalommal ebédet és minden érintett látnivaló költségeit tartalmazza


Programok:

Október 14., hétfő
Elutazás Budapestről a Flydubai járatain, dubaji átszállással (22:35 - másnap 06:10, 08:35-15:00) Katmanduba.

Október 15., kedd
Érkezés Katmanduba a délutáni órákban. A csomagok felvétele után transzfer a szállodába.
Szállás Katmanduban 3 éjszakára: Vivanta Kathmandu****

Október 16., szerda
Első teljes napunk délelőttjén a Swayambhunathot látogatjuk meg. A történészek szerint 2500 éves fehér-aranyozott sztúpa egy dombtetőre épült, így szép kilátást nyújt Katmandu környékére. A sztúpát az itt élő szent majmok miatt Majomtemplomnak is nevezik. Ezt követően felkeressük a Durbar (Palota) teret: a város szíve tulajdonképpen három tér együttese, a hagyományos nepáli építészet számos gyönyörű példájának (paloták, templomok) otthona. A téren található egyik palotában lakik Kumari, az "élő istennő" is - ha szerencsénk van, őt is megpillanthatjuk az ablakban. A téren tett látogatás után riksára szállunk és átgurulunk a Thamel negyedbe. A Thamel zegzugos utcácskái már évtizedek óta a kereskedők (és turisták) paradicsoma: rengeteg üzlet és étterem várja az utazókat.
Szállás Katmanduban.

Október 17., csütörtök
Ezen a napon ellátogatunk a Katmandu-völgy keleti végén elhelyezkedő Bhaktapurba. Ez a város az egyik legkevésbé forgalmas, így a legtisztább a környéken, de elsősorban lenyűgöző vallási épületeiről híres. A macskaköves utcákon pedig a hagyományos mesterségek, köztük a fafaragás és szövés titkait is elleshetjük, de egy családi műhelyben a fazekassággal akár mi is megpróbálkozhatunk.
Szállás Katmanduban.

Október 18., péntek
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd elutazás a Druk Air közvetlen járatával Bhután egyetlen nemzetközi járatokat fogadó repülőterére, Paróba. A látványos repülőút során (megfelelő légköri viszonyok) esetén a Himalája "sztárjait", köztük az Everestet (nepáli nevén Szágarmathát) és a Kancsendzöngát, majd Bhután szent hegyeit is láthatjuk. Érkezés után elutazás a Mennydörgő Sárkány Birodalmának központjába, a nyüzsgő Thimphuba. Este látogatás a Tashichho Dzongban: a kormány székhelyeként szolgáló erődben a nemzeti zászló felvonását és az őrségváltást is megnézhetjük.
Szállás Thimphuban 2 éjszakára: Hotel Druk****

Október 19., szombat
Városnézés Thimphuban: meglátogatjuk Ázsia egyik legnagyobb (51 méter magas) Buddha-szobrát, a világbékének és fejlődésnek emelt Chorten Nemzeti Emlékhelyet, valamint egy helyi szövőműhelyt és egy hagyományos kézi papírmanufaktúrát is. Az esti órákban sétálunk egyet a főváros főutcáján.
Szállás Thimphuban.

Október 20., vasárnap
Átutazás a királyság régi fővárosába, Punakhába, megállóval a 3100 méteres magasságban található Dochula-hágóban emelt 108 sztúpánál. A kellemes klímájú Punakhában elsétálunk az "Isteni Bolondnak" szentelt Chimi Lhakhanghoz, amely a gyermekáldást váró nők körében különösen népszerű zarándokhely, majd ellátogatunk az ország egyik legszebb dzongjába (erődkolostorába).
Szállás Punakhában: RKPO Green Resort****

Október 21., hétfő
Visszautazunk Paro völgyébe, ami mítoszok és legendák százainak helyszíne. Megérkezés után ellátogatunk a Kichu Lhakhanghoz. A 7. századi templom az egyik legjelentősebb az országban: megépülése jelöli a buddhizmus bhutáni kezdetét. Ezt követően megtekintjük a Nemzeti Múzeum rendkívül gazdag művészeti és néprajzi gyűjteményét. Napunk végén egy helyi családi farmot is meglátogatunk.
Szállás Paróban 2 éjszakára: Naksel Boutique Hotel & Spa****

Október 22., kedd
Egész napos (5-6 órás) túra az ország talán leghíresebb épületéhez, a Taktsang (Tigrisfészek) kolostorhoz. A sziklafal oldalában, 900 méteres magasságban egyensúlyozó komplexum a 17. században épült. Az 1998-as tűzvész óta rendkívül aprólékos műgonddal, eredeti pompájában állították helyre. A látogatás után ebéd a túraútvonal felénél található étteremben, majd Paróba visszaérve szabadidő.
Szállás Paróban.

Október 23., szerda
Reggel transzfer a parói repülőtérre, majd visszautazás a Druk Air közvetlen járatával Katmanduba. Délelőtt ellátogatunk a főváros két ikonikus épületéhez, a Sivának szentelt Pashupathinath templomhoz és a világ egyik legnagyobb sztúpájához, a Baudhanáth-hoz (világörökségi helyszínek). Utóbbinál a szerzetesekkel is találkozunk és akár a láma áldását is megkaphatjuk, de egy thangka (tibeti buddhista festmény) remekműveket bemutató galériába is betekintünk. Délután felkeressük a művészek városának, Patannak a Palota terét, amely a Malla dinasztia királyainak rendkívül gazdagon díszített palotáján kívül összesen 55 hindu ill. buddhista templom otthona.
Szállás Katmanduban: Vivanta Kathmandu****

Október 24., csütörtök
Délelőtt transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Flydubai járatain, dubaji átszállással (09:00-12:10, 17:35-21:35) Budapestre.
 

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Katmandu útvonalon oda-vissza, átszállással
  • Repülőjegy a Katmandu-Paro útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 20 kg) és 1 db kézipoggyász minden járaton
  • Szállás kilenc éjszakára négycsillagos szálláshelyeken, kétágyas szobákban
  • Reggeli és vacsora minden szálláshelyen
  • Ebéd négy alkalommal Bhutánban helyi éttermekben
  • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Utazás Nepálban és Bhutánban különbusszal
  • Városnézések, kirándulások és belépőjegyek a program szerint
  • Vízumdíj és helyi adók Bhutánban

Az ár nem tartalmazza:

  • Vízumdíj Nepálba: 30 USD/fő (érkezéskor fizetendő)
  • Javasolt szervízdíj: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 15 fő.
  • A Nepálba történő belépéshez a hazaérkezés után legalább 6 hónapig érvényes, legalább két üres oldat tartalmazó útlevél és az érkezéskor váltott vízum (30 USD/fő) szükséges.
  • Javasolt szervízdíj: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő).
  • A programok sorrendje változhat. Egyes látnivalók ritkán, előzetes értesítés nélkül bezárhatnak.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!