Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Tibet-Bhután-Nepál körutazás - Himalájai Királyságok

Tibet, Körutazás Tibetben, Körutazás Tibetben
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-05-05-tól
2024-05-18-ig
Szobatípus: 1 ágyas
Időtartam: 12 éj
Ár:
1269000.00 Ft/fő, 1F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-05-tól
2024-05-18-ig
Szobatípus: 2 ágyas
Időtartam: 12 éj
Ár:
1269000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Nepál-Bhután - Miért éppen ide?

A Himalája egykori királyságaiba korábban alig juthatott el földi halandó: csak az 50-es évektől kezdve látogatható a régió, Bhután pedig még ennél is később nyitotta meg a kapuit a korlátozott számban beutazható turistáknak. A Himalája nyolcezres csúcsai és az áthatolhatatlan dzsungelek szinte hermetikusan elzárták a világ ezen területét, ugyanakkor talán ennek is köszönhető, hogy az évszázados paloták, épületek és hagyományok máig fennmaradtak. A Kathmandu-völgy a világ egyik legszebb kultúrvidéke bujazöld rizsföldeivel, szalmatetős téglaházaival, aranytetejű pagodáival és a három királyváros -Bhaktapur, Patan és Kathmandu- vöröstéglás palotáival és dúsan faragott ablakrácsaival. Bertolucci keresve sem találhatott volna jobb díszletet a Kis Buddha című filmjéhez!

Bhután talán még Nepálnál is különlegesebb, ahol az ősi értékek megtartása és a modernizáció olyan különös harmóniát alkot, hogy a bhutániak méltán kerültek be a világ tíz legboldogabb nemzete közé, ezzel is bizonyítva, hogy a belső béke nem az utak állapotától függ, vagy attól hogy van-e térerő, avagy szakadozik-e az internet.

Himalájai utazásunkra természetesen Tibet teszi fel a koronát:a Potala palotában és a kolostorokban járva érezzük meg igazán a buddhizmus országokon átívelő, megtartó erejét.

Programok

1.nap Budapest > Doha > Peking
Utazás Budapestről egy átszállással Pekingbe.

2.nap Peking
Érkezés Pekingbe a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába.

Szállás: Peking (1 éj)
Ellátás: repülőn

3.nap Peking > Lhasa
Reggelit követően transzfer a pekingi repülőtérre, majd elutazás Lhasaba, Tibetbe. Érkezés után a szállodába megyünk, ahol rövid pihenés, akklimatizálódás. Lhasa, a Kínai Népköztársaság Tibeti Autonóm Tartományának, 1951 előtt pedig Tibetnek, mint önálló országnak volt a fővárosa, és a dalai láma hagyományos székhelye. A világ egyik legmagasabban fekvő városa 3650 méterrel a tengerszint felett terül el. Délután megtekintjük a Norbulingka palotát, mely a dalai lámák nyári rezidenciája volt. A palota 1755-ben kezdett épülni a 7.dalai láma kezdeményezésére, amely az elkészülte után hivatali és vallási központként is szolgált egyaránt. Az épület a tibeti palotaépítészet egyik különleges képviselője, a Potala palotával együtt a Világörökség része.

Szállás: Lhasa (2 éj)
Ellátás: reggeli, vacsora

4.nap Lhasa
Reggeli után látogatás a Potala palotába. A Potala egykor a tibeti kormány székhelye és az ország vezetőjének, a Buddha reinkarnációjának tartott és ezért istenként tisztelt dalai lámának a rezidenciája volt. Egyszerre erőd, templom, kolostor és iskola, a régió politikai és vallási életének az epicentruma, valamint a tibeti művészet magas színvonalának csodálatos példája. E rendkívüli építmény köré az idők során számtalan legenda szövődött, amelyek kialakulásához hozzájárult a palota csodálatos fekvése és elzártsága. A program során felkeressük még a Jokhang templomot, mely a tibeti buddhisták egyik legfontosabb zarándokhelye. Utána szabadidő a kézműves piacon.

Szállás: Lhasa
Ellátás: reggeli, vacsora

5.nap Lhasa > Gyantse > Shigatse
Reggelit követően hosszú út áll előttünk: első állomásunk a Yamdrok-tó, megy egyike Tibet három szent tavának, majd Gyangtsébe érve megtekintjük a Khumbum sztúpát, melynek jelentése "Buddha százezer képe". A 34 méter magas építmény az egyetlen nepáli stílusú sztúpa Tibetben, 108 kis fülkéjében különböző Buddha ábrázolások láthatók. Ezután látogatás a XIV. században épült Palkhor Chode kolostorban, amely a tibeti buddhizmus három különböző ágának ad otthont, ezzel is kifejezve a vallási toleranciát. Programunk után Shigatsébe utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Shigatse (1 éj)
Ellátás: reggeli, vacsora

6.nap Shigatse > Lhasa
Ma megnézzük a Tashilumpho kolostort, melyet az első dalai láma építtetett, és a panchen lámák - a dalai láma után a legmagasabb rangú méltóság - székhelye volt. Egykor négyezer szerzetes lakta, és Tibet legcsodásabb építménye volt, a kínai kulturális forradalomban azonban az épületek kétharmadát lerombolták.  A helyieknek mindezek ellenére sikerült néhány értékes kincset megmenteniük, és 1985-ben a tizedik panchen láma vezérletével megkezdődött a négy évet felölelő újjáépítés. Ma mintegy 800 szerzetes lakja a kolostort, a látogatók pedig kivételes műkincsekben gyönyörködhetnek. A legmagasabb épület a Maitreya Kápolna, amely egy óriási Maitreya Buddha szobrot őriz. A 26 méteres műalkotást 300 kiló arany és másfél tonna réz borítja. Délután visszatérünk Lhasába.

Szállás: Lhasa (1 éj)
Ellátás: reggeli, vacsora

7.nap Lhasa > Chengdu
Reggelit követően transzfer a repülőtérre, majd utazás közvetlen járattal Chengduba. Érkezést követően transzfer a szállodába.

Szállás: Chengdu (1 éj)
Ellátás: reggeli, vacsora

8.nap Chengdu > Kathmandu
Reggel repülés Kathmanduba, Nepál csaknem egymillió lakosú fővárosába. Nepál sosem volt gyarmati sorban, de az Indiából érkezett brit befolyás hatását számtalan helyen lehet tetten érni. A lakosság többsége a hindu vallást követi, de jelentős buddhista kisebbség is él az országban, ahol a legenda szerint maga Buddha is született. Érkezés után félnapos városnézésünk során megismerkedünk a Kathmandu Durbar Square azon templomaival, melyek átvészelték a pár évvel ezelőtti földrengést, melyek a XII - XVIII. század között épültek, és ahonnan a Malla és Shah királyok kormányozták a várost. Utána megtekintjük a hegy tetején álló Swayambhunath sztúpát, mely ugyancsak a buddhisták egyik fontos kegyhelye.

Szállás: Kathmandu (1 éj)
Ellátás: reggeli, vacsora

9.nap Kathmandu > Paro > Punakha
A reggeli órákban transzfer a reptérre, utazás Bhutánba. Ez a kis királyság a Himalája sokáig elzárt országa volt, ahová csak az utóbbi években engedik be a turistákat. Bhután a világ egyik legszebb országa, ahol a király szava szent és garancia a boldogságra; az uralkodó bölcsen egyenlőséget tesz a Nemzeti Össztermék, a GDP és a Nemzeti Összboldogság között. A gépünk Paroban landol, majd innen továbbutazunk Punakhába. Megnézzük Bhután egyik leghíresebb kolostorát, a Punakha dzongot, a férfi és női princípiumot szimbolizáló templomot, majd transzfer a szállodába.

Szállás: Punakha (1 éj)
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

10.nap Punakha > Thimpu > Paro
Reggeli után Thimpuba utazunk, ahol városnézésünk során megtekintjük a harmadik bhutáni királynak épített Chorten-emlékművet,  a világ legnagyobb Buddha szobrát (51,5 méter magas), a textil múzeumot és a híres postahivatalt. A városnézés után Paroba utazunk, ahol az éjszakát is töltjük.

Szállás: Paro (2 éj)
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

11.nap Paro
Ma gyalogtúrára indulunk Bhután egyik legfontosabb és leghíresebb kolostorába, a ,,Tigrisfészekbe", mely egy meredek sziklafal oldalában, a Paro-völgy felett, 900 m magasan épült. A legenda szerint Guru Rinpoche egy anyatigris hátán érkezett a Taktshang kolostorba, mely innen kapta a nevét. A kolostor fontos zarándokhely, minden bhutáni ellátogat ide legalább egyszer az életében. A kolostort 1998-ban egy tűzvész elpusztította, de szerencsére helyreállították, és ma újra eredeti szépségében tündököl. Ebéd után megtekintjük a VII. századból származó Kyichu-templomot, amely egyike annak a három, tibetiek által épített templomnak, amely túlélte az évszázadok viharait.

Szállás: Paro
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

12.nap Paro > Kathmandu
Reggel  Kathmanduba repülünk, majd megtekintjük a Pashupatinath-templomhoz. A Bagmati-folyó partján álló pagoda stílusú Síva-templom a hinduk egyik legfontosabb kegyhelye, melyet gazdagon borít a fafaragás, kapui, és tetői arany-, és ezüstlemezekkel borítottak. A Kathmandu-völgy másik fontos látnivalója a buddhisták zarándokhelye, a Boudhanath sztúpa, mely a Tibetbe tartó ősi kereskedelmi útvonalon épült. 36 méteres magasságával nemcsak a völgy, hanem a világ egyik legnagyobb sztúpája.

Szállás: Kathmandu (2 éj)
Ellátás: reggeli, vacsora

13.nap Kathmandu > Bhaktapur > Changunarayan > Kathmandu
A mai napunk első megállója Bhaktapur Durbar Square, a pagodakomplexum, melynek legismertebb látnivalója az  55 ablakos palota. Továbbutazunk Telkotba, ahonnan kb. 2 órás, kényelmes gyalogtúrával jutunk el Nepál legősibb templomához Changunarayanba. A Vishnunak szentelt hindu templom valószínűleg a IV. századból származik, és a templomból remek kilátás nyílik a Kathmandu-völgyre. A program után visszautazunk Kathmanduba.Este nepáli búcsúvacsora a Thamel-negyedben.

Szállás: Kathmandu
Ellátás: reggeli, vacsora

14.nap Kathmandu > Doha > Budapest
Utazás Budapestre dohai átszállással, érkezés a déli órákban.

Az ár tartalmazza

légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
elhelyezés 3-4* szállodákban
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
félpanziós ellátás (kivéve az érkezés és az indulás napján), Bhutánban teljes ellátás
Bhutáni vízum ügyintézéssel
helyi idegenvezető
magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 360.000 Ft
Peking-Lhasa repülőjegy + illeték kb. 210.000 Ft
Lhasa-Chengdu-Kathmandu repülőjegy + illeték kb. 215.000 Ft
Kathmandu-Paro-Kathmandu repülőjegy + illeték kb. 220.000 Ft
Tibeti vízum kb. 60.000 Ft
Kínai vízum kb. 39.000 Ft (ügyintézés Budapesten személyesen)
Nepáli vízum (helyszínen) kb. 50 USD
Utas-és útlemondási biztosítás
Személyes jellegű kiadások, borravaló

Egyéb megjegyzés

*Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 380 HUF árfolyamig érvényesek. 
*A részvételi díj 15 fő esetén érvényes. 12 fő részvétele esetén + 90.000 Ft/fő felár fizetendő!

Tervezett menetrend 

05MAY BUDAPEST DOHA 1635 2245
06MAY DOHA PEKING PKX 0145 1500

18MAY KATHMANDU KTM DOHA 0350 0605
18MAY DOHA BUDAPEST 0830 1310

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy az Air China még nem publikálta a jövő májusi járatait (Peking-Lhasa, Lhasa-Chengdu-Kathmandu), így a megadott repülőjegy árak csak irányárak. Amennyiben a várható menetrendben változás történik fenntartjuk a programmódosítás lehetőségét.

Szállás

Peking: Airport Hotel****

Chengdu: Hotel Derunda****
https://www.trip.com/hotels/jianyang-hotel-detail-72207306/derunda-hotel-jianyang-city/

Kathmandu: Hotel Shambala****
https://www.shambalahotel.com/

Lhasa: Hotel Kyichu***
https://www.tibettravel.org/hotels-in-lhasa/kyichu-hotel.html

Shigatse: Manasarovar****
https://www.tibettravel.org/tibet-hotels/shigatse-manasarovar-hotel.html

Punakha: RKPO Green Resort****
https://greenresortrkpo.com/

Paro: Tenzinling Resort***
http://www.tenzinlinghotels.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja! 


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!