Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Dél-csehországi kastélyok ****

Csehország, Brno, Brno
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-26-tól
2024-10-29-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
119900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-26-tól
2024-10-29-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
145900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Leírás

Programleírás

1. nap: Elindulás a kora reggeli órákban Budapestről. Útközben megállunk Pozsonyban, ahol egy rövid városnézés keretében fedezzük fel a szlovák fővárost. Sétánk során látni fogjuk a Szent Márton-dómot, a Szent Erzsébetnek felszentelt, de az emberek által csak Kék templomként emlegetett székesegyházat, valamint a Prímási palotát. Ezután továbbutazunk Lednice felé, ahol a Liechtenstein család egykori nyári otthonában teszünk látogatást. A neogótikus, 19. századi kastély (K) olyan, mintha egy képeslap elevenedne meg előttünk. Helyi tárlatvezetőnk megismertet a család és az épület történetével és megmutatja a hercegi lakosztályokat. A látogatás után Brno felé vesszük az irányt, ahol a szállodánk is található. Vacsora a szálláshelyen.

2. nap: Reggeli után megtekintjük Brno nevezetességeit, teszünk egy sétát a belvárosban, ahol a Szent Péter és Pál-katedrális, a Városháza, a Szabadság tér és a Szent Jakab-templom is található. Természetesen, itt járva nem hagyhatjuk ki a Spilberk várat (K) sem, mely egykoron a Habsburg Birodalom leghírhedtebb börtöne volt és amely ma már csak múzeumával és szép kilátásával ejti rabul a látogatókat. Ezen a napon I. Károly cseh királyról elnevezett városkába, Karlstejnbe kirándulunk, itt természetesen, a XIV. századi várat (K) tekintjük meg, ahol a Szent Kereszt kápolnában őrizték a birodalmi és a cseh királyi koronázási ékszereket, valamint szentek ereklyéit. Visszatérünk Brnoba, a szállásunkra, ahol vacsoránk lesz.

3. nap: Reggeli után elindulunk Orlik nad Vltavou-ba. A Morva folyó fölé magasodó sziklán álló várba (K) pillantunk be először. Itt megtudhatjuk, miért hívják sasfióknak a kastélyt, és kik voltak a Schwarzenbergek, akik a kastélyban éltek. Ezután Csehország egyik büszkeségét, a különleges, Tudor-stílusban épült Hluboka nad Vltavou kastélyát (K) keressük fel. Ez a csodálatos - szintén a Schwarzenbergek tulajdonában álló - épület lenyűgöző könyvtárral és gazdag fegyvergyűjteménnyel rendelkezik, melyet tárlatvezetőnk mutat be sok érdekes történet kíséretében. Akinek kedve van hozzá, felmászhat a 102 méter magas toronyba, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környékre. Továbbutazunk Ceske Budejovicébe, ahol meglátogatjuk a sörgyár látogatóközpontját (K), megtudhatjuk, hogy készül a híres cseh sör, a Budweiser és a Budvar. A sörrajongók kóstolót is kaphatnak. Bár az interaktív kiállítás vendégmarasztaló, de bennünket vacsorával várnak Cesky Krumlovban, ahol az utolsó éjszakát töltjük.

4. nap: Reggeli után felfedezzük a szépséges Cesky Krumlovot, melyet sokan életre kelt mesevárosnak tartanak. A Világörökség részét képező városka olyannyira szép és romantikus hely, hogy Kínában felépítették az élethű másolatát is. A 40 házból, palotából, kastélyparkból álló palotakomplexumot (K) fedezzük fel délelőtt. A városnézés után hazaindulunk, érkezés Budapestre az esti órákban.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hotel International****

A központi helyen található Hotel International Brno a városközpontban, közvetlenül a ©pilberk-kastély alatt várja vendégeit. Két éttermében nemzetközi és cseh-morva ételeket szolgálnak fel. A bár üdítőket és koktélokat kínál. A wifi ingyenes. A fitneszközpont díjmentesen használható. A szálloda egész területén ingyenes vezeték nélküli internet áll rendelkezésre. A helyszínen parkológarázs biztosított. A főtér 100 m-re van.

Hotel Bellevue Cesky Krumlov****

A Hotel Bellevue Český Krumlov történelmi központjának autómentes övezetében található, mindössze 2 perces sétára a krumlovi vártól. Ez a 16. századi épület ingyenes Wi-Fi-vel felszerelt szobákat kínál. A Bellevue Cesky Krumlov tágas szobái műholdas TV-vel, íróasztallal és széffel felszereltek. Mindegyik ízlésesen, világos színekkel díszített. Minden reggel reggelit szolgálnak fel.

(Képek: 1-2. Hotel International, 3-4. Hotel Bellevue)

Az ár nem tartalmazza

  • Külföldi programcsomag: 2400 CZK/fő
    • Tartalmazza a kinti programok költségeit, idegenvezetést, belépőket, foglalási díjat.
  • Egyágyas felár: 40.000,-Ft/fő
  • Félpanziós felár: 26.000,-Ft/fő
  • BBP: 3.680,-Ft/fő
  • Stornobiztosítás: a teljes részvételi díj 2%-a

Az ár tartalmazza

  •  buszköltségeket,
  • a szállást 3*-os szállodában,
  • kétágyas szobában elhelyezve,
  • reggelivel,
  • az idegenvezetés költségeit

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!