Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

ADVENT BRNOBAN ÉS A LEDNICEI KASTÉLY

Csehország, Brno, Brno
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-12-07-tól
2024-12-07-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
20990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

ADVENT BRNOBAN
ÉS A LEDNICEI KASTÉLY

Időpont: 2024. december 07.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor


Program

A Morva folyón túl elterülő Morvaországot, Csehországtól a Cseh-morva dombság választja el. Két részre osztható Észak – és Dél-Morvaországra. Előbbinek Ostrava és Olomouec, utóbbinak Brno a központja. Történelme igen gazdag. Ősi lakói a morvák - régi nevükön marótok -, akik a kelta bojok és a germán markomannok után jelentek meg a vidéken, és akik a VII. században a gazdag kereskedő vezér, Samo kezdeményezésére alapítottak önálló államot. A Nagymorva Birodalom – két évszázaddal később – Mojmír fejedelem irányításával alakult meg. E műemlékekben gazdag, 26 000 négyzetkilométernél alig nagyobb kiterjedésű ország legjelentősebb látnivalóit keressük fel kirándulásunk alkalmával.

 Délelőtt 10 óra körül megérkezünk Dél-Morvaországban található, a Liechtenstein grófok csodálatos mesepalotájaként is számontartott, Lednicei kastélyba. Az Unesco világörökségi listán is szereplő, látványos, neogótikus épület a régió legnépszerűbb turisztikai célpontja. A kastélyokban amúgy sem szűkölködő Csehország, sokak szerint legszebb, de minden bizonnyal legromantikusabb épületegyüttese. Lednice mellett fekszik egy óriási parkkal körülvéve. Mind kívülről, mind belülről maradéktalanul rendben tartott és az egykori pompát tükröző mesekastély. A park kapuján belépve, az épülethez közelítve számtalan részlet tárul fel, a fő és mellékszárnyak egyaránt igen dekoratívak. Számos filmet forgattak már a kastély területén, sokunknak lehet ismerős a látvány valamelyik mesefilmből.

Innen Brno felé vesszük az irányt, Morvaország fővárosával ismerkedünk. Hangulatos, barátságos légkörrel rendelkezik. Akár gasztronómiai vagy kulturális élményekre, esetleg érdekes látnivalókra vágyik, Brno városában nem fog csalódni. Első osztályú éttermek és kocsmák otthona. Egyik leghíresebb nevezetessége, a magyar történelemben is sötét szerepet játszott Spilberk vára, hírhedt kazamatáival. A Habsburg birodalom leghírhedtebb várbörtöne volt egykoron. A várépületben található Városi Múzeum. A vár bebarangolása után, annak teraszáról szép kilátás nyílik az egész környékre. Városnéző sétánk során látni fogjuk a Kapucinus templomot, melynek kriptájában a zsugorított barátok tetemei láthatók, felkeressük az Óvárosházát, a Szent Mihály templomot, a Péter-Pál székesegyházat, a Szent Tamás és Szent Jakab templomokat. Bátran betérhetünk valamelyik étterembe, sörözőbe és megkóstolhatjuk a remek söröket, mint például a helyi Starobrnot.  Nem csalódhatunk a finom helyi sörben, annak ellenére sem, hogy ugyan az itteni sörök nem annyira ismertek, mint a plzeni, de vannak olyan különlegesek.  Szabadprogram alatt lehetőség lesz belevetni magunkat a brno-i karácsonyi vásárba, a Piactéren. A hamisíthatatlan karácsonyi hangulatba belekeveredik egy jellegzetes cseh életérzés. A forraltborba rumot öntenek, több helyen árulnak káposztás, sonkás knédlit, vagy éppen isteni finom cseh sült kolbászokat. Visszaérkezés Budapestre 23-24 óra között. Belépő kb. 600,- CZKfő.

Részvételi díj 28.990,- Ftfő 

Akciós ár 20.990,- Ftfő

Fix ülőhely 2.000,- Ftfő

BBP + Stornó biztosítás 990,- Ftfő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!