Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Zakopane, Morskie-Oko tengerszem és tutajozás a Dunajecen

Lengyelország, Körutazás Lengyelországban, Körutazás Lengyelországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-06-01-tól
2024-06-02-ig
Szobatípus: Kétágyas Panzióban, Debrecen
Időtartam: 1 éj
Ár:
54500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-03-tól
2024-08-04-ig
Szobatípus: Kétágyas Panzióban, Debrecen
Időtartam: 1 éj
Ár:
54500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

 

Zakopane, Morskie Oko tengerszem és tutajozás a Dunajecen

Lengyelország - Szlovákia

A Tátrában található gleccser eredetű tavaknak saját megnevezésük van - tengerszem, szlovákul a pleso, lengyelül pedig a staw megnevezés használatos. A Tátrában több, mint 200 tengerszem található, általában magasabb helyeken, ahol a gleccserek a völgyfőkben kárfülkéket hoztak létre. Ezek legnagyobbja a lengyelországi Halas-tó (lengyelül Morskie Oko). A hatalmas fenyvesek, a kék szín minden árnyalatában pompázó magashegyi tavak és színes virágok sokasága elvarázsolja az ide látogatókat. 

 

2024. június 01 - 02

augusztus 03 - 04

2 nap / 1 éj
     Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

 

Csatlakozási lehetőségek: 
Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - Késmárk - Dunajec - Zakopane
Indulás a kora reggeli órákban. Határátkelés Tornyosnémetinél. A felvidék elbűvölő tájain áthaladva Kassa, Eperjes, Branyiszkó, Szepesváralja, Lőcse útvonalon érkezünk Késmárkra. Késmárk az egyik legszebb felvidéki város a Poprád-folyó partján, gazdag történelmi múlttal. Az UNESCO Világörökség részét képező régi, fából készült evangélikus templomot, az új evangélikus templomot (benne Thököly Imrének, a Habsburg-ellenes függetlenségi harc kuruc vezérének mauzóleumát) és a XV. században épült Thököly várat látogatjuk meg. Továbbutazunk a lengyel-szlovák határ mentén elterülő Pieninek Nemzeti Parkba, ahol lehetőség van tutajozni a Dunajec szurdokában. (A tutajokat szakavatott gorál tutajosok irányítják.) Az út hossza 9 km, időtartama szekérrel kb. 1 óra. Gyönyörű látvány az áttörés völgye és a fölötte magasodó varázslatos sziklaormok. Aki nem szeretne tutajozni, megtekintheti a Vörös Kolostort, melyet a hallgatási fogadalmat tett barátok alapítottak. Tutajozás után Zakopanéba, a ,,Tátra gyöngyszemeként" ismert üdülőközpontba érkezünk. A szállás elfoglalása. Este lehetőség van sétálni a hangulatos belvárosban (gorál zenés kocsmák, tipikus lengyel ízek vacsorázási lehetőség).

2. nap: Zakopane - Morskie-Oko tengerszem - Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után Zakopaneban a csodálatos fekvésű hegyi városban, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központjában teszünk látogatást.  A hangulatos sétálóutcán haladva érkezünk a régi fatemplomhoz és a régi temetőhöz, ahol híres zakopanei emberek sírjai találhatóak. Innen Zakopane híres piacára indulunk (szabadidő, vásárlási lehetőség). A piac mellől indul a fogaskerekű a Gubałówka-hegyre (1.120 m), ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a városra és a Magas-Tátra vonulatára. Városnéző séta után indulunk a lengyel-szlovák határ mellett elhelyezkedő, 2000 méter fölötti sziklacsúcsok közé ékelődő tengerszemhez, a Morskie Okohoz (magyarul Halas-tó). A tó a lengyel Tátra legnépszerűbb túracélpontjainak egyike és nem mellesleg a Magas-Tátra legnagyobb és 4. legmélyebb tava. A tóhoz 9 km-es aszfaltút vezet, melynek meglátogatásához fedett lovaskocsik igénybevétele ajánlott. Az útvonal gyönyörű, végig patakok csörgedeznek, kristálytiszta a levegő, ritka természeti szépségű a táj. Késő délután indulunk Poprád, Lőcse, Eperjes, Kassa útvonalon haza. Érkezés Nyíregyházára, illetve Debrecenbe az esti órákban.

Részvételi díj: 54.500 Ft/fő
(a részvételi díj 35 fő utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 1 éj szállás gorál panzióban, reggelivel
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára
  kb. 300 PLN + 20 euró / fő
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

Egyágyas felár: 11.000 Ft / fő
(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!