Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Erdély - A Kárpátok gyöngyszemei

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-07-18-tól
2024-07-21-ig
Szobatípus: Kétágyas Panzióban, Debrecen
Időtartam: 3 éj
Ár:
119000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-10-tól
2024-10-13-ig
Szobatípus: Kétágyas Panzióban, Debrecen
Időtartam: 3 éj
Ár:
119000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

2024. július 18 - 21

              október 10 - 13

 

Erdély - A Kárpátok gyöngyszemei

Kirándulás a székelyek, szászok, gyimesi és moldvai csángók földjén

 

Ezen a körutazáson Utasaink megismerhetik 4 nap alatt 4 népcsoport szokásait és az általuk lakott terület kulturális és történelmi emlékeit. Kirándulást teszünk a Gyimesi és Moldvai csángók földjére, Székelyföld legszebb településeire és az erdélyi szászok városába. Utunk során 4 világörökséget is megtekinthetünk: a székelyderzsi unitárius vártemplomot, a prázsmári erődtemplomot, Segesvár történelmi központját és Berethalmon az erődtemplomot.


  4 nap / 3 éj
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

 

Csatlakozási lehetőségek:  
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

1. nap: Nyíregyháza - Debrecen - Körösfő - Agyagfalva - Székelyderzs - Székelyudvarhely          
Indulás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándon. Nagyvárad érintésével érkezés a Királyhágóra: rövid megálló, majd Csucsa - Bánffyhunyad útvonalon érkezünk Körösfőre (református műemléktemplom, szépszoba megtekintése), a kalotaszegi tájegység falucskájába, ahol vásárlási lehetőség van a kirakodóvásárban. Torda - Segesvár útvonalon, az agyagfalvi székely nemzetgyűlés emlékművénél állunk meg - onnan pedig Székelyderzsbe vezet utunk. Itt megtekintjük az unitárius vártemplomot (UNESCO Világörökség) rovásírásos emlék, XV. századi falikép; hombárjai gabonatárolásra, bástyája szalonna és füstölt hús tárolására alkalmas - ezt a hagyományt a falu lakossága ma is élő örökségként őrzi. Érkezés Székelyudvarhelyre, a legszebb székely városba. Szállás elfoglalása, vacsora (1 éj).

2. nap: Székelyföld legjava: Nyerges-tető - Szent Anna tó - Sepsiszentgyörgy - Prázsmár - Eresztény
Reggeli után a Hargita hegységen áthaladva, Csíkszeredát érintve érkezünk az 1849-es Nyerges-tetői ütközet emlékművéhez, majd onnan  Erdély egyetlen krátertavához , a Szent Anna-tóhoz. Tusnádfürdőn, a közismert üdülőhelyen rövid séta, Sepsiszentgyörgyön pedig városnézés következik. Innen utunk először Prázsmárra vezet - a Barcaság legjelentősebb erődtemploma (Világörökség), majd Háromszék vármegyébe, ahol első megállónk Eresztervény (Gábor Áron emlékműve). Dálnok (Dózsa György szülőhelye, egész alakos szobra). Vacsora és szállás Csernátonban. (1 éj) 

3. nap: Gyimesi és Moldvai csángók földje
Reggeli után Kézdivásárhelyen városnézés (udvarházas főtér, Gábor Áron szobra és ágyúja, Babamúzeum), majd Ojtozi-szoros: rövid megálló a minden idők harcainak színhelyén. Továbbutazás a Moldvai csángók településére, Pusztinára (magyar nyelvű iskola, római katolikus templom, Szent István szobor, a csángók történelme, élete). Innen a gyimesi csángók földjére, Gyimesbükkbe érkezünk (ezer éves határ, Rákóczi-vár romjai, vasúti őrház, Kontumáci kápolna stb). Szállás és vacsora Székelyudvarhelyen. (1 éj)

4. nap: Egy nap, két Világörökség
Reggeli után az erdélyi szászok városába, Segesvárra érkezünk (óratorony, Drakula ház, Evangélikus templom stb.), majd Berethalom felé tartunk, ahol a szászföld legszebb erődtemplomával ismerkedünk.  Hazaindulás, érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 119.000 Ft/fő-től
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 3 éj panzióban, reggelivel
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- fakultatív (3 vacsora): 24.000 Ft / fő   
- belépők és járulékos költségek ára kb. 300 RON / fő
  (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás  (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 39.000 Ft / fő 
(csak az az utas fizeti, aki egyedül van egy szobában)


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!