Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Hétvége Dél-Erdélyben és a Déli-Kárpátokban I. ***

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-06-14-tól
2024-06-16-ig
Szobatípus: Kétágyas Szállodában, Debrecen
Időtartam: 2 éj
Ár:
85000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-11-tól
2024-10-13-ig
Szobatípus: Kétágyas Szállodában, Debrecen
Időtartam: 2 éj
Ár:
85000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Hétvége Dél-Erdélyben és a Déli-Kárpátokban I.

Arad, Temesvár, Kazán-szoros, Vajdahunyad, Déva, Nagyvárad

 

      

2024. június 14 - 16

2024. október 11 - 13
3 nap / 2 éj
Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat! 

 

 

"Körutunk során felkeressük Dél-Erdély legszebb történelmi magyar vonatkozású városait, templomait, várait. Megtekintjük Déva várát, a Kazán-szorost, a Hunyadi család lovagvárát, a kishoki Medve-barlangot és persze Herkulesfürdő sem maradhat le programunkból."

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

1. nap: Nyíregyháza - Debrecen - Arad - Temesvár - Karánsebes - Herkulesfürdő
Rövid pihenőkkel elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándnál, majd érkezés Aradra, ahol városnéző sétát teszünk. (Megbékélés park, Szabadság-szobor, a 13 aradi vértanúk emlékműve). Innen a vesztőhelyre indulunk, az Obeliszkhez, mely a vértanúk földi maradványait őrzi(megemlékezés, koszorúzás). Következő állomásunk Temesvár, a diktatúra megdöntéséhez vezető események városa, a Bánát központja. Ezután városnéző séta következik (Dóm-tér, Dómtemplom, szerb ortodox székesegyház, szerb püspöki palota, Szentháromság szobor, katolikus püspöki palota, bástya és a Hunyadi-palota). Rövid szabadprogram után Karánsebesenre indulunk láthatjuk a monarchia idejében épült palotákat, templomokat, fogadókat. Késő délután érkezés a Cserna folyó völgyében fekvő Herkulesfürdőreséta már a római időktől gyógyvizéről ismert európai hírű üdülővárosban. Szállás elfoglalása Herkulesfürdőn, vagy környékén. (1 éj)

2. nap: Orsova - Kazán-szoros - Vajdahunyad
Reggel rendkívüli kalandos élmény vár ránk a Duna egy gyönyörű szakaszán. Orsován lehetőség van egy 3 órás hajóútra a Kazán-szorosban, - ahol az Al-Duna tör át a Déli-Kárpátok vadregényes sziklás területén, mely lenyűgöző látvány. Útközben látjuk majd Traianus császár tábláját, Decebal szobrát, szoros égbemeredő szikláit. Továbbutazunk Vajdahunyadra, ahol a Hunyadi család ,,a várak királyának" nevezett lovagvárát tekintjük meg. Este szállás elfoglalása Vajdahunyadon. (1 éj)

3. nap: Déva - Kiskohi Medve- barlang - Nagyvárad - Debrecen Nyíregyháza
Reggel látogatás a Magos Déva várábaA Dévát uraló várhegy vulkanikus oromzatára felvonóval jutunk fel. Az erődítmény falai közül káprázatos kilátás nyílik a tájra. Ezután a várhegy lábánál fekvő királyi udvart - mai nevén ,,Magna Curia" - amely látogatjuk meg Bethlen Gábor reneszánsz "nagy udvarháza". A XVIII.századi Erdély híres szépségének, a Murányi Vénusznak is otthona volt. Következő megállónk a Bihar-hegység lábánál fekvő kiskohi Medve-barlang, mely méltán népszerű fantasztikus cseppkőalakzataival, barlangi medve csontvázaival. Ez Erdély legszebb és leglátványosabb cseppkőbarlangja. Barlanglátogatás után szabadidőnkben az egész évben működő kirakodóvásárban vásárlási lehetőség. Érkezés Debrecenbe majd Nyíregyházára a késő esti órákban.

Részvételi díj: 85.000 Ft/fő-től
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 1 éj Herkulesfürdőn vagy környékén 3* szállodában, reggeli
- 1 éj Vajdahunyadon vagy környékén 3* szállodában, reggeli
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- fakultatív (2 vacsora): 17.000 Ft / fő   
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára
  kb. 300 RON / fő
  (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 22.000 Ft / fő
(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!