Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Peking-Sanghaj körutazás 10 nap / 7 éj

Kína, Peking, Peking
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás+Nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-10-18-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
649990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás

1. NAP | Repülés Kínába
Utazás Budapestről átszállással.

2. NAP | Érkezés Kínába
Érkezés Pekingbe. A Kínai Népköztársaság fővárosa, a közel 22 milliós, lebilincselően izgalmas metropolisz a gazdaság, az oktatás, a politikai élet fellegvára. Felkeressük a Jingshan Parkot. Az azonos nevű domb tetejéről elképesztő kilátás tárul elénk a Tiltott Városra. Transzfer a hotelbe. Szállás: Peking környékén. (Beijing Gongda Jianguo vagy Mercure Wanshang Hotel vagy CITIC Hotel vagy hasonló).

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Tiananmen-tér, Tiltott Város, az Ég Temploma
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programra! A Tienanmen tér, mely számos történelmi esemény szemtanúja volt, a világ egyik legimpozánsabb tere a főváros szívében. A megelevenedő keleti varázslat, a Tiltott Város szolgált a császári dinasztiák uralkodó- és lakóhelyéül, és az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A palotaegyüttesbe történő belépést engedélyhez kötötték, egyszerű halandók nem léphettek területére. A monumentális, 720.000 négyzetméteres nevezetesség területén kertek, csarnokok is fogadják a betérőt. Majd a buddhista szentélykomplexumot, az Ég Templomát látogatjuk meg. Az építészeti stílusát a Míng és Csing dinasztia ihlette. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Kínai Nagy Fal, Olimpiai Stadion fotószünet
Szabadidő, vagy fakultatív program: sokak bakancslistájának első helyezettje, az ikonikus Nagy Fal vár ránk. A Juyongguan-szakaszt Kr.e. 770 és 475 között építették. A majdnem kétezer évig épített, 8850 km hosszú legendás Fal a legnagyobb építmény a világon, és végighúzódik a mai Kína nagy részén. Innen letekinteni a hegyek zöldjével színesített tájra olyan élmény, amelyet nem szabad kihagyni annak, aki Kínába látogat. Visszatérés a városba. Egy fotószünet erejéig megállunk a Madárfészeknek nevezett Olimpiai Stadionnál, mely a 2008-as nyári, és 2022-es téli olimpia helyszínéül szolgált. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Nyári Palota, Láma-templom
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programra! A Nyári Palota varázsol el minket. A Csing-dinasztia tagjainak nyári rezidenciájaként funkcionáló remekművet a kínai kertépítészet csodái ékesítik. Ez a legjobb állapotban megőrzött, és legnagyobb császári palota az országban. Majd a Láma-szentély vár ránk, mely a legnagyobb lámaista templom Tibeten kívül. Gyökerei a 17. századig nyúlnak vissza, majd Jung Cseng császár még hercegként használta lakhelyeként. Esti program: kacsavacsora (vacsoracsomag része). Visszatérés a hotelbe.

6. NAP | Peking-Sanghaj
Transzfer a vasútállomásra, és a nagy sebességű vonattal Sanghajba utazunk (1318 km, kb. 4,5-5,5 óra). A jármű 350 kilométer/órás átlagsebességgel szeli át Kínát, a világ leggyorsabb vasútjai közé tartozik, így maga az utazás is igazi kalandot jelent. Megérkezünk Sanghajba. A 26 milliós lakossággal rendelkező metropolisz az egyik legnagyobb, és egyik legizgalmasabb kínai város. Sétát teszünk a nyüzsgő Bund kikötői promenádon. A sétányon egyszerre tárul elénk a Huangpu-folyón ringó hajók, az európai stílusú épületek és a magasba törő felhőkarcolók kontrasztjának lebilincselő látványa. Az 1,5 km hosszú sétányon az építmények a stílusok széles tárházát vonultatják fel, a neoklasszicistától az art deco-ig, a történelmi bank épületek egy letűnt, lebilincselő korszakot idéznek fel. A Nanjing Road Shanghaj központja. A neon reklámokkal, toronyházakkal övezett, lüktető energiájú bevásárlóutcán összpontosul a modern Sanghaj esszenciája. Szállás: Sanghaj környékén (Baolong Hotel vagy Golden Riverview Hotel vagy hasonló).

7. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Jade Buddha, Yu-kert, Francia negyed
Szabadidő, vagy fakultatív program: az óvárost ékesítő Jade Buddha-templommal ismerkedünk meg. A szentély egyik meghatározó része a fehér jáde kőből készült, 1,95 méter magas, és mintegy 3 tonnát nyomó ülő Buddha-szobor. A kínai kertművészet egyik gyöngyszeme a Ming-korszakból származó, két hektáros Yu-kert, mely az óváros kínálta zöldellő béke szigete a város életteli pezsgésében. A pavilonokkal, sziklakertekkel, tavacskákkal gazdagon díszített park egyes részei négy évszázad szemtanúi. Aztán a francia koncesszióként ismert terület vár ránk, mely a francia gyarmati hatóságok által 1941-ig uralt övezethez tartozott. Ez a rész az egyik legexkluzívabbnak számít a városban, és az elegáns körutak, teraszos kávézók, bisztrók, impozáns udvarházak dominanciája miatt a mai napig franciás sárm lengi körbe, olyan érzést keltve a látogatóban, mintha nem is Kínában járna. Este: helyszínen foglalható fakultatív program: akrobata-show. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Szucsou
Töltse kedvére az időt, vagy válassza fakultatív programunkat! A Sanghajból kb.1,5 órányi útra található, mintegy 10 milliós lakosságú Szucsou gazdag történelemmel büszkélkedhet, az egyik legnépszerűbb desztinációnak számít az országban. Az egyik legélhetőbbnek és legtehetősebbnek tartott város hírnevét a kelet-kínai stílusú, festői kertjei, csatornái, kőhídjai, szentélyei öregbítik. A kertek közül a legkifinomultabb közé a Hálók mesterének kertje, és az Oroszlánliget-kert tartozik. A Shantang-utca 1200 éve épült, és közel 3 kilométer hosszan húzódik a csatorna mentén, olyan benyomást keltve, mint egy életre kelt képeslap. A Ming-és Csing-dinasztia alatt fontos kereskedelmi-és kulturális központként funkcionált. Visszatérés a hotelbe.

9. NAP | Szabadidő vagy helyszínen foglalható fakultatív: Sanghaj Tower, majd hazautazás
Szabadidő, vagy helyszínen foglalható fakultatív program: Sanghaj Tower. A felhőkarcoló Kína ikonikus, egyben legmagasabb épülete. A lift a 118. emeleten lévő látogatóközpontba visz fel. Innen elképesztő kilátás nyílik a városra, és a Huangpu-folyóra. A tervek szerint késő este transzfer a sanghaji reptérre. Hazautazás.

10. NAP | Hazaérkezés
Utazás átszállással. Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza Budapestre.


Fontos információk!
Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes!
Kínába nem kell vízum magyar állampolgároknak 2024.03.14 és 11.30 között, amennyiben a tartózkodás nem haladja meg a 15 napot.
A kínai hatóságok eltörölték az országba történő utazást megelőző tesztelési kötelezettséget.
Az utazás átszállással történik. A programváltozás jogát fenntartjuk, a sorrend változhat! A helyszínen kiegészítő fakultatív programok vásárolhatóak (min. létszámmal indulnak). Az utazáshoz min. csoportlétszám szükséges (20 fő). Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

o Repülőjegy oda-vissza
o Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokaz: feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
o Utazás vonattal Pekingből Shanghajba
o Transzfer-modern, légkondicionált buszokkal
o Szállás 4* hotelekben
o Reggeli a hotelekben
o Magyar nyelvű idegenvezetés
o Programok: Jingshan Park, Bund promenád, Nanjing Road

Egyéb

o Egyágyas szoba felár: Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén - 119.990 Ft/fő
o Helyszínen fizetendő borravaló: Kb. 60 EUR/fő/út
Amiket ajánlunk Önnek:
o Vacsoracsomag: 6 hotelvacsora + 1 pekingi kacsavacsora: 69.990 Ft/fő
o Fakultatív programcsomag: Tiananmen-tér, Tiltott Város, az Ég Temploma, Kínai Nagy Fal, Olimpiai Stadion fotószünet, Nyári Palota, Láma-templom, Jade Buddha, Yu-kert, Francia negyed, Szucsou - 95.990 Ft/fő
o Helyszínen foglalható fakultatív: Akrobata show kb 55 EUR/fő, Sanghaj Tower kb. 35 EUR/fő
o Biztosítási csomag: 33.680 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás: 9.500 Ft és útlemondási biztosítás: 24.180 Ft.
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a
visszajár Önnek!

Fakultatív programok

o Fakultatív programcsomag: Tiananmen-tér, Tiltott Város, az Ég Temploma, Kínai Nagy Fal, Olimpiai Stadion fotószünet, Nyári Palota, Láma-templom, Jade Buddha, Yu-kert, Francia negyed, Szucsou - 95.990 Ft/fő
o Helyszínen foglalható fakultatív: Akrobata show kb 55 EUR/fő, Sanghaj Világkereskedelmi Központ kb. 35 EUR/fő
Ezek az árak változhatnak, minimum létszám szükséges.

Hotel

o Grand Gongda Jianguo Hotel vagy hasonló
o Baolong Hotel vagy hasonló

Igyekszünk a fent említett hotelekben/hajón elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést

Járatok

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!