Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szilveszter Isztambulban

Törökország, Isztambul, Isztambul
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Hajóút
Szűrés
Indulás: 2024-12-29-tól
2025-01-02-ig
Szobatípus: Kétágyas (két különálló ágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
670000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-12-29-tól
2025-01-02-ig
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
670000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap (dec. 29.): Budapest - Isztambul (Topkapi Palota)

Utazás közvetlen repülőjárattal Isztambulba. Ezt követően megnézzük a II. Mohamed által épített Topkapi Palotát mely, több mint 400 éven át a mindenkori szultán rezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben mindmáig nagyon szépen megőrződtek a szobák, kertek, konyhák, háremek, és ezen kívül gazdag művészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk! A Hagia Irene templomban is megállunk, mely a Topkapi palota külső udvarában található. Azon kevés templomok egyike Isztambulban, amelyet nem alakítottak át mecsetté, mivel a 19. századig fegyverraktárként használták. Ma múzeumként és koncertteremként működik.

Este elfoglaljuk a szállásunkat Isztambulban, majd vacsora a hotelben. (4 éj)

Tervezett szállás: Sura Hagia Sophia Hotel 5*

2. nap (dec. 30.): Dolmabahce Palota - Galata-híd - Fűszerbazár

Isztambul legfényűzőbb palotája, a Dolmabahce Palota megtekintésére indulunk, melyet I. Abdülmecid szultán építtetett a 19. század első felében. Az építkezés ötmillió ottomán mecidiye aranypénzt (35 tonna arany) emésztett fel; csak aranyfüstből tizennégy tonnát használtak fel a 45.000 négyzetméter alapterületű palota mennyezetének borítására. Törökország legnagyobb palotája a korszak francia stílusát tükrözte, a hagyományos ottomán építészet jegyeivel ötvözve. Az európai ízlés térhódítását jelezte az is, hogy míg a Topkapi palotában elsősorban izniki csempe és tradicionális fafaragások voltak a díszítőelemek, addig a Dolmabahce palota aranytól és kristályoktól roskadozott.

Ezután a város gasztronómia kínálatának felfedezésére indulunk. Felkeressük a Galata-híd környéki halsütőket, ahol az árusok reggeltől estig csónakból kínálják a frissen sütött finomságaikat. Megismerkedünk a helyi éttermek választékával, kóstolunk, ezt követően benézünk a Fűszerbazárba, és természetesen megnézzük, miként készülnek a híres török édességek. A program zárásaként egy igazi török kávét fogyasztunk. Vacsora és éjszaka a szállodában.

3. nap (dec. 31.): Hagia Sophia - Hippodrom - Kék Mecset - Szilveszteri vacsora

Reggeli után egész napos városnézés következik: Ezt követően érkezünk az óriási, az UNESCO világörökségét képező, Hagia Sophia, ,,Isteni Bölcsesség" bazilikához, amely a keresztény építészet az egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Az 56 m magas, több kupolás nevezetesség múzeumként látogatható. Nagyjából ezer évig a Hagia Sophia volt a konstantinápolyi Patriarchátus székhelye, ahol az uralkodókat is koronázták. A 13. században a keresztesek kifosztották, és római katolikus templommá alakították át. Miután Konstantinápoly elesett, az oszmánok mecsetté alakították, és minareteket építettek a templomhoz. A mozaikokat bevakolták, mert az iszlám tiltja az emberábrázolást.

Innen a Hippodromhoz érkezünk, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának, hatalmas lóverseny pályájához. Következő állomásunk a hajdan víztározóként funkcionáló "elsüllyedt palota", vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Jusztínianus császár által épített ciszternát 336 db márványoszlop tartja, falai még 1500 év után is jó állapotúak. Megismerkedünk a korabeli város vízellátásának módjával, és szót ejtünk a Medúza fejek legendájáról is.

Találkozásunkat a múlttal, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát sugalló "Kék Mecsettel" folytatjuk, mely nevét az egyedülálló kék színű, izniki csempéiről kapta, amik belül borítják falait. Építtetője a fiatalon elhunyt I. Ahmed szultán volt. Érdekessége, hogy Törökországban ez az egyetlen olyan dzsámi, amelynek 6 minaretje van, és imafülkéjét értékes drágakövek, valamint Kába és Mekka köveinek egy-egy darabja ékesíti.

Miután magunkba szívtuk a történelmet, felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletet magába foglaló nagy, Fedett Bazárba, ahol naponta több mint 400 000 ember fordul meg!

Fakultatív szilveszteri gálavacsora a hotelben korlátlan alkoholfogyasztással. 

4. nap (jan. 1.): Hajókázás a Boszporuszon - Camlica domb - Taksim tér

Délelőtt szabadprogram, hogy kipihenjük az előző napi ünneplést, vagy fakultatív hajókázás a gyönyörű Boszporuszon. Ellátogatunk a James Bond: A világ nem elég c. filmből is ismert Szűz Tornyához, ami a tengerszoros partjainál fekvő kis szigetre épült. A torony az ókori időkből maradt ránk, és az egyik legromantikusabb hely Isztambulban. 

Délután buszra szállunk és a Boszporusz-hídon keresztül felmegyünk a város ázsiai részén, 288 m tengerszint feletti magasságban található Çaml?ca dombra, ahonnan remek kilátás nyílik a Boszporusz déli részére és az Aranyszarv torkolatára. A napot a Taksim téren és az Istiklal sugárúton fejezzük be, ahol számos étterem, kávézó közül választhatunk. Este visszatérés a szállásra, ahol megvacsorázunk. 

5. nap (jan. 2.): Miniatürk Múzeum - Budapest

A reggelit követően a város ékszerdobozához, a Pierre Loti-hegyre megyünk, amely közkedvelt kirándulóhely és csodás kilátás nyílik az Aranyszarv-öbölre. Programunkat a mintegy 60.000 négyzetméteren elterülő Miniatürk Múzeummal zárjuk, ahol megtekinthetjük Törökország vallási és törénelmi nevezetességeinek kicsinyített mását. Transzfer a repülőtérre, majd érkezés Budapesre az esti órákban. 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Isztambul történelmi negyedei
Topkapi Palota
Hagia Sophia

 A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Isztambul nem csak látványosságokban és vásárlási lehetőségekben kínál különlegesebbnél, különlegesebb lehetőségeket, hanem a török gasztronómia is felsorakozik mellé. Kitűnő ízek, könnyű fogások és egzotikus fűszerezés jellemzi a török konyhát, bátran megkóstolhatjuk bármelyik megkívánt ételt, mert biztosan nem fogunk csalódni.  

Miközben elmerülünk a különlegességek kóstolásában, a szemünknek és a lelkünknek is bőven adunk élményt, hiszen nem jöhetünk el a nélkül Isztambulból, hogy ne fedezzünk fel újabb érdekességeket és látnivalókat a már ismert ikonikus műemlékeken felül.

1. 5 csillagos szállásunk a város legjobb részén található, a Hagia Sophia közelében. 

2. A Turkish Airlines kedvező menetrendje miatt a lehető legjobban kihasználjuk a rendelkezésre álló időt. 

Az ár nem tartalmazza

  • a borravalót
    (helyszínen fizetendő)
    kb. 15 EUR
  • az idegenforgalmi adót
    (helyszínen fizetendő)
    kb. 15 EUR
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Fakultatív szilveszteri gálavacsora
    78 000 Ft
  • Fakultatív hajózás a Boszporuszon
    20 000 Ft
  • Egyágyas felár
    148 000 Ft
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a Turkish Airlines repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 20 kg-os feladható poggyásszal és 1 db max 7 kg-os kézitáskával (melynek értéke: 135 000 Ft - változhat)
  • 4 éjszaka szállást 5*-os hotelben, kétágyas szobákban
  • 4 alkalommal reggelit és
    3 alkalommal vacsorát
  • a program szerinti kóstolókat
  • a transzfereket
  • a program szerinti kirándulásokat autóbusszal
  • a belépőket
  • a magyar nyelvű csoportkísérést és a helyi idegenvezetést

Fakultatív programok

Fakultatív szilveszteri gálavacsora a hotelben. A program korlátlan alkoholfogyasztást tartalmaz: 78 000 Ft / fő

Fakultatív hajókázás a Boszporuszon: 20 000 Ft / fő

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!