Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

SZICILIA - A mediterrán kultúrák szigete

Olaszország, Szicília, Palermo
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-10-28-tól
2024-11-02-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
399000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

SZICILIA – A mediterrán kultúrák szigete

2024. október 28 – november 2. ŐSZI SZÜNETBEN!

1. nap: Budapest - Palermo
Elutazás Budapestről Palermoba. Idegenvezetőnk várja Önöket, majd vá¬ros¬nézés Palermóban, Szicília fővárosában: Szé¬kes¬egyház, Normann Palota, Palatinus-kápolna, Kapucinosok katakombája, Quattro Canti, Piazza Bellini, Teatro Massimo. majd Palermo-i szállodát elfoglaljuk, vacsora.

2. nap: Palermo - Erice - Segesta
Reggeli majd a kihagyhatatlan Erice-be utazunk, a középkori fellegvárosba, séta az óvárosban, Pepoli kastély és kivülről a normann időkből fennmaradt Vénusz szentély. Lélegzetelállitó a kilátás. Megkóstoljuk a nevezetes mandulás sütit. Utunkat a történelmi Segesta-be folytatjuk, ahol ókori világba csöppenünk, a dór templom jó állapotban megmaradt épitészeti csodáiban gyönyörködhetünk. Visszatérés a palermoi szállodába, vacsora.

3. nap: Agrigento (Templomok Völgye)
Reggeli után megcsodálhatjuk az ókori görög világ leggazdagabb gyarmatát i.e.6. századból.
Hét dór stilusú templom közül kettő maradt fenn a legjobb állapotban, melyeket Héra és Concordia istennőknek szenteltek. Az óriási Atlasz szobrot több éves restaurálási munka után állitották fel, mely a Kr.e. 5. században a Zeusz templom diszitésére szolgált. Folytatjuk utunkat Taormina lábánál fekvő Letojanniba, a szálláshely elfoglalása, vacsora.

4. nap: Etna – Taormina
Reggeli. Az Etna Európa legnagyobb működő vulkánja, ahová fel lehet menni a csúcs közelébe is, körülbelül 2500 méteres ma¬gas¬sá¬gig Taormináig, Szicília legnépszerűbb turisztikai helyszinére, mely egy tenger feletti hegy nyúlványán fekszik csodás panorámával az Etnára. Mi 1900 m-ig megyünk fel a busszal, onnan fakultativ. Séta a városban, majd a Csontváry által is megfestett görög színház megtekintése. Visszautazás a hotelbe, vacsora.

5. nap: Siracusa
Reggeli, majd utazás Archimédész városába, Siracusába. Siracusa az ókori Nagy-Görögország egyik legjelentősebb városa volt, ma is több műem¬lé¬ke emlékeztet erre az időszakra. Városnézés: az Ortügia szigetén fekvő óváros, Aretusa forrása, görög színház, -Dionüszosz füle - barlang. A letojanni-i tengerparti hotelbe visszatérünk, vacsora.

6. nap: Cefalú
Reggeli után indulunk Cefalúba, séta a kisvárosban, mely egy hatalmas sziklatömb tövében fekszik a ten¬ger¬par¬ton, hangulatos, középkori városközpontja van és megtekintjük a normann-kori bazilikát. Délután látogatás a Palermo melletti Monrealéban, a világhírű XII. századi dóm megtekintése (gyönyörű mozaikok), 
Majd transzfer a repülőtérre Palermoba, az esti órákban hazarepülés Budapestre.

Részvételi dij: 425.300,- Ft./fő HELYETT

MOST: 399.000 Ft/fő 

Egyágyas felár: 62.000 Ft/fő

Szolgáltatásaink tartalmazzák: 

közvetlen repülőjárat Budapest – Palermo – Budapest útvonalon, transzferek, autóbusz, 3 csillagos szállodák, reggeli, vacsora, helyi magyarnyelvü idegenvezetés

Szolgáltatásaink nem tartalmazzák: 

Helyszinen fizetendő: kb. 90 Euro/fő belépők, parkolások, idegenforgalmi adók, kérhető 10 kg feladott bőrönd 15.000 Ft/db, 20 kg-s bőrönd 25.000 Ft/db, fix ülőhely a repülőn: 10.000 Ft/fő oda-vissza, BBP biztositás: 6.240 Ft/fő 70 év felett dupla, útlemondási biztositással együtt kötve: 18.200 Ft/fő


Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja!

B.B.TOURS – TEL.: 06-1-266-7666, bbtours@bbtours.hu

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!