Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

NÁDASDLADÁNY ÉS VÁRPALOTA

Magyarország, Közép-Dunántúl, Nádasdladány
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-11-20-tól
2024-11-20-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
12290.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

NÁDASDLADÁNY ÉS VÁRPALOTA

Időpont: 2024. november 20. (szerda)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Első állomásunk egy igazi romantikus mesekastély a Nádasdladányban található Nádasdy-kastély, mely gyönyörűen restaurálva várja a látogatókat. A historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya, tényleg olyan, mint egy angol vagy skót kastély, tornyos, csipkés, sokkéményes, és hatalmas angolpark veszi körül. A földszint egy részén lévő berendezett helyiségek közül az Ősök Csarnoka és a könyvtár a legérdekesebb.

Kastélylátogatás után Várpalotára utazunk. A középkor legjelesebb emléke a Várpalota központjában álló Thury vár, amely a XIV. században épült, majd később négy saroktornyos várkastéllyá építették át. A török háborúk idején a dunántúli végvárlánc egyik legerősebb tagja volt. Leghíresebb védőjéről, Thury Györgyről kapta a nevét. A vár földszintjén helytörténeti kiállítás, török szoba, építéstörténeti és fegyver kiállítás is megtekinthető. Láthatjuk a kínzókamrát, a középkori konyhát, sőt egy Bányászattörténeti Gyűjteményt is. Ezután felkeressük a nemrég felújított Trianon Múzeumot is, amely a Zichy család egykori kastélyában kapott helyet. A trianoni békediktátum előzményeit, következményeit és megrázó tárgyi, szellemi hagyatékát ismerhetjük meg egy tárlatvezetés során. A korhű történelmi hangulatot árasztó Apponyi kávézóban a felfrissülés mellett további információkat kapunk a családról. A szintén nemrég kialakított Nagy-Magyarország Parkban található Millenniumi Szoborkertben, száz év után először újra együtt látható az 1896-ban felállított hét ezredévi emlékmű. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők: kb 12.000, - Ft/fő

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP és stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!