Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

KESZTHELY - FENÉKPUSZTA - Gesztenyefesztivál

Magyarország, Balaton, Keszthely
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

KESZTHELY – FENÉKPUSZTA
Gesztenyefesztivál

Időpont: 2024. október 13.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Keszthelyt a Balaton „fővárosaként” szokás emlegetni. Erre csodálatos építészeti emlékei, a magyar történelemben játszott szerepe és nem utolsósorban több mint 200 éve alapított egyetemének rangja és hagyományai jogosítják föl. Keszthely és környéke a balatoni régió legvonzóbb és legszínesebb területe, hiszen itt található még a Kis-Balaton különleges madárvilágával.  a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, jelentős része védettséget élvez. 

Első programunk Fenékpusztán a Látogatóközpontban kezdődik, ahol Interaktív kiállítás, és egy mozifilm várja a látogatókat a Kis-Balaton élővilágáról. A fokozottan védett Kis-Balaton területén megbúvó Diás-sziget kizárólag vezetővel látogatható. A szigeten alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Fekete István Emlékhelyet. A bemutatóhely mellett látható az egykori Kis-balatoni halászok mindennapjait bemutató Matula kunyhó is. Következő programunk a Festetics-kastély megtekintése. Hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb kastélykomplexuma Keszthelyen, mely 5 épületben, 6 állandó kiállítással várja a látogatókat. Az 1700-as évek közepétől folyamatosan bővülő kastély, 200 évig a Festetics család tulajdonában volt. A család kiemelten fontos szerepet játszott Magyarország politikai, gazdasági, kulturális és tudományos életében. A Kastélymúzeum 18 termet magában foglaló enteriőr-kiállításán kívül, Hintókiállítás, Vadászati gyűjtemény, Vasútmodell kiállítás, Pálmaház, madárgyűjtemény és egy gyönyörű angolpark is gazdagítja az élményeket.

Immár IX. alkalommal rendezik meg a Gesztenye Fesztivált Keszthelyen a Tavirózsa kalandparkban. Színes, vidám programokkal és felejthetetlen gesztenyés finomságokkal. Gasztro workshop keretein belül megmutatják hogyan tudunk házilag gesztenyemasszát készíteni, és a gesztenyesütés rejtelmeibe is beavatják az odalátogatókat.

Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül.

Belépők: kb. 10-11.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!