Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagyharsány – Palkonya – Bóly

Magyarország, Dél-Dunántúl, Bóly
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Nagyharsány – Palkonya – Bóly


Időpont: 2024. szeptember 11.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program


Első programunk a Nagyharsányi Szoborpark megtekintése. A Szársomlyó egykori kőbányájában szobrász alkotótelepet hoztak létre. Az évről - évre itt dolgozó művészek kőből, kifejezetten ide a szabad ég alá terveztek alkotásokat, amiből többet itt hagytak. A nagyrészt nonfiguratív szobrok hátterét észak és nyugat felől a félbehagyott kőbánya meredek fala adja, dél felől pedig a Dráva-menti tájat lehet megcsodálni. Magyarország legdélibb hegyvidékének – a Villányi-hegységnek – legmagasabb tömbje a Szársomlyó. A hegyen 75 védett növényfajt találtak, közülük 4 faj kizárólag itt fordul elő hazánkban. A fokozottan védett terület kizárólag szakvezetővel látogatható. A túra hossza: kb. 5 km, 300 méter szintemelkedéssel. Az út néhol sziklás, erős talpú cipő ajánlott. Következő megállónk Palkonya. A XVIII. században betelepített németajkú szőlőművesek építészeti kultúráját hűen megőrizte ez az egyutcás falu. Legérdekesebb nevezetessége a XIX. századtól formálódott többszintes pincefalu, ami szinte az egész domboldalt beborítja. A település katolikus templomát 1816-ban szentelték fel, s bár dzsámira emlékeztet, a magyarországi körtemplomok egyik legszebb példája. Egy kellemes ebéd elfogyasztása után indulunk Bólyra. A település egykori Batthyányi birtok. Bár a klasszicista stílusú Batthyány-Montenuovo kastély nem látogatható, a hozzá tartozó 11 hektáros Kastélyparkban érdemes egy sétát tenni, mert bővelkedik természeti értékekben. A neoromán – neogót stílusú Batthyány-Montenuovo mauzóleum művészi kiképzésével a maga nemében országos viszonylatban is párját ritkítja. A Batthyány uradalom egykori magtárában egy helytörténeti és néprajzi gyűjtemény is megtekinthető. A História Hall falfestmény együttes alkotója König Róbert (1951-2014) Munkácsy Mihály-díjas magyar grafikusművész. A terembe lépve, az óramutató járásának megfelelően, kronológiai sorrendben következnek a historikus – apokrif és valós – visszaidézések, a művész szabad megfogalmazásában. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Belépők: kb. 2.000, - Ft/fő

Étkezési lehetőség Palkonya Borveranda – 6.000, - Ft/fő (foglalásnál fizetendő, menü megjelölésével!!!)

Menü 1

- Lassan sült sertésszűz, burgonya gratin, paprika krém, sült répa

- Málnás csokoládé mousse pohárkrém 

Menü 2

- Cukorborsó krémleves, mozzarella, pirított bacon

- Fokhagymás tarja pecsenye, sült szalonna, hagymás, petrezselymes pirított burgonya, bajor pirított káposzta

- Pisztáciás tiramisu pohárkrém 

Részvételi díj: 24.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 17.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!