Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

középkategória

Kenya, Nairobi, Nairobi
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-03-tól
2024-10-13-ig
Szobatípus: KÜLÖNÁGYAS SZOBA
Időtartam: 9 éj
Ár:
1349000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-03-tól
2024-10-13-ig
Szobatípus: FRANCIAÁGYAS SZOBA
Időtartam: 9 éj
Ár:
1349000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Program leírás

Az afrikai nap alatt és a kontinens legmagasabb hegye, a Kilimandzsáró lábainál számos élmény vár Önökre az ország legismertebb nemzeti parkjaiban, ahol természetes környezetükben pillanthatjuk meg a helyi, változatos állat- és növényvilágot.

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással. Kenyában közlekedés légkondicionált autóbuszokkal és vonattal első osztályon.

Elhelyezés: jó középkategóriás lodge-ok és tengerparti szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: a szafarik alatt teljes panzió, a tengerparton all inclusive, és Nairobiban félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest - Isztambul
Budapestről indulás a délutáni órákban, európai átszállással.

2. nap: Isztambul - Nairobi - Amboseli Nemzeti Park
Érkezés Kenya fővárosába, NAIROBIBA a kora hajnali órákban. Transzfer a közeli Hilton szállodába. Néhány óra felfrissülés után reggeli a szállodában. Utazás a 40 ezer hektár területű AMBOSELI NEMZETI PARKBA, melyet Afrika legmagasabb csúcsa, a Kilimandzsáró koronáz meg. Az "Amboseli" név egy maszáj szóból származik, ami "sós port" jelent. Ez az egyik legjobb hely Afrikában, ahol nagy elefántcsordákat lehet közelről megpillantani. A természet szerelmesei öt különböző élőhelyet fedezhetnek fel, az Amboseli-tó kiszáradt medrétől, a kénes forrású vizes élőhelyeken és szavannákon át egészen az erdőkig. Útközben vadles, ebéd. Délután szafari nyitható tetejű terepjáróval a teljesebb élmény kedvéért. Vacsora és szállás.

3. nap: Amboseli Nemzeti Park
Reggeli és délutáni szafari 4x4-es terepjáróval a parkban. Egész napos ismerkedés az AMBOSELI NEMZETI PARK vadvilágával. 80 különböző fajta állat él itt érintetlenül, többek között afrikai elefántok, bivalyok, impalák, oroszlánok, zebrák, gnúk. A madárfajok számát 400-ra becsülik, ezek közül jelentős számban található itt afrikai mocsári tyúk, hamvasfejű vércse, rózsás flamingó, levéljáró bíbic, vöröshasú gém, Van der Decken-tokó. Látogatás az egyik legismertebb népcsoport, a maszájok falujába. Ez a félnomád életmódot folytató törzs, főként állattenyésztésből él, amit kézműves termékek készítésével egészítenek ki. Nagyon bátrak, és a mai napig ápolják hagyományaikat. Teljes ellátás és szállás.

4. nap: Tsavo West Nemzeti Park
Reggeli után utazás a ,,források és csodás naplementék földjére", a TSAVO NEMZETI PARKBA, melynek nyugati része (TSAVO WEST) szolgál otthonul az 5 afrikai nagy vadnak: afrikai elefánt, kafferbivaly, leopárd, oroszlán, orrszarvú. Érdekesség, hogy az itteni elefántok gyakran megfürdenek a porban, így kapják a vörös színüket. A nap folyamán piknik ebéd. Útközben pihenő a híres MZIMA forrásnál. Ehhez a tiszta vizű forráshoz járnak az állatok szomjukat oltani. Kedvelt helye a vízilovaknak és krokodiloknak is. Délután terepjárós szafari a privát tulajdonban lévő TAITA HILLS vadvilág szentélyben. Egyedülálló természetközeli élmény! Ezután egyedi szálláshelyünk elfoglalása, egy páratlan fekvésű, cölöpökön álló lodge, melynek étterméből és bárjából kényelmesen megfigyelhetők a közvetlen közelben lévő itatóhelyre érkező állatok. Vacsora és szállás.

5. nap: Tsavo East Nemzeti Park
Kora reggel szafari túra a TAITA HILLS privát parkban, majd reggeli a lodge-ban. Utazás az ország egyik legrégebben alapított és legnagyobb védett területén, a TSAVO NEMZETI PARKBAN. Ez egyben az egyik legkiterjedtebb védett terület Kenyában, jelentősen nagyobb a biológiai sokfélesége, mint bármely más parknak a világon, mivel ez az északi és a déli vadvilág találkozási pontja. A park keleti része (TSAVO EAST) félúton található Nairobi és Mombasa között, mely főleg az oroszlán populációjáról nevezetes. Útközben ebéd. A délutáni vadles során további állatok figyelhetők meg: zsiráfok, antilopok, zebrák, vízilovak, krokodilok, kuduk, gazellák, varacskos disznók. Vacsora és szállás.

6. nap: Mombasa - Bamburi Beach Hotel
Reggeli után az ország 2. legnagyobb városába, MOMBASA felé vesszük utunkat, mely az Indiai-óceán partján fekszik. A város szebbnél-szebb pálmafás tengerpartjairól és barátságos atmoszférájáról ismert. Késő délután érkezés tengerparti szálláshelyünkre, a BAMBURI BEACH HOTELBE. Szabadidő, all inclusive ellátás és szállás.

7. nap: Bamburi Beach Hotel
Szabadidő, pihenés a szállodában all inclusive ellátással. Szállás.

8. nap: Bamburi Beach Hotel
Szabadidő, pihenés a szállodában all inclusive ellátással. Szállás.

9. nap: Mombasa - Nairobi
Korai reggelit követően transzfer a helyi vasútállomásra. Elutazás vonattal első osztályon NAIROBIBA. Délután érkezés, majd rövid panorámás városnézés. Vacsora és szállás.

10. nap: Nairobi
Reggeli után egész napos városnézés NAIROBIBAN. Látogatás a ZSIRÁF-KÖZPONTBA, melynek fő tevékenysége a veszélyeztetett zsiráfok gondozása és a környezetkímélő kezdeményezések megvalósítása. Ezután KAREN BLIXEN HÁZÁNAK megtekintése. Ő a Volt egy farmom Afrikában című könyv szerzője, mely a saját emlékirata az 1914-1931 közötti évekről. A könyvet meg is filmesítették Távol Afrikától címen és nagy sikerrel vetítették a mozikban a 80-as években (7 Oscar-díjat nyert alkotás!). Búcsúvacsora a híres húsevő étteremben, szállás.

11. nap: Nairobi -Isztambul - Budapest
Éjfélkor kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás. Érkezés európai átszállással Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.

A változtatás jogát fenntartjuk!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról. Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kenya

 

Árak

Teljes ár: 1.349.000 Ft (1.171.000 Ft + 178.000 Ft reptéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 300.000 Ft/fő

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Minimális utaslétszám: 16 fő
Garancia felár: 14-15 fő esetén 120 USD

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3 %

Elektronikus ETA regisztráció, ügyintézéssel: 16.000 Ft/fő

Szervizdíj / Borravaló: 90 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

Az árakat 1 USD = 370 Ft árfolyamig garantáljuk!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!