Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

ADVENTI VARÁZSLAT NAGYVÁRADON

Románia, Erdély, Nagyvárad
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-12-14-tól
2024-12-14-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
17490.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

ADVENTI VARÁZSLAT
NAGYVÁRADON

Időpont: 2024. december 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program


Advent időszakában a gyönyörű szecessziós épületekkel körülvett Szent László tér (Piata Unirii) hangulatos fényárban pompázik. A város főtere karácsonyi ékszerdobozként vidám, színes forgataggal csábít korcsolyázásra, kürtöskalács és forralt borkóstolóra, de találkozhatunk a téren játékárusokkal, édességpultokkal, valamint nagyszínpadon fellépőkkel is. Miben más a nagyváradi vásár? A hangulatában és az ízében mindenképp. Helyi finomság itt a palacsintához hasonló sütőtökös rétes, töltött káposzta aranysárga puliszkával, ráadásként a kürtőskalács friss, ropogós és hatalmas. A hidegben jól eshet egy pohárka helyi szilvapálinka. A házak falán fényjáték fut, pörög az óriáskerék. Fényfüzérek díszítik a fenyőfát és a környező bokrokat. A téren kialakított színpadon gyermekprogramok várják a kicsiket, bőven van műsor, mindenki megtalálja a kedvére valót. 

Elutazás reggel 6.30 órakor. Először a Szent László székesegyházat és kincstárát látogatjuk meg, ahol szent királyunk egyik hermáját őrzik. Ezután a belvárost keressük fel. Elsétálunk az ortodox katedrális ismertebb nevén a Holdas templom mellett, melynek harangtornya 55 méter magas. Megtekintjük még a Fekete Sas palotát, a Zsinagógát és a Garasos-hidat. Innen a hat éven át restaurált Várhoz buszozunk, melynek katolikus templomában és temetőjében nem kevesebb, mint hét király talált örök nyugalomra, köztük a legendás László király. Megcsodáljuk a szépen rendbe hozott termeket, a vármúzeumot, a fogadóépületet. A várudvar az egyik nagyváradi karácsonyi helyszín, így már itt felmelegíthetjük magunkat egy finom forralt borral. Városnézésünk és a vár meglátogatása után szabadidő az adventi vásár forgatagában. Szabadidőre ajánljuk még a következőket: Városháza tornya, Szecessziós Múzeum. Visszaindulás Budapestre 17.30 órakor. Várható visszaérkezés 21-22 órakor. Belépő jegy: kb. 40 Lej  

Részvételi díj: 23.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 16.490,- Ft/fő
(2024 szeptember 30-ig történő befizetés esetén!)

2024. október 1-től 17.490,-Ft/fő

Biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!