Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

KÁPTALANTÓTI PIAC – SZIGLIGET – FOLLY ARBORÉTUM

Magyarország, Közép-Dunántúl, Káptalantóti
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-08-25-tól
2024-08-25-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
13690.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

KÁPTALANTÓTI PIAC – SZIGLIGET
– FOLLY ARBORÉTUM

Időpont: 2024. augusztus 25.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program


Mai napunkat a méltán népszerű Liliomkert termelői piacon kezdjük.  Jól teszi, aki a Káptalantóti piacra üres hassal érkezik, mert képtelenség megállni, hogy a helyi termelők asztalkái közt járva ne kóstolja végig a kínálatot. A kosarakban takarózó tepertős, sajtos pogácsákat, a halomban illatozó köménymagos kifliket, a kemencéből gőzölögve kiforduló tejfölös kenyérlángost meg kell kóstolni! A piac célja a békebeli piacozási szokások életre keltése. Következő programunk egyik leglátogatottabb és méltán népszerű várunk, a Szigligeti vár, a Balaton északi partján. A 239 méter magasan strázsáló vár a Balaton-felvidék egyik legszebb panorámáját kínálja, egyedülálló környezetben. De nem csupán ezért érdemes megnézni, ötletes vártörténeti kiállítás rejtőzik a falai között, láthatunk itt berendezett barokk konyhát, fegyver kiállítást és várkápolnát is többek között. A várhoz a parkolótól rövid, de kaptatós út vezet. Végül Badacsonyörsre látogatunk, ahol a Folly Arborétumot keressük fel. A káprázatos növénykert, a Balaton valóságos édenkertje. 3, 6 hektáros területén 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserje talált otthonra. A több mint százéves cédrusok, ciprusok között sétálva igazi paradicsomban érezhetjük magunkat. A botanikus kert látványossága a különleges, lombozat fölé emelkedő toboz alakú kilátó, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul a Balatonra és a varázslatos tanúhegyekre. Miután kiélveztük az arborétum pompáját, isteni hűsítőért érdemes betérni a kert borászatába, ahol lehetőség nyílik a ház borát és saját szörpjeit is megkóstolni a fogadó épület igényes teraszán. Az arborétumhoz egy enyhén emelkedő út vezet, melyet 10-15 perc alatt lehet megtenni. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül.

Belépő: kb. 5.500, - Ft/fő.

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!