Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Legendás Mária kegyhelyek - MARIA SCHUTZ ÉS MARIAZELL

Ausztria, Alsó-Ausztria, Maria Schutz
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Legendás Mária kegyhelyek
MARIA SCHUTZ ÉS MARIAZELL

Időpont: 2024. július 10.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Program


Elsőként megtekintjük a Semmering ékszerdobozát, Maria Schutzot. A kéttornyos, impozáns templom barokk stílusban épült egy csodatevő, gyógyító forrás fölé. Az épület elől csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, melynek egyik   legimpozánsabb látványossága a völgyhíd. A hely specialitása a fánk. A templom melletti kis vendéglőkben, fánkos bódékban barackízes óriás fánkot is kóstolhatunk.

Európa egyik leghíresebb búcsújáróhelye a magas hegyekkel övezett kisváros, Mariazell, mely a magyarok számára különös jelentőséggel bír. A legenda szerint Nagy Lajos magyar király Amurát szultán elleni ütközete előtt a Celli Máriához könyörgött: adjon valami jelet neki, merje-e vállalni az ütközetet a törökök túlerejével szemben. A történet így kezdődik, és aki eljön, megtudja, hogyan folytatódik. Látogatásunk alkalmával felkeressük a kegytemplomot. A kupolatérből megközelíthető kincstár (Schatzkammer) legértékesebb kincse, egy fára festett ikonszerű Mária-kép, melynek keretét magyar és lengyel királyi címerek díszítik, ezt a képet ajándékozta 1370 körül a templomnak Nagy Lajos király. Egy séta során látni fogjuk a kálváriát, és a szent kutat is. Szabadidő keretében lehetőség nyílik Mariazell házi-hegyére, a Bürgeralpera is feljutni. A város központjából pár perc alatt felrepít a kabinos felvonó a hegy tetejére, ahol két hütte, egy csodás körpanorámát nyújtó kilátótorony és egy favágó élménypark várja a látogatókat.  Megismerkedhetünk a város híres termékeivel is. A város egyik különlegessége a Pirker család mézesüzeme, melyet az 1800-as években hoztak létre, és ahol azóta is generációról generációra sütik a legfinomabb és legdíszesebb mézeskalácsokat. Az Arzberger Likőrüzemében 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt. Mintaboltjukban remek ajándékokat szerezhetünk be. Belépők: kb. 10,- €, + felvonó kb. 30,- €. Visszaérkezés Budapestre várhatóan 22-23 óra között.

Részvételi díj: 24.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 18.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!