Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Puglia csillagtúra az olasz csizma bájos sarkában

Olaszország, Puglia, Bari
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás+Nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-09-18-tól
2024-09-25-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
369990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-25-tól
2024-10-02-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
369990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-02-tól
2024-10-09-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
359990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-09-tól
2024-10-16-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
349990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-16-tól
2024-10-23-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
339990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás

1. NAP | Utazás Olaszországba, Bari városnézés
Utazás Olaszországba, Bari repülőterére. Bari Puglia régió központja, és egyben legnagyobb városa. Az idő és az itt élők formálták az olasz Dél egyik jellegzetes képviselőjévé. A séta a Piazza Ferrarese-től indul, mely a régi és új városrész között helyezkedik el. Az óváros hangulata egyedi. Bari sármját a házak előtti gyümölcsös és zöldséges standok, nem egyszer a tésztát az utcán készítő háziasszonyok adják. A San Nicola (Szent Miklós) bazilika romantikus stílusban épült 1087-1197 között. A Petruzzelli színház a 4. legnagyobb ilyen jellegű épület az országban. A Piazza Mercantile vonzerejét Lino Patruno író egy modelléhez hasonlította, aki sosem veszi fel ugyanazt a pózt, és nem fedi fel szépségének titkait. A téren már a középkorban is folyt kereskedés. Szállás: Puglia régió.

2. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Ostuni, burrata-kóstolás, Polignano a Mare
Töltse kedvére az időt, vagy fakultív programcsomag: Puglia egyik legfestőibb úticélja, Ostuni vár ránk, melyet Fehér Városnak is becéznek. Eredete egészen a kőkorszakig nyúlik vissza. A dombról a magasba letekintő fehér házak, kis utcácskák, a katedrális, a tengerre mesés kilátást nyújtó panorámaterasz elbűvölik a látogatókat. Ezt követően burrata-kóstolás vár ránk egy gazdaságban. Tanúi lehetünk annak, hogyan készül mozarellából és tejszínből készült puglia-i sajt, és meg is kóstolhatjuk ezt a helyi jellegzetességet. Majd a felejthetetlenül szép kisvárost, Polignano a Mare-t fedezhetjük fel, mely meredek sziklákra épült. Az Adria gyöngyszemeként is ismert romantikus, elbűvölő városka hírnevét a kristálytisztán kéklő tengernek, a mintegy 20 km hosszú tengerpartjának, a sziklák között megbújó strandoknak, a kövekbe vájt barlangoknak köszönheti. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Locorotondo, borkóstolás, Alberobello
Szabadidő, vagy tartson velünk fakultatív programra (fak.programcsomag): Locorotondo Olaszország 100 legszebb településének egyike, mely 5 o betűvel a nevében bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe is. Ovális alakú történelmi városközpontja, meseszép erkélyei teszik igazán varázslatossá. Hírnevét az itteni bor is öregbíti. Borkóstoláson veszünk részt, ahol 3 fajtát is megízlelhetünk. Utána Alberobello bűvöl el minket. A városka olyan benyomást kelt, mintha egy mesekönyv oldalaira csöppentünk volna. A városka bűverejét a trullók adják, melyek pici, fehér házak, jellegzetes kúp alakú tetővel. A fő tér közelében a Santa Lucia templom, és a Territorio Városi Múzeum található, mely 10 trulló-házikó összefüggő sora, és a megkapó kis építmények létrehozását mutatja be, illetve az itteniek életét a múltban. Visszatérés hotelbe.

4. NAP | Helyszínen foglalható fakultatív: Altamura, Kenyérmúzeum, Matera
Töltse kedvére az időt, vagy helyszínen foglalható fakultatív programként Altamura történelmi városa felé indulunk, mely Puglia régió szívében, Olaszország délkeleti részén található. Legfontosabb nevezetességei közé tartozik a katedrális, és az Archeológiai Múzeum. Meglátogatjuk a Kenyérmúzeumot, mely a híres altamurai termék múltjába enged bepillantást (a látogatás kb. fél óra). A kis múzeum a város legrégebbi kemencéjénél került kialakításra. Itt megismerkedhetünk Vito Forte történetével, a pékével, aki elérte, hogy 25 országgal ismertesse meg kenyérsütésének művészetét. Kenyérkóstolás teszi teljessé az élményt. A következő állomásunk Matera. Basilicata régióban, a világ egyik legrégebben lakott településeként tartanak számon. Az egyedi szépségű hely számos történelmi film helyszíneként szolgált. Forgatott itt Pier Paolo Pasoloni, a Taviani testvérek, Luchino Visconti, és Mel Gibson is. Utóbbinak Passió c. filmje ismertette meg a világgal Matera elképesztő világát. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP | Lecce
A mai napon Lecce-t, Puglia barokk fővárosát csodálhatjuk meg. A legenda szerint Lecce a trójai háború óta ismert. Később több, mint 500 éven át a Bizánci Birodalom része volt. A normannok a 11. században hódították meg, majd később a nápolyi királysághoz csatolták. Napjainkban barokk óvárosa vonzza a látogatókat. A 'Dél Firenzéjének' is becézik. A történelmi központ kincse a Piazza del Duomo, azaz Dóm tér, ahol az 1140-1230 között épült katedrális, és a kifinomult barokk mestermű, a Santa Croce -bazilika magasodik. Megpillanthatjuk közé az amfiteátrumot, és a Palazzo dei Celestinit, és a Santa Chiara-templomot. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP | Szabadidő vagy a helyszínen foglalható fakultatív: Castellana- barlangok
Szabadidő, vagy helyszínen foglalható fakultatív: Castellana- barlangok. (Figyelem: a nevezetesség felkeresése kizárólag megfelelő ruházatban lehetséges: sportos cipő viselése szükséges - csúszós a padló, nem megfelelő ruhában, szandálban, magassarkúban nem engednek be!) Puglia egyik leglenyűgözőbb természeti kincse ígér örök emléket: a Grotte di Castellana, a hatalmas földalatti karsztbarlang-rendszer, mely mintegy 1,5 kilométerre fekszik Castellana Grotte városától. Ez a természeti csoda a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Kb. 3 kilométer hosszú távot teszünk meg, miközben elénk tárulnak a mindenféle formájú és színű cseppkövek, mély szakadékok, barlangok, üregek. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Martina Franca és Capocollo kóstolás
Szabadidő, vagy fakultatív program (fak.prog.csomag): Martina Franca elegáns, kifinomult városának alapítása a 10. századra tehető. 1975. óta ad otthont az évenként megrendezett nyári fesztiválnak. Óvárosa a barokk építészet egyik szép példája, szűk sikátorokkal, fehér utcácskákkal, impozáns palotákkal, templomokkal. A Piazza Roma az óváros legnagyobb nyílt tere, egy háromszög alakú zöldellő kerttel, onnan egyedi kilátás nyílik a Bernini tervezte, 17.századi kastélyra. Érintjük a program során a Palazzo Ducale-t, a késő barokk korszak egyik gyöngyszemét, és a Szt. Márton-templomot. Újabb kulináris élvezetet a capocollo, azaz a tradícionális olasz felvágott megízlelése jelenti, egy pohár bor kíséretében. Szabadidő, lehetőség egy bevásárlóközpont felkeresésére. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP | Hazautazás
Reggeli. Transzfer a reptérre a repülőgép indulási idejének függvényében. Hazautazás Budapestre.

Fontos információk!
A belépéshez útlevél vagy új személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. Kiegészítő, a helyszínen foglalható fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges! Idegenforgalmi adó kb. 2 euró/fő/éj. Helyszínen fizetendő borravaló Kb. 35-40 euro / fő / út. Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

o Repülőjegy oda-vissza - Ryanair vagy hasonló légitársasággal
o Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász
o Transzferek
o Szállás középkategóriájú hotelben
o Olaszos reggeli
o Magyar nyelvű idegenvezetés
o Kirándulások: Bari, Lecce

Egyéb

o Egyágyas szoba felár: 98.990 Ft/fő
o Idegenforgalmi adó: A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb. 2 euró/fő/éj)
o Helyszínen fizetendő borravaló Kb. 35-40 euro / fő / út

Amiket ajánlunk Önnek
o Vacsoracsomag (háromfogásos vacsorák, italfogyasztás nélkül)): 49.990 Ft/fő
o Fakultatív programcsomag: Ostuni, burrata-kóstolás, Polignano a Mare, Locorotondo, borkóstolás, Alberobello, Martina Franca és Capocollo kóstolás - 79.990 Ft/fő
o Biztosítási csomag: 22.400 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás (7.600 Ft) és útlemondási biztosítás (14.800 Ft). A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Fakultatív programcsomag: Ostuni, burrata-kóstolás, Polignano a Mare, Locorotondo, borkóstolás, Alberobello, Martina Franca és Capocollo kóstolás - 79.990 Ft/fő

Hotel

Eden Beach club 3* Vagy hasonló

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!