Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Portugália, körutazás a kontinens csücskében magyar nyelvű idegenvezetéssel

Portugália, Körutazás Portugáliában, Körutazás Portugáliában
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-09-22-tól
2024-09-27-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
339900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Leírás

Programleírás

1.NAP 2024.09.22

Érkezés a délelőtti órákban közvetlen járattal Portoba. A reptéren autóbusz vár bennünket, mellyel megkezdjük a városnézést.  Porto "szívében", a Riberia negyedben kezdünk, a tőzsdepalotánál, majd Porto Katedrálisánál is megállunk (belépő fakultatív 5 Euro/fő- helyszínen fizetendő egyénileg, annak aki be szeretne menni). Majd Szabadság téren folytatjuk, ahol a portugál történelem jelentős személyeinek szobraival, majd a Polgármesteri Hivatal épületével és a piaccal ismerkedünk meg.  Következő látnivalónk a 250 lépcsőfokkal tervezett, szinte az égig emelkedő Klérigusok tornya, és a hozzá tartozó templom. Következő állomásunk a csempéiről híres S?o Bento főpályaudvar. Az állomást elhagyva kisétálunk a Ponte Luís hídhoz. Szabadidő alatt lehetőség lesz a Duro folyó felett 8 fős kabinokban utazni. (belépő fakultatív kb.10 Euro/fő- helyszínen fizetendő, aki szeretné). Este 19.00 körül megérkezünk a hotelhez. Szállás és vacsora Porto-ban.

2.NAP 2024.09.23

Reggeli után buszos városnézést teszünk Portoban. majd hajókirándulás a Douro folyón és borkóstoló programon vehetünk részt (K) - a méltán híres portói borokból. Délután lehetőségünk lesz megtekinteni a Szent Ferenc templomot (F). Szabadidő keretében fel lehet keresni a Tőzsdepalota épületét, Porto bevásárlóutcáit és a helyi piacot, és el lehet ellátogatni Portugália és Európa egyik legrégebbi, és legvarázslatosabb könyvesboltjába (belépő opcionális kb. 5 euro), amit J.K. Rowling a Harry Potter könyvek írója is nagy előszeretettel látogatott. Szállás és vacsora Portoban.

3.NAP 2024.09.24

Reggeli után csomagokkal útra kelünk és ellátogatunk Aveiroba - a csatornák, hidak és színes (csíkos) házak városába. Aveiroban hajókirándulást (K) teszünk a csatornán. Tovább utazva Coimbra-ban megtekintjük Európa egyik legrégebbi egyetemét és a XII. századi románkori katedrálisáról nevezetes várost. Majd Európa egyik leghíresebb katolikus zarándokhelyére látogatunk Fatimába. Szállás és vacsora Fatimában.

4.NAP 2024.09.25

Majd elindulunk Lisszabonba, ahol először a Tejo folyó fölé emelkedő, 110 méter magas Krisztus Király szobor kilátópontnál (F) kezdjük, ahonnan kivételes városi kilátásban gyönyörködhetünk. Innen látunk rá az Április 25-e hídra, mely nem hiába, a San Francisco-i Golden Gate hídra emlékeztethet bennünket. Városnézésünket a belvárosban folytatjuk, felfedezzük az Alfama és Baixa negyedeket és a Praca do Comércio teret, kilátóból gyönyörködhetünk a város panorámájában, rátekintünk a Szent György-várra, majd megnézzük a Sé székesegyházat kívülről.  Városnézésünk során elhaladunk a Lisszabon legforgalmasabb sétálóutcáját díszítő Rua Augusta diadalív mellett. Majd gyalog megyünk fel a Baixa negyedből a nála jóval magasabban fekvő Carmo térre. Szállás és vacsora Lisszabonban.

5.NAP 2024.09.26

Reggeli után buszos kirándulásra indulunk a romantikus kis városkába, Sintrába, mely a XIX. századtól a portugál királyok nyári székhelye, ahol felkeressük a Királyi Palotát (K). Ezt követően a kontinens legnyugatibb pontja, Cabo de Roca felé haladunk, amely egy sziklaszirt 140 méterrel az óceán fölött egy világítótoronnyal. Utunk tovább vezet a helyiek kedvelt tengerparti üdülővárosaiba, Cascais-ba, ahol rövid sétát teszünk. Szállás és vacsora Lisszabonban.

6. NAP 2024.09.27

Reggeli után egész napos buszos és gyalogos városnézésen veszünk részt. Délelőtt a Belém negyed felfedezése során a nagy felfedezések korába csöppenünk. A Szent Jeromos-kolostos (F) fenséges épülete a mánuel stílus egyik legsikeresebb alkotása és egyben Lisszabon legjelentősebb műemléki épületegyüttese a közeli Belém-toronnyal és a Felfedezők emlékművével. Ezt követően egyénileg betérhetünk Portugália leghíresebb cukrászdájába, a Pastéis de Belémbe, ahol megkóstolhatjuk a titkos recepttel őrzött "pastel de nata"-t. Majd megtekintjük a város egyik szimbólumát, a Belém-tornyot (K)mely a nagy felfedezések korában erős Portugáliának állít emléket. A kolostort a Belém-toronnyal együtt 1983-ban vették fel az UNESCO világörökség listájára. Majd napunkat a Nemzetek Parkjában folytatjuk, ahol igény esetén érdemes megtekinteni a Liszaboni Oceanográfiai Múzeumot (F), vagy szabadprogram. 17:30-kor indulunk ki a reptérre.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Sea Porto Hotel****

A szálloda elegáns szobáit letisztult dekoráció jellemzi, amely utal Matosinhos ikonikus nevezetességeire és történelmi vonásaira. Minden légkondicionált szoba széffel, íróasztallal, síkképernyős TV-vel és saját fürdőszobával rendelkezik. A szálláshelyen svédasztalos reggelit szolgálnak fel, amely gluténmentes ételeket is tartalmaz. Különféle éttermek állnak rendelkezésre 5-10 perces sétával.

Consolata Hotel****

A lifttel elérhető, egyszerűen berendezett szobák síkképernyős, műholdas TV-vel, ruhásszekrénnyel, ülősarokkal és iratszéffel rendelkeznek. A saját fürdőszobában kád vagy zuhanyzó, bidé, hajszárító és ingyenes piperecikkek biztosítottak. A szálloda egybenyitható szobákat is kínál. A vendégek a helyszíni ? la carte étteremben regionális ételeket kóstolhatnak, vagy lazíthatnak egy ital mellett a bárban és a társalgóban.

Holiday Inn Express***

alamennyi szoba légkondicionált és nemdohányzó, valamint síkképernyős TV-vel és saját fürdőszobával rendelkezik. A wifi ingyenesen biztosított. A szállásokon ingyenes kávé és tea, továbbá elektromos vízforraló is biztosított. A szállodában mindennap változatos, svédasztalos reggelit szolgálnak fel. A Liberdade sugárúton sétálva a vendégek számos, hagyományos portugál ételeket és a nemzetközi konyha jellemző fogásait egyaránt kínáló étterem és kávézó között válogathatnak. A lounge bárban a vendégek frissítő italokat kortyolva pihenhetnek.

(Képek: 1. Sea Porto Hotel, 2. Consolata Hotel, 3. Holiday Inn Express)
Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Programköltség Portugália Turnusok:
2024-09-22 - 2024-09-27
280

Az ár nem tartalmazza

  • Kötelezően fizetendő Programköltségek idegenvezetéssel, busszal  280 euro
    • Tartalmazza: Helyi bérelt busz költsége, belépőjegyek (hajókázás Poroban a Dures folyón, borkóstolóval, Aveiro hajózás a csatornán, Belém torony belépőjegy, Sintra királyi palota belépőjegy)
  • Fakultatív programok:
    • St. Ferenc templom Porto: 12 euro/fő
    • Krisztus szobor Lisszabon: 12 euro/fő
    • St. Jeromos kolostor Lisszabon: 16 euro/fő
    • Belépés Lisszabonban az Ócenáriumba és Telecabin:25euro/fő
    • További költségek:
      • IFA:
      • utasbiztosítás 6 napra: 5.520 Ft/fő, 18 év alatt: 2.760 Ft/fő
      • útlemondási biztosítás normál 2%
      • feladós 10 kg-os poggyász díja: 35.000 Ft/db
      • feladós 20 kg-os poggyász díja: 45.000 Ft/db
      • elsőbbségi poggyász díja(mellyel felvihető a kézipoggyász mellé egy 55x40x20 cm-es kis bőrönd): 30.000 Ft/db

Az ár tartalmazza

  • 2 éjszakaszállásPortoban4*-osszállodában Sea Porto Hotel****
  • 1 éjszaka szállás Fatimaban 4*-os szállodában Consolata Hotel****
  • 2 éjszakaszállásLisszabonban3*-osszállodában Hotel Holiday Inn Express Lisbon- Oeiras***
  • Félpanziósellátással
  • Retúrrepülőjegy kis kézipoggyásszal (40*20*25), reptéri illetékkel
  • Reptériretúrtranszferbusz
  • Csoportkísérő

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!