Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

EGY NAP KÖLNBEN ÉS BRÜHL VILÁGÖRÖKSÉGI KASTÉLYAI - Non-Sop utazás

Németország, Észak-Rajnai-Vesztfália, Köln
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-11-01-tól
2024-11-03-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
44444.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

EGY NAP KÖLNBEN ÉS BRÜHL VILÁGÖRÖKSÉGI  KASTÉLYAI
Non-Sop utazás


Időpont: 2024. november 01-03.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 17.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 17.30 órakor

Program


1. nap: Indulás Budapestről 17.30 órakor. Folyamatos utazás rövid technikai pihenőkkel Ausztrián és Németországon keresztül Brühl-ig, éjszaka az autóbuszon.

2. nap: Érkezés a reggeli órákban Brühl-be. I. Kelemen Ágost kölni hercegérsek által megálmodott Augustusburg és Falkenlust kastélyok a  régió legjelentősebb barokk és rokokó műemlékei közé tartoznak, melyeket az  UNESCO 1984-ben hozott döntése koronázta meg, a gyönyörű építményeket és a parkot a világörökség részévé nyilvánították. A két kastélyt a kastélyparkon áthaladó sétány köti össze. Az északi és déli szárny homlokzata a német barokk legjelentősebb alkotásai közé tartoznak. A különböző színű márványstukkók és mennyezeti freskók szemkápráztató élményben részesítik a látogatókat. Mintegy ötven hektáron elterülő, napjainkra természetvédelmi területté nyilvánított,  érintetlenül megmaradt, háromszáz éves fákkal és gazdag állat- és növényvilággal rendelkező erdős zöldövezet adja a kastély festői környezetét, melynek legszebb része a franciakert volt, melyet  a XIX. században angolkertté alakítottak át. Az érsek, látva a beteljesült álmot, a kastélypark végében egy újabb mestermű építésébe kezdett. A müncheni Amalienburg mintájára felépítette a kisméretű, de annál bájosabb vadászkastélyt, a Falkenlustot. A vadászatot megjelenítő freskók nyomán, a holland csempékkel díszített déli lépcsőházon keresztül jutunk fel az épület csúcsán található kilátóhoz, ahonnan korábban a falkavadászatot, napjainkban a kastélypark látványát kémlelhetjük. A két kastély egymástól 2.3 km-re található, ami kb. 30-35 perc sétát jelent! A kastélyok meglátogatása után Kölnbe vesszük az irányt. 

Elsőként a város jelképét, a Dómot keressük fel, amely a gótika legszebb, legnevezetesebb egyházi műemléke. Amikor építését tervbe vették, a világ legnagyobb katedrálisának szánták. Hivatalos nevén Szent Péter és Szűz Mária Dóm a Kölni főegyházmegye főszékesegyháza. 157 méteres magasságával Németország második és a világ harmadik legmagasabb temploma. A Dóm magyar vonatkozással is rendelkezik: itt tartotta esküvőjét II. Rákóczi Ferenc. Ezután ellátogatunk az Új Városházához, amely Alsó-Germánia provincia helytartójának székhelye volt az I. században. Elsétálunk az Öreg Szt. Albán templomhoz, amely a város egyik legöregebb plébánia temploma, eredetét 1080-ra teszik. Ezután szabadprogram, amelynek keretében egyénileg lehet bejárni a történelmi óváros zegzugos utcáit  vagy a Rajna partján megtekintjük a hajóra épített Csokoládémúzeumot, ahol a csokoládé történetének megismerésén kívül lehetőség van az otthon maradottaknak is hazavinni valami finomságot. Ezenkívül természetesen felkereshetjük a Kölnivíz „forrását” is, ahol a világhírű Parfümmúzeumban megismerkedhetünk közelebbről a kölni eredetével, illetve vásárlásra is nyílik lehetőség. Hazaindulás 17 órakor, éjszaka az autóbuszon.

3. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban kb. 9:00-10:00 között. Belépők:  kb. 30 €

Részvételi díj: 57.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 44.444,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!