Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

ALBÁNIAI NYARALÁS

Albánia, Tirana, Tirana
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás+Nyaralás, Nyaralóprogram, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-09-06-tól
2024-09-15-ig
Szobatípus:
Időtartam: 7 éj
Ár:
229990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

ALBÁNIAI NYARALÁS


Időpont: 2024. szeptember 6-15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 13.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 14.00 órakor

Elhelyezés/Ellátás:   Bonita Luxury Resort**** Durres – Golem / reggeli

Program


Albánia, ahol a tenger, az ég és a hegyek összeérnek, mint egy csiszolatlan gyémánt ragyog a keleti és nyugati világ között.

Indulás a Népligetből 14 órakor. Folyamatos utazás Szerbián és Montenegrón keresztül Albániáig, körülbelül 4 óránként technikai pihenőkkel. Érkezés a szálláshoz Durres/Golem üdülő negyedébe a délelőtti órákban, majd a szállás elfoglalása.

Az egy hét alatt ki-ki kedvére tölti szabadidejét… Fantasztikus fakultatív kirándulásokkal (a helyszínen tart tájékoztatást idegenvezetőnk, aki végig kint tartózkodik csoportunkkal) tengerparti kikapcsolódással.

Szállásról: A Bonita Luxury Resort 2023-ban nyílt meg Durres-Golem részén. Több, mint 250 szobával rendelkezik, minden igényt kielégítő szobákkal várja az ide látogatókat. A komplexum 5 percre található a tengerparttól, 2 kültéri medencével, csúszdaparkkal és saját partszakasszal rendelkezik, ahol kényelmes napozóágyak és napernyők alatt pihenhetnek. A hotelhez tartozik egy lounge bár, ahol koktélokat, fagylaltot és süteményeket is felszolgálnak. A szálloda éttermében pedig helyi és interkontinentális ételeket fogyaszthatnak, illetve válogathatnak a bőséges ételválasztékból.

Ellátásról: svédasztalos reggeli. Svédasztalos vacsora külön felár ellenében befizethető,mely alkoholos italokat nem tartalmaz.

Visszaindulás Budapestre szeptember 14-én 17 óra körül. A helyszínen az idegenvezető pontosítani fogja.

Fakultatív program lehetőségek: (minimum 15 fő jelentkezésével indulnak)

1)Tirana – 35 € / fő retúr libegőjeggyel

Albánia fővárosa 2022-ben elnyerte az Európa ifjúsági fővárosa címet, a városban egymást érik a kávézók, éttermek. 1 napos látogatásunk során láthatjuk a város lüktető életét, sétálunk a Skanderbég téren, megcsodáljuk az E’them Bey mecsetet, libegővel felmegyünk a Dajti hegyre, melyet Tirana tüdejének is neveznek.

2)Durres – 21 € / fő konyakgyár belépővel

Félnapos kirándulás Durresben az Amfiteátrumhoz, mely a Balkán-félsziget legnagyobb és Albánia egyetlen ismert amfiteátruma. Lehetőség van a régészeti múzeum meglátogatására, majd a Skanderbég konyakgyárba megyünk, ahol megismerkedhetünk a konyakgyártás folyamatával és megkóstolhatjuk a híres Skanderbég konyakot.

3)Kruja – 15 € / fő + múzeumbelépő

Látogatás a krujai várban, mely az albán nemzeti hős, Skandergég szülővárosa és hadiszállása, az albán ellenállás szimbóluma, hiszen az Albán hős innen verte vissza a Törökök támadásait 30 éven keresztül.  A róla elnevezett múzeumot is meglátogatjuk, majd az olajfák és a hamam maradványai felé vesszük az irányt, végül a krujai bazárban csodálhatjuk meg a kézműves termékeket.

4)Berat – 35 € / fő borkóstolással

Berat az 1000 ablak városa, nevét különleges építészetéről kapta. A balkán legjobb állapotban fennmaradt Török városa az ortodox egyház székhelye, valamint muszlim és bektási regionális központ, 2008 óta a kulturális világörökség része. Felsétálunk a várhoz, bejárjuk azt, majd a mangalem negyedben 2 vallási épületet is megtekintünk belülről végül egy helyi pincészetben borkóstolással zárjuk a napot.

5)Vlora hajókirándulás 40 € / fő hajójeggyel együtt

Vlorai hajókikötőből indulunk sétahajóval a Karaburun szigetre, ahol 3 órát töltünk strandolással, majd a Sazan szigetre utazunk tovább, ami ma is katonai támaszpontként működik. Itt 2 lehetőség van: vagy a kristálytiszta vizű öbölben fürdőzünk, vagy egy rövid séta keretén belül megnézzük a szellemvárost, ahol korábban 300 katona és családja lakott.

A programok nem tartalmazzák az étkezések és a múzeumi belépők árát. Az árak tájékoztató jellegűek, helyszínen idegenvezetőnk ad tájékoztatást a pontos árakról!!!

Néhány hasznos tanács:

Úti okmányok: Magyar állampolgárok útlevél nélkül is utazhatnak, de a kártyás személyi igazolványnak még 6 hónapig érvényesnek kell lennie! (A nem magyar állampolgárok részére a megfelelő vízumokról mindenkinek magának kell gondoskodnia! Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben bármelyik határon a hiányzó okmányok miatt leszállítják az autóbuszról, vagy nem engedik tovább, az irodánkat semmiféle felelősség nem terheli, és a hazautazásról az utas saját maga köteles gondoskodni. Indulás előtt mindig ellenőrizze, hogy Önnél van-e részvételi jegye, legalább 6 hónapig érvényes saját igazolványa, biztosítási kötvénye, költőpénze, jogosítványa, rendszeresen szedett gyógyszere.

Autóbusz ülőhelyei, ill. felszereltsége: Autóbuszainkon számozott ülőhelyet csak 5.000, -Ft felár ellenében tudunk biztosítani. Az ülőhelyeket irodánk osztja be természetesen figyelembe véve, hogy családtagokat, hozzátartozókat nem ültetünk el egymástól, ha együtt jelentkeznek, ill. betartjuk a jelentkezési sorrendet. Az autóbusz légkondicionált, dönthető és kihúzható ülések biztosítják a kényelmes utazást. Az autóbusz az autópályák melletti benzinkutak parkolóiban tart, körülbelül 4 óránként, 20 perces pihenőket. Az indulástól érkezésig, bármilyen kérdéssel vagy kéréssel, az autóbusz személyzetéhez fordulhatnak. Az utazás idejére kényelmes, laza ruházatot ajánlunk. Albániában a hivatalos fizetőeszköz az Albán LEK. Egy LEK körülbelül 3 forint. Magyarországon nem vásárolható ezért javasoljuk, hogy eurót hozzanak és Albániában tudják LEK-re váltani.

Csomagok: Autóbuszaink csomagterében korlátozott hely áll rendelkezésre, így személyenként oda-vissza utazáskor 1 utazótáska vagy bőrönd (max. 18 kg) és 1 kézitáska megengedett.

Kérjük a csomagjaikat jól látható helyen névvel, és címmel ellátni szíveskedjenek! Az autóbuszon felejtett tárgyakért, csomagokért felelősséget nem vállalunk! A buszokon TILOS a dohányzás!

Részvételi díj: 289.990, - Ft/fő

Akciós ár: 229.990, - Ft/fő

-        0-6 éves korig 2 felnőttel egy ágyban: 100.990, -Ft/fő

-        második gyermek 6 éves korig, pótágyon, 2 felnőttel egy szobában: 144.990, - Ft/fő

-        6-12 éves korig, 2 felnőttel egy szobában: 173.990, - Ft/fő    

-        BBP + Stornó biztosítás: 14.400, - Ft/fő

-        Félpanzió felár: 45.900, - Ft/fő       

-        Egyágyas felár: 117.600, - Ft/fő   

-        Fix ülőhely: 5.000, - Ft/fő        

A részvételi díj tartalmazza az utazást luxus autóbusszal oda-vissza, valamint az elhelyezést a szállodában, reggelit (büfé reggeli), napernyő és napágy használatot. Az árak és az útvonal változtatásának jogát fenntartjuk.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!