Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

CSODÁS STÁJERORSZÁG - Turracher Höhe-Murau-Sámson fesztivál - 1 éjszaka szállással

Ausztria, Steiermark, Murau
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Fesztiválok, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-08-14-tól
2024-08-15-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
57990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

CSODÁS STÁJERORSZÁG
Turracher Höhe-Murau-Sámson fesztivál
1 éjszaka szállással


Időpont: 2024. augusztus 14-15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: Osztrák panzióban, 2 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Program


1 nap: Első megállónk a  St. Lambrecht-ben a Szent Benedek-rendi apátság. St. Lambrecht 1028 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik távol a világ zajától. Az apátságot 1160-ban szentelték fel, közel 1000 éve. Az apátság román stílusban épült, de az évek folyamán többször is átépítették. Az apátsági templom, a bencés kolostor St. Lambrecht fő temploma. Gótikus stílusú, háromhajós templom. A bordás boltozat 11 pillérpáron nyugszik. A reneszánsz bejáratot Domenico Sciassia tervezte. Az apátság mellett gyönyörű, gondozott kert csábít sétálásra. Egy vezetett túra keretében megcsodáljuk ezt a gyönyörű kolostort.

Innen utunk a Turracher Höhéhez vezet. A Turracher Höhe egy fennsík a Nockbergen hegyek szívében, ennek a középpontja a Turracher-tó. A Turracher Höhe Karintia és Stájerország között fekszik. A majdnem 1.800 méter magasságú Turracher Höhe egy tökéletes hely a hegybarátok számára. A hegy és tó kölcsönhatása adja meg a táj különleges báját. Sétálunk a gyönyörű tó mellett, majd a panoráma felvonóval felmegyünk a hegycsúcsra, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk. A hegy tetején egy kis sétát tehetünk vagy beülhetünk egy Osztrák Hüttébe.  Innen a kalandra vágyók leszáguldhatnak a völgybe induló bob-bal, 1.600 méteren keresztül. A pálya kanyarogva és meredeken indul , így futva keresztül alpesi mezőkön, farakásokon, miközben varázslatos panorámának lehetnek tanúi a résztvevők egészen a völgyig. Az igazi élményről ugratók, hullámok és három extra körpálya gondoskodik. Aki nem szeretne bobozni, az a panoráma lifttel is leereszkedhet.

Végül Tamsweg óvárosában sétálunk kicsit. Innen a szállásunkra megyünk.

2 nap: reggelink elfogyasztása után Stájerország legnagyobb vízesését nézzük meg. A Günster vízesés 65 méteres magas.  A parkolótól egy gyönyörű erdei ösvény vezet fel a vízeséshez, amelyhez egészen közel lehet merészkedni a kiépített fapallóknak és lépcsőknek köszönhetően. A fapallók majdnem a vízesés forrásához vezetnek, nagyjából az út kétharmadán van egy átívelő híd, ahonnan gyönyörűen belátni az egész zuhatagot. 

Innen Murauba a fa és a sör városába utazunk. Murau röviden a Mura egy kis gyöngyszeme. Egy nagyon szép fekvésű, középkori hangulatú városka. Romantikus, sikátoros utcái, a belváros számtalan kis zegzuga titkokat és meglepetéseket tartogat mindenki számára. Muraut a Mur folyó szeli ketté, amibe itt folyik bele a hegyekből érkező Rantenbach patak. A folyó partján keveredik a múlt és a jövő. Régi, középkori hangulatot idéző házak között megjelennek a modern építészet formabontó beton és üveg épületei is.  Murauban már 1495 óta főznek sört! Mindenképp kóstolják meg a város sörgyárában készült Murauer sört.

Gyalogos városnézésünk után csatlakozunk a híres Sámson fesztiválhoz.  Augusztus 15-én immár 278. alkalommal tartják meg a híres Sámson-felvonulást. A „Sámson-felvonulás” története, egészen az 1746-ig vezethető vissza. Sámson, az  5 méter magas, 85 kilogramm súlyú, római légionáriusnak öltöztetett figura 2010 óta az UNESCO nemzeti kulturális örökségei közé tartozik. Sámson alakja tulajdonképpen a szláv mitológiából származik. A hatalmas figurát istenségként tisztelték. 1968-tól a szokás hivatalosan is Murau kulturális életének minden évben megrendezésre kerülő programjává vált. Azóta évente egy alkalommal zenei kíséret mellett és a muraui polgárőrség díszlövései közepette körbe hordozzák az öt méter magas figurát Murau utcáin. 

 Hazaindulás 16 órakor. Visszaérkezés várhatóan 23-24 óra között. Belépő jegyek: kb. 40,- €/fő

Részvételi díj: 69.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 57.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 2.880,- Ft/fő

Egyágyas felár: 11.500,-Ft/fő

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!