Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nádasdladány - Székesfehérvár - Nádasdy kastély, Sóstói látogatóközpont + stadion túra

Magyarország, Közép-Dunántúl, Székesfehérvár
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-06-01-tól
2024-06-01-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
11990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Nádasdladány - Székesfehérvár
Nádasdy kastély, Sóstói látogatóközpont + stadion túra
Csók galéria - A Jáde Császárok kora

Időpont: 2024. június 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Székesfehérvár neve a diadalmas és viszontagságos múltat idézi. A történelem kivételes szerepet juttatott ennek a Magyarország közepén fekvő tájnak. A város középkori jelentőségét a koronázások, királyi esküvők és temetések mellett országos jelentőségű események jelzik. A Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely igazi kulturális csemegékkel várja a városba látogatókat.

 Program

Egy igazi romantikus mesekastély a Nádasdladányban található Nádasdy-kastély, mely gyönyörűen restaurálva várja a látogatókat.  A historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya, tényleg olyan, mint egy angol vagy skót kastély, tornyos, csipkés, sokkéményes, és hatalmas angolpark veszi körül. A földszint egy részén lévő berendezett helyiségek közül az Ősök Csarnoka és a könyvtár a legérdekesebb. A kastélylátogatás után ellátogatunk Székesfehérvár - Sóstóra. A Sóstó Látogatóközpont a MOL Aréna Sóstó pazar építményén belül kapott helyet. Állandó kiállításukon ízelítőt kapunk a Sóstó mesésen gazdag élővilágából. Lehetőség van felfedezni a Látogatóközpont mellett található 50 méter magas tornyot, melyben a látogatók számára 30 méter magasan alakították ki a kilátót. A terület legnépszerűbb pontja az itt található Sóstói tanösvény, ami a ritka és különleges állatvilág életébe enged betekintést, és amit egy szakvezetés során fogunk megismerni. A MOL Aréna Sóstó pazar építménye olyan óriási, és annyi érdekességet rejt, hogy érdemes egy szervezett túrán bekukkantani a kulisszái mögé, ahol rengeteg érdekességet is megtudhatunk. Ezután a belvárost keressük fel, ahol lehetőség lesz a Csók Galéria szenzációs időszaki kiállítását megtekinteni.  „Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora című kiállításon eredeti ókori kínai, jádéból, bronzból és kerámiából készült tárgyakat láthatunk. Ezek a különleges tárgyak szemléltetik a mindennapokat, a temetkezési szokásokat, az uralkodókat, emellett az érdeklődők megismerkedhetnek a Kína határán élt nomád népekkel is. Visszaérkezés Budapestre 19-20 óra között. Belépők kb. 10.000, - Ftfő

Részvételi díj 17.990,- Ftfő 
Akciós ár 11.990,- Ftfő

Fix ülőhely 2.000,- Ftfő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!