Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Srí Lanka körút + üdülés a Heritance Ahungalla *****-ban

Sri Lanka, Sri Lanka, Sri Lanka
  • Szálláskategória: Hotel *****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás+Nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-05-11-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
815000.00 Ft/fő, 2 fő, Utazás repülővel, budapest, Félpanzió
Ajánlatkérés

Leírás

Fedezze fel Srí Lanka legfőbb kulturális nevezetességeit, természeti szépségeit! A körutazás után pár napos tengerparti pihenés Ahungalla tengerpartján. 

ISMERJE MEG SRÍ LANKÁT MAJD ÉLVEZZE A PIHENÉST! 

 

1.nap: Utazás Budapestről, egy átszállással.

2.nap: Érkezés Srí Lankára a reggeli órákban, majd utazás az ország belseje felé. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén - a Srí Lanka-i lakosság nagyrésze falvakban él. A mai úti cél Dambulla sziklába vájt kolostora, mely a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étvággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból. Utazás fáradalmainak kipihenése, vacsora és szállás Dambulla-ban 

3.nap: A mai napon időutazásra is indulunk. Reggeli után meghódítjuk Sigiriya ,,oroszlán-szikláját", melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. A nap további részét Polonnaruwa ősi romváros felfedezésének szenteljük, mely a 12-13.sz-ban volt virágzó uralkodói székhely. Az évszázadokig húzódó idegen betörések és belháborúk következtében a város elpusztult és benőtte a dzsungel. A régészeti feltárásoknak köszönhetően megcsodálhatjuk a palotaegyüttes, a templomok, gigantikus kőszobrok maradványait. Vacsora és szállás Dambulla-ban.

4.nap: Továbbutazás a hegyvidéken immár déli irányban. Betérünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a helyben termesztett fűszernövényekre, lehetőség nyílik vásárlásra. Megállunk az út menti kisebb batik manufaktúrák egyikénél, ahol bepillantást nyerhetünk a batikolás hagyományos módszerébe, megcsodálhatjuk a szemet gyönyörködtető népművészeti alkotásokat. Délután érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös hangulatot árasztanak. Nyugodtan elvegyülhetünk az itt imába mélyedő zarándokok között. Vacsora és szállás Kandy-ben.                                                                                                                          

5.nap: A környező hegyvidék a híres ceyloni tea hazája. Reggeli után mi is felkeresünk egy teagyárat, hogy meghallgassuk a XIX.sz-ban idetelepített cserjék sikertörténetét, megismerkedjünk az illatos levelek feldolgozásának folyamatával. Finom italunkat kortyolgatva természetesen vásárlásra is nyílik lehetőség.  Utunk folytatásaként elérjük Pinnewala-t, az elefántárvaházat. A folyóra vonuló csorda fenséges látványt nyújt. Indulás a tengerpartra, szállás Ahungalla-ban.

6-9. nap: Pihenés, strandolás a homokos tengerparton. A szállodák különböző fakultatív program lehetőségeket kínálnak: városnézés, katamarán hajókázás a tengeren, motorcsónakázás a lagúnában. Transzfer a repülőtérre, hazautazás.

10. nap: Menetrend függvényében érkezés Budapestre.

UTAZÁS: Budapesti indulással, menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

SZÁLLÁS: Kétágyas szobákban,  körút során 3-4 csillagos hotelekben (helyi besorolás), tengerparti üdülés alatt a választott hotelben.

ELLÁTÁS: Félpanzió

IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelvű idegenvezető Srí Lankán várja az utasokat. Az idegenvezető az üdülések során már nem tartózkodik a csoporttal, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik.

A helyszínen fizetendő kb. 160 USD/fő

UNESCO Világörökségek a körút során:

Sigiriya ősi romjai
Kandy Szent Városa
Dambulla Arany Temploma
Polonnaruwa ősi romjai (fakultatív program)

Részvételi díjakat a repülőjegy árának változása befolyásolhatja!
Az utazás más időpontban is lehetséges, kérje ajánlatunkat!



Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!