Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

SZLOVÉNIA DRÁGAKÖVEI

Szlovénia, Skócia, Skócia
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Kombinált nyaralás, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-08-01-tól
2024-08-04-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
159990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

SZLOVÉNIA DRÁGAKÖVEI

Időpont: 2024. augusztus 01-04.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: 3*-os és 4*-os szállodában, 2 ágyas szobában

Ellátás: reggeli
Program

Buszos kirándulásunk során Szlovénia szépségei tárulnak elénk. Szlovénia a  kristálytiszta folyók, gyönyörű hegyek, a hullámzó tenger hazája. Az Alpok csodás hegyvonulatai lenyűgöző hátteret biztosítanak a smaragdzöld vagy éppen a kék ezer árnyalataiban ragyogó tavaknak. A bledi csónakázás örökre emlékezetes pillanat marad. A Postojnai cseppkőbarlang csodáinak híre már mindenkihez eljutott.

1 nap: Első állomásunk a Skofja Loka. A Szlovén Alpokban, a Selška Sora és a Poljanska Sora összefolyásánál fekszik.  Szlovénia egyik legjobban megőrzött középkori városa. Városnéző séta keretében felkeressük a városka főbb látnivalóit, mint a várat, a főteret, a Kapucinus hídat. A fő tér, a város központja. Itt rendszeresen tartanak piacokat, vásárokat, rendezvényeket. Legtöbb épülete késő gótikus stílusban épült. A Szentháromság-oszlopot Szűz Máriának ajánlották, az 1751-es pestisjárvány elmúltával. A 600 éves Kapucinus híd, a város egyik kiemelkedő látványossága, Közép-Európa legrégebbi kőhídja. Innen a Vintgar szurdokba vezet az utunk. A Vintgar-szurdokot Szlovénia legnépszerűbb természetes jellegzetességei között tartják számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Šum-vízeséssel hagyja el a szurdokot. Ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. A festői szépségű szurdokot a Radova folyó alkotta, hossza 1600 m, és 250 m mély. A neve a kanyon szurdok szlovén neve, ahol vízesések, eróziós képződmények, és medencék láthatók. A szurdokon át fahidakon egy tanösvény vezet végig a Šum vízeséshez, amely 13 m magas, és Szlovénia leghosszabb folyami vízesése. A vízesésnél véget érő sétány keresztezi a folyót, ahonnan lenyűgöző látvány tárul a meredek szurdokfalra és a vízre egyaránt. A szurdokon átvezető séta könnyű, többnyire sík, jól karbantartott terepen történik. Ajánlott vízálló és nem csúszós cipő, valamint eső esetén esőkabát. A kb. 2 órás program után utunk Bledbe folytatódik. Első programpontként pletnákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk a tó közepén elterülő szigetre, ahol az ikonokus Mária mennybemenetele templom áll. Visszahajózás után szabadprogram következik: az Alpok lélegzetelállító hegyvonulataival körbeölelt városkát szabad program keretében fedezhetjük fel. Lehetőség nyílik a Bledi vár megtekintésére, vagy a városban sétálva érdemes megkóstolni a híres bledi krémest. Szállásunk elfoglalása.

2. nap: reggelink elfogyasztása után a Bohinyi-tó felé vesszük az irányt. Szlovénia legnagyobb és talán legszebb tava, a festői szépségű Bohinji-tó a Júliai-Alpok szívében egy hajdani gleccser vájta szépséges völgyben fekszik. A Bohinji-tó, a legnagyobb állandó természetes tava Szlovéniának. Megtekintjük a  középkorból itt maradt kis ékszerdobozt, a gótikus Keresztelő Szent János Baptista templomot. A templom középkori freskókkal díszített, a   tó kristálytiszta, kékeszöld vizében tükröződő épület látványa lenyűgöző, a színes, autentikus, középkori falfestmények igazi csemegét kínálnak. A templom tornyából csodálatos kilátás nyílik a Bohinyi tóra. A gótikus templom látogatás után panoráma hajózáson veszünk részt a tavon. Innen a Predjama várban teszünk látogatást. Különlegessége a várnak, hogy egy toronymagas sziklába vájva, vagy ahhoz hozzátapasztva várja látogatóit. Már több mint 800 éve uralja a környéket, és ül a magasban a 123 méteres sziklán. A várat Legenda és misztikum övezi. Látogatásunk során bejárhatjuk a vár termeit, az udvart, a várbörtönt, megtekinthetjük a középkori fegyvertárat, és megcsodálhatjuk akár a lőréseken keresztül a fantasztikus kilátást a környező hegyekre. Az utunkat folytatva a Postojnai cseppkőbarlangba utazunk tovább. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk – kis szerencsével – a barlangban. Végül elfoglaljuk a szállásunkat a tengerparton lévő szállodában. (2 éjszaka )

3. nap: Egésznapos tengerpartozás, fürdés, szabadidő. Szabadidő keretében javasoljuk a közelben lévő Koper, Piran és Portoroz tengerparti városok  egyéni felfedezését.

4. nap: reggeli után elindulunk hazafelé, de útközben megállunk Szlovénia fővárosában Ljubjanában. Városnézés Ljubjánában, ami Európa legkisebb fővárosainak egyike. Ennek ellenére kellemes kulturális látnivalók sorát kínálja. A monda szerint az aranygyapjút megszerző és hazafelé tartó argonauták vezetője legyőzte az itteni tóban tanyázó sárkányt, később a sárkány vált a város jelképévé. Az óvárosa könnyed sétálással bejárható, és a dombtetőn magasodó várba akár siklóval is felmehetünk. Városnézésünk során megnézzük a Szent Miklós székesegyházat, mely a szlovén főváros legismertebb látnivalója. A barokk székesegyház belseje rendkívül gazdagon díszített freskókkal, szobrokkal, valamint a kupola kialakítása is érdemessé teszi a látogatásra. Ljubjana óvárosa meredek domb tövében húzódik, amely kacskaringós macskaköves utcákból áll, itt-ott kitűnő állapotban lévő középkori házak láthatók. A Robba-kút, Ljubljana fontos szimbóluma, valamint a 15. században épült Városháza. Az óváros csendes és nyugodt részén található meg a bájos tér a Gornji Trg, ahol a középkori épületekben hangulatos kávézók, éttermek, és teraszos kiülők kellemes pihenést kínálnak. Ljubljanai vár dombtetőn álló vár a legjelentősebb helyi attrakció, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra. A dombra gyalogosan és siklóval mehetünk fel. Ljubljana híres a hídjairól is. A Hármas híd a Ljubljanica folyó partján helyezkedik el és a város érdekes látnivalója. A gyalogoshíd kedvelt helye a turistáknak, mivel nagyon szép fotók készíthetők, különösen esti kivilágításban látványos.  Egy városi legenda szerint a Sárkány híd sarkában álló sárkányok megcsóválják a farkukat, ha egy szűzlány megy át az átkelőn. Azt mondják, hogy csak az járt igazán Ljubljanában, aki lefotózza magát a Sárkányhíd egyik sárkányával. Innen már rövid pihenőkkel hazafelé vesszük az irányt. Hazaérkezés az esti órákban. Az út minden korosztály számára ajánlott. Belépők: kb.130 €/fő (Az árak, tájékoztató jellegűek, változhatnak)

Részvételi díj: 189.990,- Ft/fő 
Akciós ár: 159.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/f

  Egy ágyas felár: 63.000, -Ft

Vacsora felár: 16.200, -Ft

      BBP + Stornó biztosítás: 5.760, - Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!