Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

CSILLAGTÚRA TOSZKÁNÁBAN

Olaszország, Toszkána és környéke, Firenze és környéke
  • Szálláskategória: Egyéb
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram
Szűrés
Indulás: 2024-10-13-tól
2024-10-17-ig
Szobatípus: Standard kétágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
649000.00 Ft/fő, Standard kétágyas szoba, Félpanzió, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Csillagtúra Toszkánában magyar idegenvezetővel
 

Tartson velünk egy felejthetetlen csillagtúrára a napsütötte Toszkána legszebb részein. Elsőként a régió kulturális fővárosának számító Firenze legszebb látnivalóit ismerhetjük meg. Az Uffizi képtár csodálatos műgyűjteményét, a Vénusz születését és Michelangelo Dávid szobrát megcsodálni önmagában is hatalmas élmény. Siena és San Gimignano városában a középkori Olaszország elevenedik meg képzeletünkben, miközben az olajfaligetek illata varázsolja el érzékszerveinket. Nem maradhat ki a képzeletbeli bakancslistáról Volterra városa sem, mely középkori városfalával és romjaival repíti vissza az utazókat az etruszk időkbe. A képzeletbeli bakancslistánkról nem maradhat le a pisai ferdetorony és a Csodák terének felfedezése. Merüljünk el az olasz életérzésben, hiszen ahogy ők mondanák ,,la vita ? troppo corta per non essere felici" vagyis az ,,élet túl rövid, hogy ne legyünk boldogok.

Firenze - Siena - Montecatini Terme - Volterra - San Gimignano - Lucca - Carrera - Pisa - Firenze

1. nap o Budapest - Firenze - Siena - Montecatini Terme

Elutazás Budapestről Firenzébe átszállással. Érkezés után utazás autóbusszal Sienába, ahol Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének helyszínei elevenednek meg, mely Mihályt, a főszereplőt is elvarázsolta. A három dombra épült Siena utcáin és fényűző palazzói között sétálva a szemünk elé tárul, hogy milyen lehetett Toszkána a középkorban. Főtere, a vörös téglával kirakott, XII. századi Piazza del Campo sokak szerint a világ legszebb tere. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

2. nap o Montecatini Terme - Firenze

Reggeli után egész napos gyalogos városnézés Toszkána kulturális fővárosában, Firenzében a főbb látnivalókkal. A Battistero keresztelőkápolna, a Harangtorony, a Dóm, az Orsanmichele, Dante háza, a Palazzo Vecchio és a híres Ponte Vecchio megtekintése (kívülről). Belépőt biztosítunk a Battistero keresztelőkápolnába. Ezt követően rövid látogatás a világ egyik leglátogatottabb múzeumában, az Uffizi Képtárban. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

3. nap o Montecatini Terme - Volterra - San Gimignano

Reggeli után Volterra és San Gimignano felfedezése. Volterra városa a hangulatos kis utcáival, etruszk romjaival a Medici erőddel és a Palazzo Priori városházával veszi le lábáról látogatóit. San Gimignano tornyai és sikátorai között megállt az idő. A VIII. században alapított kis középkori város egyike Toszkána leghíresebb településeinek. Egykor 72 középkori tornyából ma már csak 14 ,,tekint le" a városkát körbe ölelő festői olajfaligetekre és szőlőültetvényekre. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

4. nap o Montecatini Terme - Lucca - Carrara

Reggeli után utazás Luccába, Puccini szülővárosába. A toszkán városok közül itt maradtak meg legjobb állapotban a középkori épületek és a városfal. A Piazza dell'Anfiteatro pasztellsárga házainak, a város régészeti emlékeinek és XII-XVI. századi tornyainak felkeresése. Továbbutazás Carrarába, ahol az utazók a világ egyik leghíresebb márványával és a márványbánya történetével ismerkedhetnek meg. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

5. nap o Montecatini Terme - Pisa - Firenze - Budapest

Reggeli után utazás Pisába. A Piazza dei Miracoli, azaz a Csodák terének felkeresése, ahol a ferde torony, a dóm, a keresztelőkápolna és a temető található. A délutáni órákban transzfer a firenzei repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Minimum létszám: 15 fő

Szállás:

4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban


Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel Budapest - Firenze - Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
    a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

  • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

  • félpanziós ellátás

  • a leírás szerinti programok belépőkkel

  • helyi idegenforgalmi adók

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!