Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

BORNEÓI KALANDOK

Malajzia, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
  • Szálláskategória: Egyéb
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-07-12-tól
2024-07-26-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 14 éj
Ár:
1969000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-05-tól
2024-10-19-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 14 éj
Ár:
1969000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Borneói kalandok - Látogatással Kuala Lumpurban

Az érintetlen borneói vadvilág a világ egyik legősibb, egyenlítői esőerdeje mélyén fedi fel titkait. Az egyedi állatvilág közelsége: a Borneói nagyorrúmajmok, az indákon hintázó orángutánok, a borneói törpeelefántok mellett a dzsungel áthatolhatatlan gazdagsága emlékezteti az utazókat a természet vad és zabolátlan szépségére.

1. nap o Budapest - Kuala Lumpur

Elutazás Budapestről az esti órákban repülőgéppel Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba.

2. nap o Kuala Lumpur

Megérkezés Kuala Lumpurba a délutáni órákban, majd rövid panoráma városnézéssel egybekötött transzfer a szállodába. Vacsora a szállodában, majd szabadprogram, pihenéssel.

3. nap o Kuala Lumpur - Kuching

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, utazás Borneó szigetére, Kuching városába. Megérkezés után rövid autóbuszos városnézés a macskák városának is nevezett Kuchingban, mely során megtekinthető a Sarawak Múzeum épülete, a macskaszobor, a Macska Múzeum épülete, a Tua Pek Kong buddhista templom és a kínai negyed. A városnézés után transzfer a szállodába. Szállás Kuchingban.

4. nap o Kuching

Reggeli után látogatás a Dél-Kínai tengerbe ömlő Santubong és Salak folyók deltavidékén, melynek mangróve erdői számos hüllőnek, ráknak, halnak, gyíknak és majomfélének és az itt honos, folyóvizekben élő Irrawady delfineknek is otthont adnak. Ezen a területen honos a vörös és fekete mangrove fa, amit építőanyagként és faszén alapanyagként is hasznosítanak a helyi lakosok. Délután utazás az Annah Rais bambuszból épült hagyományos hosszúházaihoz, a borneói esőerdők mélyére, ahol a bidayuh törzs hétköznapjai figyelhetők meg. Szállás Kuchingban.

5. nap o Kuching - Mulu

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Muluba helyi repülőjárattal. Látogatás az egyik legnagyobb denevérbarlanghoz, a Deer & Land Caves-hez. A nagyjából 5 kilométeres séta során több ezer denevér, számos csodálatos barlangképződmény, cseppkő- és mészkőforma látható. A túra vége egybeesik a nagy denevérkivonulással, amikor több ezer denevér egyidőben repül ki a barlangokból. Szállás Muluban.

6. nap o Mulu Nemzeti Park

Reggeli után látogatás a csónakkal elérhető Batu Bungan piacra, ahol számos vásárlási lehetőség várja az utazókat, majd látogatás a szelek barlangjánál. Muluban található az egyik leghosszabb barlangrendszer a világon, hossza mintegy 220 km, ahol lehetőség nyílik a föld alatti folyók megtekintésére is. Szintén itt látható a Sarawakban honos egylevelű virág, a Monophyllea pendula is. Délután transzfer a szállodába Muluba, ahol vacsora után szabadprogram pihenéssel.

7. nap o Mulu - Kota Kinabalu

Kijelentkezés a szállodából, majd utazás repülővel. Borneó északi részére, a tengerparti Kota Kinabaluba. Sabah állam fővárosa - becenevén KK - az esőerdő ölelésében, a Kinabalu Nemzeti Park mellett fekszik; strandjairól, nyüzsgő piacáról, vízparti sétányáról, városi mecsetjéről nevezetes. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram pihenéssel.

8. nap o Kota Kinabalu - Sandakan - Sukau

A kora hajnali órákban utazás helyi kisrepülőgéppel a Sepilok Orangutan Rehabilitációs központba, ahol elsősorban a beteg és árva orángutánok és a rendkívül ritka maláj medvék nevelésével, illetve vadonba való visszaszoktatásával foglalkoznak. A látogatás után transzfer a természetben fekvő szálláshelyre, ahol ebéd, majd a szállodai szobák elfoglalása és rövid pihenő. Hajós kirándulás a Kinabatangan folyó mentén, az érintetlen esőerdőkben, mely során megannyi itt honos állat- és növényfaj - köztük a jellegzetes Borneói nagyorrúmajom - megfigyelésére van lehetőség. Szállás a Sukauban található lodge-ban.

9. nap o Sukau Kinabatangan

Kora reggeli ébredés után rövid dzsungelszafari a környező, érintetlen őserdőkben, mely többek között a borneói törpeelefánt és Borneó egyik legfőbb látványossága, a vadon élő orángutánok természetes élőhelye. Napközben gyalogos túra az őserdő érintetlen területein, majd hajókázás a Kinabatangan folyón. Szállás Sukauban.

10. nap o Sandakan - Kota Kinabalu

Reggeli után utazás Sandakanba, Sabah állam második legnagyobb városába, mely elsősorban a környék kiemelkedő természeti látnivalóiról és a város ízletes tengeri ételeiről ismert. Látogatás a helyi piacon, a víz felszínére épített házaktól hemzsegő Sim-Sim vízifaluban, majd a Puh Jih Syh buddhista templomban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Sandakan-öbölre. Utazás Kota Kinabaluba, majd transzfer a szállodába.

11. nap o Kota Kinabalu - Manukan sziget

Reggeli után hajós kirándulás a festői tengerpartjáról híres Manukan-szigetre, mely kb. 20 perces hajóútra található Kota Kinabalutól. Egész napos szabadprogram a szigeten pihenéssel, sznorkelezési és búvárkodási lehetőséggel (étkezés a helyszínen fizetendő). Szállás Kota Kinabaluban.

12. nap o Kota Kinabalu - Kuala Lumpur

Reggeli után utazás helyi repülőjárattal Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Kuala Lumpur 1896 óta Malajzia fővárosa, az ország kereskedelmi és gazdasági központja, mely a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza. Kuala Lumpur a kontrasztok városa: az ultramodern üvegpalotákon, tágas, rendezett parkokon kívül brit gyarmati emlékek is találhatóak itt. A számos feltűnő és lenyűgöző épületet, műemléket és hidat különféle maláj, mór, perzsa, iszlám-mogul és európai építészeti elemek ihlették. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram.

13. nap o Kuala Lumpur

Délelőtt félnapos, autóbuszos városnézés Kuala Lumpurban. A maláj főváros lakói méltán büszkék lakóhelyükre. A város építészeti öröksége magában foglalja a mór stílusú építményeket, impozáns gyarmati épületeket és régi üzletházakat, valamint a legmodernebb irodaházakat és lakóépületeket egyaránt. A program során látogatás a Királyi Palotánál, a Nemzeti Emlékműnél, a Lake Gardens-nél és a Függetlenség terén, a China Town-ban, majd a Petronas-ikertornyoknál. Délután a város gyalogos felfedezése az idegenvezetővel. Szállás Kuala Lumpurban.

14. nap o Kuala Lumpur

Reggel látogatás a Batu barlangokban. A főváros közelében található mészkőbarlangok egyike egy hatalmas, 60 méter magasan fekvő ősi hindu szentélyt rejt, mely több mint 270 lépcsőn közelíthető meg. A séta után transzfer a szállodába, vacsora.

15. nap o Kuala Lumpur - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd egész napos szabadprogram és vásárlási lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás repülőgéppel Budapestre.

16. nap o Budapest

Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Minimum létszám: 12 fő.

Szállás:

13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy és ötcsillagos csillagos szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban reggelivel, valamint 6 ebéddel és 5 vacsorával

Ellátás:

+ 6 ebéd és 5 vacsora


Az ár tartalmazza:


  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Kuala Lumpur - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, az országon belül helyi repülőjáratokkal és légkondicionált autóbusszal
     

  • illetékek

  • 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy és ötcsillagos csillagos szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban
     

  • reggelis ellátás, valamint 6 ebéd és 5 vacsora
     

  • a leírás szerinti programok belépőkkel

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
     

  • útlemondási biztosítás

  • borravalók

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!