Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN ****

Tunézia, Tunisz, Tunisz
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-26-tól
2024-11-02-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
559000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Teljes ellátás, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Élmények az egész családnak

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Tunézia rendkívül jó adottságainak köszönhetően remek úti cél a családdal érkezőknek is. Ez a varázslatos észak-afrikai ország nem csupán egy napsütötte tengerparti úti cél. A látnivalók nyomába eredve különleges UNESCO-világörökségi emlékekkel, a Szahara varázslatos vidékével és az arab világ egzotikumával is találkozik az utazó. A kalandos tunéziai körutazás során bejárhatjuk a Star Wars forgatási helyszíneit, mely a rajongók számára kötelező program és hatalmas élmény. A Szaharában, a sivatagi sátortáborban eltöltött éjszaka betekintést enged annak a nomád életnek a puritán szépségébe, melyet sokáig csak a helyiek ismertek. A kalandokat az utazás végén a föníciaiak által alapított Sousse tengerparti üdülővárosában pihenhetjük ki. Az utazást Budapestről kíséri magyar idegenvezető. A nagyobb távolságok miatt az utazás egyes napokon hosszú buszutakat tartalmaz.

1. nap o Budapest - Tunisz

Elutazás repülőgéppel Tuniszba. Megérkezést követően transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

2. nap o Tunisz - Karthago - Sidi Bou Said - Hammamet

Reggeli után a főváros látnivalóinak felfedezése. A sokszínű város rengeteg kulturális és történelmi látnivalót kínál. Egy kis tó menti településből hatalmas várossá fejlődött, ami elsősorban az egyiptomiak által a X. században kiásott 10 km hosszú csatornának köszönhető, mely a várost összeköti a tengerrel. A csatorna ma a La Goulette nevet viseli. Tunézia egyik legrégibb mecsetje a grandiózus méretű Zitouna-mecset, mely egyben az első és sokáig egyben a legnagyobb egyetem volt az iszlám világban. Utazás Tunisz külvárosába, ahol az ókori történelem talán leghíresebb városa, Karthago fekszik. A fennmaradt romok megtekintése után Sidi Bou Said, a festői kisváros meglátogatása következik. A hangulatos mór stílusú épületekben képzőművészeti galériák, kávézók, éttermek és ajándékboltok találhatók. Késő délután szabadprogram, fürdőzés a tengerben. Vacsora és szállás Hammametben.

3. nap o Tunisz - El Jem - Matmata - Ksar Ghilane

Korai reggeli után kezdetét veszi a kalandokban gazdag körutazás a Szahara irányába. Indulás El Jembe, ahol a világ egyik legnagyobb és legépebben fennmaradt amfiteátruma található. Az UNESCO Világörökség részét képező III. századbeli épület egykor mintegy 35 000 vendég befogadására volt képes. A monumentális látnivaló megtekintése után egy berber faluba, Matmatába vezet az út, mely a Csillagok háborúja rajongóinak ismerős lehet. A falu jellegzetességei a földbe vájt barlanglakások (trogloditok), ahol napjainkban is számos család él. Közelről is megtekinthetők ezek a különös, kör alapterületű föld alatti berber lakások. Ez a helyszín volt a Star Wars filmekben Luke Skywalker Tatooine bolygó-béli otthona; az itt működő földbe vájt szálloda számos rajongó zarándokhelye. A dombokba ásott lakások látképe olyan, mint a Hold kráterei, ezért a helyet gyakran hasonlítják holdbéli tájhoz. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás Ksar Ghilane oázisa felé, mely a Szahara egyik kapuja. Ksar Ghilane varázslatos oázisába megérkezve a pálmafák oltalmazó árnyékában lehetőség van fürdőzésre a melegvizű forrásban. Éjszaka a homokdűnék között megbúvó nomád sátortáborban a Szahara közepén, messze a város zajától. A sátortáborban szerény körülmények és közös fürdőhelyiség található.

4. nap o Douz - Tozeur

Érdemes korán kelni, hogy a nem mindennapi környezetben, a homokdűne tetejéről csodálva a napfelkeltét, a reggeli kávét kortyolgatva kezdődjék a reggel. Utazás Douz felé, melyet a pálmák oázisának is neveznek a környéken látható mintegy 500 000 pálmának köszönhetően. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás az 5 000 négyzetkilométer területű Chott El Jerid sóstavon keresztül Tozeurba. Az út során többször felbukkan a szikrázóan fehér tó, megkövesedett homokdűnék és datolyapálma-ligetekkel övezett oázisok. Tozeur medináiban fellelhetők még a hagyományos arab építészet emlékei, melyek mellett az égbe nyúló pálmák árnyékában kanyargó vörös homokos kis ösvények teszik színessé a vidéket. Szállás elfoglalása, vacsora.

5. nap o Chebika - Tamerza - Tozeur

Reggeli után kalandos jeep túra keretében, a kopár hegyek közt megbúvó zöldellő pálmafák között haladva látogatás a romos kis faluba Chebika-ba, ahol csodálatos kanyonokban sétálva lehet eljutni egy forrás táplálta vízeséshez. Továbbutazás a vidék legnagyobb falujába, Tamerzába, ahol állítólag a legfinomabb datolya terem. A régi fallal körülvett óváros és a mintegy 1 km-re található újváros, a háttérben húzódó hegyvonulat pompás látképe a tájnak. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Star Wars filmek újabb ikonikus forgatási helyszínére, ahol ma is láthatók az eredeti díszletek. Az első forgatás 1976 tavaszán volt, és azóta is többször használták a helyszínt a később forgatott Csillagok háborúja filmek felvételeihez. ,,A klónok támadása" című epizód egyes jeleneteit forgatták itt többek között, valamint annak a rabszolganegyednek is helyszíne volt, ahol Anakin édesanyjával lakott. Visszautazás Tozeurba, ahol a program a város egyedi építészetének és különleges piacának megismerése lesz. A város a datolya fővárosa, így nem maradhat el a datolyamúzeum megtekintése, ahol az emblematikus déli gyümölcsnek számos fajtája, az édes vöröstől az áttetsző krémesig mind megtalálható. Érdemes megkóstolni a datolyagombócot is, melyet egy csipet sós vajjal fűszereznek. Szállás Tozeurban.

6. nap o Kairouan - Sousse

Reggeli után kirándulás Kairouan városába, melyet 670-ben a mekkai Umajja-törzs (Omajjádok) alapított. Az UNESCO Világörökség részét képező város, mely az iszlám világ egyik dicső helye, népszerű zarándokhely. Gazdag építészeti emlékei között látható a márvány és vöröses kőoszlopokkal díszített Nagy Mecset, valamint a IX. században épült Három Kapu mecset. A fő kézműves termék a helyiek által szőtt szőnyeg. Ebéd egy helyi étteremben, majd szabadidő a medinában. Szűk utcák, középkori temető, számos szentéj teszi érdekessé a várost. Továbbutazás Sousse-ba, a föníciaiak által alapított tengerparti városba. Szállás elfoglalása.

7. nap o Sousse

Reggeli után egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív program keretében látogatás a szomszédos Monastir városába, ahol számos ribat, vagyis kolostorerőd őrzi a várost, melyek közül a legismertebb a háromszintes Harthema-ribat. A hatalmas arany kupolás épület a modern Tunézia megteremtője, Habib Bourguiba és családjának mauzóleuma. Visszautazás Sousse-ba, a délután hátralévő részében szabadidő. Szállás Sousse-ban.

8. nap o Tunisz - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre. Megérkezés a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Szállás:

7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a sivatagban sátorban, teljes panzióval


Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel Budapest - Tunisz - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a sivatagban sátorban, teljes panzióval

  • a programban leírt kirándulások a szükséges belépőkkel

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!