Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

ISZTAMBUL - A BOSZPORUSZ PARTJÁN ***

Törökország, Isztambul, Isztambul
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram
Szűrés
Indulás: 2024-05-30-tól
2024-06-02-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
329000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel, egész napos városnézéssel

Isztambul varázslatos, ősi városa egyedülálló a világon. Megannyi kultúra, kelet és nyugat, a Boszporusz és a Márvány-tenger találkozik a transzkontinentális városban, melynek történelmi magja éskereskedelmi központja Európában van, de lakosságának egyharmada Ázsiában él. Többezer éves múltja során volt már Lygos, Konstantinápoly és Új-Róma. A régi korok titkait őrzik a páratlanul gazdag építészeti emlékek: mecsetek, minaretek, paloták, templomok, zsinagógák, múzeumok. A számtalan kontraszt, az illatok, a színek és az ízek pompás kavalkádja azonnal lenyűgözi az utazót Isztambulban, ebben a semmihez sem hasonlítható városban.

1. nap

Elutazás Budapestről Isztambulba repülőgéppel, a délelőtti órákban. Transzfer a szállodába, bejelentkezés. Látogatás a közel 4000 üzletből álló Fedett Bazárban.

2. nap

Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: délelőtt látogatás a Szulejmán-mecsetben, Isztambul második legnagyobb mecsetében, majd a Fűszerbazár megtekintése. Ezt követően ebéd egy helyi étteremben. Délután látogatás a Dolmabahce palotában, mely 1856-1923 között az Oszmán Birodalom adminisztratív központja volt. Majd hajókázás az Aranyszarv öbölből az Európát és Ázsiát elválasztó Boszporusz tengerszoroson. A szoros két oldalán paloták, villák és erődök láthatók. Visszautazás a szállodába.

Fakultatív esti programlehetőség: török hajós vacsoraest, korlátozott italfogyasztással.

3. nap

Reggeli után egész napos gyalogos városnézés az óvárosban, ahol az ezer évig a kereszténység központjaként működő Hagia Sophia és a XVII. században, az Ahmed szultán által épített Kék mecset megtekintése. Látogatás a bizánci időkben rendezett versenyek helyszínén, a Konstantinápolyi Hippodromnál, majd ebéd. Délután az 1468-ban épült Topkapi Palota meglátogatása, mely több száz évig az Oszmán birodalom adminisztratív központja volt (a látogatás nem tartalmazza a belépést a hárembe).

4. nap

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. A csomagok elhelyezése a szállodában, rövid szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás repülőgéppel Budapestre.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás:

3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 


Az ár tartalmazza:


  • utazás közvetlen repülőjárattal Budapest - Isztambul - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal

  • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás

  • egész napos városnézés a szükséges belépőkkel és ebéddel

  • repülőtéri transzferek autóbusszal

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • fakultatív program
    (minimum létszám: 10 fő)
    - Kirándulás a Boszporuszon ebéddel
    - Török hajós vacsoraest

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!