Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

BÁNSÁG, DÉLVIDÉK ÉS AZ AL-DUNA

Románia, Bánság, Herkulesfürdő
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-06-06-tól
2024-06-09-ig
Szobatípus: KÜLÖNÁGYAS SZOBA
Időtartam: 3 éj
Ár:
136500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-06-06-tól
2024-06-09-ig
Szobatípus: FRANCIAÁGYAS SZOBA
Időtartam: 3 éj
Ár:
136500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Program leírás

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: jó középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest - Arad-Hegyalja - Temesvár - Herkulesfürdő (kb. 600 km)
Utazás rövid pihenőkkel a történelmi Magyarország egykori híres borvidékére, Arad - Hegyaljára. Megismerkedünk a borvidék történetével és megízleljük patinás borait. Továbbutazás TEMESVÁR-ra, a Bánság fővárosába. Gyalogos városnézés keretében megtekintjük a város nevezetességeit: Dóm tér, Opera tér, Hunyadi-kastély, református parókia stb. KARÁNSEBES-en keresztül folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, az egykor európai hírű fürdőhelyre, Herkulesfürdőre. Vacsora, szállás.

2. nap: Szörényvár (Drobeta Turnu Severin) - Orsova - Herkulesfürdő (kb. 130 km)
Reggeli után Olténia fővárosát SZÖRÉNYVÁR-t (Drobeta Turnu Severin) keressük fel. Gyalogos ismerkedés nevezetességeivel: Traianus hídja, antik romok, vár stb., majd irány Olténia legrégebbi történelmi emléke, a VODITA kolostor. Továbbutazás ORSOVA-ra, ahol megnézzük a sátor alakú római katolikus templomot, majd kb. 3 órás hajóút keretében vízről tekintjük meg a Kis és Nagy Kazán-szorost. A hajózás után visszatérünk Herkulesfürdőre, ahol körbejárjuk a Monarchia egykor méltán híres üdülőhelyét. Vacsora, szállás.

3. nap: Vaskapu - Galambóc - Belgrád (kb. 320 km)
Reggelit követően a Vaskapu erőműnél átkelünk a Dunán, hogy országot és időzónát váltva utunkat Szerbiában, a festői szakaszokkal tűzdelt Djernap Nemzeti Parkon keresztül folytassuk. Útközben megtekintjük Galambóc (Golubac) festői várát, majd felkeressük a monumentális szendrői (Smederovo) várat is. Ezt követően érkezünk BELGRÁD-ba. Gyalogos sétánkat a nándorfehérvári diadal óta kiemelt magyar vonatkozású helyen, a Kalamegdán erődítményénél indítjuk. Közös városnézésünk során a palotákban, kávéházakban és templomokban gazdag óvárosban gyönyörködünk, majd Belgrád Váci utcáján, a hangulatos Kneza Mihaila utcán, megtekintve a szerb főváros reprezentatív épületeit kívülről (Nemzeti Színház, Nemzeti Múzeum). Vacsorára visszatérünk a szállodánkba.

4. nap: Belgrád - Budapest (kb. 450 km)
Reggeli után tovább ismerkedünk a szerb főváros nevezetességeivel (Új Palota, Régi Palota, Parlament, Tasmajdan Park). Ezután Újvidékre indulunk, ahol gyalogosan megtekintjük a belvárost és vetünk egy pillantást a Duna Gibraltárjának nevezett Péterváradi erődre is. Utunkat rövid pihenő beiktatásával folytatjuk Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk.


A változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szerbia

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?romania

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %.                                 

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza! 

Min. utas: 35 fő                       

Garancia felár: 25 EUR (30 - 34 utas)                           

Árfolyam: 390 Ft/EUR

Árak

Egyágyas felár: 38.000 Ft

Belépőjegyek, hajózás: kb. 35 EUR  és 150 RON (Helyszínen fizetendő!)

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza.


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!