Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Ausztria - Medve-szurdok

Ausztria, Steiermark, Mixnitz
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Sportos kirándulások
Szűrés
Indulás: 2024-08-03-tól
2024-08-03-ig
Szobatípus: program
Időtartam: 1 nap
Ár:
16900.00 Ft/fő, program, Budapest
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-07-tól
2024-09-07-ig
Szobatípus: program
Időtartam: 1 nap
Ár:
16900.00 Ft/fő, program, Budapest
Ajánlatkérés

Leírás

Leírás:

Ausztria legszebb és leghosszabb vizes szurdokai közé tartozik a Medve-szurdok, éppen ezért védettség alatt is áll. Ha igazi mackóval nem is szolgálhatunk ezen a csodálatos helyen, de a környéken minden megtalálható, amit a természetjáró csak kívánhat: sűrű erdők, napos rétek, szűk szorosok, szurdokvölgyek, dübörgő vízesések, kis patakok, ritka növények.

Program:

Kora reggeli indulás, majd folyamatos utazás Mixnitzig. A falu mellett található a Medve-szurdok, a Hochlantsch-vidék egyik legszebb és leghosszabb vizes szurdoka, amelyet közvetlen közelről élvezhetünk a kiépített útnak köszönhetően: létrák, hidak, stégek teszik teljesen biztonságossá és látványossá a túrát. A parkolótól kb. egy órás túra után - magunk mögött hagyva egy meredek emelkedőt - érjük el a szurdok bejáratát, ahonnan a valódi izgalmak kezdődnek. Innen 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk, főként létrák, lépcsők, hidak segítségével - melyből összesen 164 darab található. A szintkülönbséget kb. 2900 lépcsőfok hidalja át. Kényelmes tempóban és fényképszünetekkel kb. 2 óra alatt tesszük meg a 2 kilométeres távot. Utunkat lélegzetelállító látvány kíséri. Tempónktól függően, a szurdokból kiérve a Guten Hirten alpesi fogadóhoz (1209 m) érkezünk, ahol elfogyaszthatjuk a jól megérdemelt uzsonnánkat. Kis pihenés után egy kényelmesebb, lefelé kanyargó erdei úton elérünk a Teichalm-tóhoz, ahol a buszunk már várni fog. Várható érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szurdoktúra programunkhoz hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, sportos erőnlétet, jó kondíciót és szédülésmentességet feltételez. Mivel a túraútvonalak néhol meredek ösvények mentén vagy létrákon, hidakon keresztül vezetnek, a stabil mozgáskoordináció és a túrabakancs elengedhetetlen. A táv kb. 13 km, 800 méteres szintemelkedéssel. 

Átlagos középhegységi időjárásra kell számítanunk. Nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, a völgy zártsága és az éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat. A szurdokokban található vízmennyiség az aktuális, illetve a korábbi napok időjárása szerint változik. Kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, túraöltözet, jó esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő ajánlott. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát vehetik egy sport térdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!

 

Utazás:

Felsőkategóriás autóbusszal.

Ellátás:

Önellátás

Fakultatív programok:

Medve szurdok belépő (5.00 EUR)

Indulási időpontok

2024-08-03

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Dózsa György út 1Találkozó: 04.40

2024-09-07

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Dózsa György út 1Találkozó: 04.40

Ár tartalmazza:

  • - Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • - Csoportkísérő idegenvezetés

Ár nem tartalmazza:

- ülőhely választási felár : 1.500 Ft/fő

- Medve-szurdok belépő: Felnőtt: 5,00 EUR/fő gyerek (6-16): 3,50 EUR/fő

- Utasbiztosítás 410 Ft/fő

 

A belépők a buszon fizetendők. 

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!