Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

4 nap Helsinkiben, kirándulással Tallinnba ***

Finnország, Helsinki, Helsinki
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-07-18-tól
2024-07-21-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
239900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-07-18-tól
2024-07-21-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
269900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Leírás

Programleírás

1. nap: elutazás Helsinkibe a Finnair menetrendszerinti járatával (AY 1252) 11.40-kor. Érkezés Vantaa-ba helyi idő szerint 15.00-kor. Transzfer a szállodába. Check-in, a szobák elfoglalása. 

Gyalogos városnéző séta keretében fedezzük fel a környéket, mely során látni fogjuk a Helsinki Egyetem épületeit, megismerkedünk a ,,Nagy Fehér Templommal", azaz a lutheránus székesegyházzal, mely meghatározó Helsinki városképében, látni fogjuk Helsinki híres áruházát, a Stockmannt, a főpályaudvar, a Parlament és az Athaeneum (finn szépművészeti múzeum) épületét, mielőtt visszatérünk szálláshelyünkre. Vacsora egy közeli étteremben.

2nap: Reggeli kirándulás Seurasaarira, ahol a skanzent tekintjük meg. Érdemes mogyoróval készülni, mert a sziget lakosai, a mókusok nagyon várják az arra látogató turisták adományait. J

Délután kirándulás a Nuuksio Nemzeti Parkba, ahol a rénszarvas parkban teszünk látogatást. Lehetőségünk lesz rénszarvasokat etetni és simogatni, valamint a számik jellegzetes sátrában édes zsemlét sütni.

Fakultatív program: szaunalátogatás (25 EUR/fő)

Vacsora egy étteremben

3. nap: Kirándulás hajóval Tallinnba, ahol várost nézünk, látni fogjuk a legfontosabb látnivalókat, mint pl. a Szűz Mária-templom a híres epitaphokkal (sírjelző családi címerek), a Nevskiy orthodox templomot, a Városházát, a Feketefejűek házát is. Büféasztalos vacsora visszaúton a hajón.

4. nap: Korai reggeli után lesétálunk a kikötőhöz, megtekintjük az orthodox Uszpenszkij katedrálist, felfedezzük a hangulatos, kihagyhatatlan kikötőt, végigsétálunk az Esplanadin, mely a főváros főútját köti össze a kikötővel, ahonnan hajóval megyünk Suomenlinnára. Ott megtekintjük az erődrendszert, mely szerepel az UNESCO világörökségeinek listáján. Útközben megnézzük a Városháza és az Elnöki Palota épületét. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Finnair menetrendszerinti járatával (AY 1255). 16.45-kor indul a gép és 18.10-kor száll le Budapesten.

A Hotel Arthur mindössze 350 méterre fekszik Helsinki központi pályaudvarától, a University of Helsinki Egyetem metróállomással szemben. A szálloda bőséges svédasztalos reggelivel és foglalható szaunával várja vendégeit. A wifi ingyenes. A Kaisaniemi Park a szálloda mellett helyezkedik el.

Az Arthur Hotel szobái íróasztallal, TV-vel és saját, zuhanyzós fürdőszobával rendelkeznek. A legfelső emeleti szobákból Helsinki háztetőire nyílik kilátás.

A dekoratív függönyökkel és kristálycsillárokkal díszített, helyszíni étteremben hagyományos finn ételeket szolgálnak fel.

A Helsinki Grand Kaszinó és a Finn Nemzeti Színház mintegy 3 perces sétával közelíthető meg az Arthur Hotel szállásától. Az Aleksanterinkatu bevásárlóutca 600 méterre helyezkedik el.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Programköltség (Helsinki) Turnusok:
2024-07-18 - 2024-07-21
155

Az ár nem tartalmazza

  • Helyszínen fizetendő programköltségek: 155 EUR/fő
    • Tartalmazza a kinti programok költségeit, a busz- és kompköltségeket, idegenvezetést, belépőket, foglalási díjat.
  • Egyágyas felár: 39.000,-Ft/fő
  • Félpanziós felár: 30.000,-Ft/fő (2 vacsora a szállodában, min.15 főtől) AJÁNLOTT
  • BBP: 3.680,-Ft/fő
  • Stornobiztosítás: a teljes részvételi díj 2%-a

Az ár tartalmazza

  • repülőjegyet,
  • feladott 20 kg-os poggyász
  • a szállást 3*-os szállodában,
  • kétágyas szobában elhelyezve,
  • reggelivel,
  • az idegenvezetés költségeit,
  • a transzfereket.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!