Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kubai körutazás

Kuba, Közép-Kuba, Cayo Coco
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-11-01-tól
2024-11-14-ig
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
Időtartam: 12 éj
Ár:
1465000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-11-01-tól
2024-11-14-ig
Szobatípus: Kétágyas (két különálló ágyas) szoba
Időtartam: 12 éj
Ár:
1465000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1-2. nap: Budapest - Havanna

Reggel elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással. Megérkezés Kubába az esti órákban. Transzfer a hotelbe. Szállás Havannában (3 éj). Másnap egész napos városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, Havannában. Panorámás városnézésünk során először a híres tengerparti sétányt érintjük. Az óváros felé a híres Colon temető mellett vezet utunk. Majd egy rum múzeumban megismerkedünk a híres kubai rum készítésével, melyet kóstolóval zárunk. Ezután gyalogos városnézésre indulunk az óvárosban. Ebédünket a híres kubai író, Hemingway egyik kedvenc éttermében, a La Bodeguita del Medio-ban fogyasztjuk el, miközben életével és munkásságával ismerkedünk, végezetül megtekintjük a Forradalmi Múzeum szabadtéri tárlatát, ahol Fidel és a forradalmárok híres hajóját, a Granma-t is láthatjuk. Este a fergeteges Tropicana Show-val zárjuk a napot.

Tervezett szállás: Memories Miramar 4* vagy Panorama Hotel 4* vagy hasonló

3. nap: Vi?ales-völgy

Egész napos kirándulásra indulunk a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Vi?ales-völgybe. Egy dohánytermesztő családnál betekintést nyerhetünk a szivarkészítés folyamatába. Ezután a Vi?ales-völgy kilátójánál, a Mirador de Los Jazmines-nél lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy izgalmas indiánbarlang felfedezésére indulunk. Végül megtekintjük a híres falfestményt, a ,,Mural de la Prehistoria"-t, mely mindenkit lenyűgöz gigantikus méretével.

4. nap: Havanna - Santa Clara - Cayo Coco

Reggeli után a sziget közepe felé, Santa Claraba vesszük az irányt. A város a kubai forradalom sorsdöntő állomása volt. Megtekintjük az elhíresült páncélvonatot és a Che Guevara Mauzóleumot. Ebéd útközben. Szállás Cayo Coco-n (5 éj).  Tervezett szállás: Melia Jardines del Rey 5* vagy hasonló

5-8. nap: Cayo Coco

Szabad program Cayo Coco-n, pihenés az óceánparton, all inclusive szállodánkban.   

Cayo Coco a sziget északi oldalán, az Atlanti-óceán partján található csodálatos korallsziget, hosszú homokos strandokkal és hangulatos szállodákkal. Az aktív üdülés kedvelői a szálloda számos sportolási lehetőségéből választhatnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. További fakultatív programokra (katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, mélytengeri horgászat, delfin show, stb.) jelentkezés és befizetés a helyszínen a szállodában.

9. nap: Cayo Coco - Camagüey

Reggeli után szabadidő, majd ebéd után továbbutazás Camagüeybe, az ország harmadik legnagyobb városába, városnézés a gyarmati időket idéző, 18. századi épületekkel tarkított történelmi központban, mely az UNESCO Kulturális Világörökségének része. Megnézzük a San Juan de Dios teret, a katedrálist, az Ignacio Agramonte teret és az óváros főbb látnivalóit. Vacsora és szállás Camagüeyben (1 éj).

Tervezett szállás:  Gran Melias International Gran hotel 3*  vagy Melia Camaguey Colon 3*  vagy hasonló

10. nap: Camagüey - Cukormalmok völgye - Trinidad

Reggeli után a Cukormalmok völgyébe indulunk. Ebéd egy helyi étteremben, majd folytatjuk utunkat a színes tájon keresztül. A Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése során lehetőségünk nyílik a Manaca Iznaga torony megmászására is. Vacsora és szállás Trinidadban (2 éj).

Tervezett szállás: Memories resorts Trinidad 3* vagy  Hotel Ancon Cuba 3*  vagy hasonló

11. nap: Trinidad

Reggeli után a több mint 500 éve alapított kisváros, Trinidad felfedezésére indulunk. A város megőrizte koloniális hangulatát, tekervényes utcácskáin sétálva úgy érezzük, mintha visszautaztunk volna az időben. Ebéd, majd városnézés az óvárosban. Rövid pihenőre betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolhatjuk a máig eredeti recept alapján cukornádpálinkából és mézből készülő, különleges Canchanchara koktélt. Délután szabadidő a Karib-tenger partján.

12. nap: Trinidad - Cienfuegos - Havanna

Indulás Cienfuegosba, városnézés a híres Malecon-on, ahol megtekintjük az egyik leghíresebb villát, a Palacio del Valle-t, majd sétálunk a főtéren és a francia stílusú belvárosban. Ebéd útközben, majd Kuba legnagyobb krokodilfarmján természetes körülmények között figyelhetünk meg több száz óriáshüllőt egyszerre. Folytatjuk utunkat a fővárosba. Szállás Havannában (1 éj).

Tervezett szállás: Memories Miramar 4* vagy Panorama Hotel 4* vagy hasonló

13-14. nap: Havanna - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd megnézzük Hemingway házát és a régi Cojimar-i kikötővel búcsúzunk Kubától. Ebéd útközben. Transzfer a havannai repülőtérre. Hazautazás átszállással Budapestre, érkezés a 14. napon.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Havanna óvárosa
  • Vi?ales-völgy
  • Camagüey óvárosa
  • Cienfuegos óvárosa
  • Trinidad
  • Cukormalmok völgye

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Kuba mintha elveszett volna az időben - valahol az 1950-es években. Nem csak az utcákon közlekedő, régi amerikai autókról, vagy Havanna gyönyörű, hámló festékkel díszített gyarmati építészetéről van szó. Inkább az az érzésünk, hogy a modern turizmus világa valahogy elkerülte a Karib-tenger legnagyobb szigetét. Ez a keverék teszi Kubát tagadhatatlanul csábító úti céllá!

Kanyargunk a macskaköves utcákon, és hallhatjuk, ahogy valaki énekel, gitározik, vagy épp egy fergeteges dalt dobol. A látogatót egzotikus ritmusok, például a salsa és a rumba hangjai fogadják minden sarkon. Kubában az emberek beszélgetnek egymással ahelyett, hogy a mobiltelefonjuk képernyőjét bámulnák.

Ha Kuba, akkor kubai rum! Egy rummúzeumban megismerkedünk a híres rum készítésével, melyet kóstolóval zárunk.

Az ár nem tartalmazza

  • a kubai turistakártyát
    17 500 Ft
  • a borravalót
    kb. 100 EUR/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    220 000 Ft
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 555.000 Ft)
  • 12 éjszakai szállást, Havannában helyi 4*-os,
    a körutazás során helyi 3-4*-os,
    Cayo Coco-n helyi 5*-os
    szállodában
    (helyi besorolás szerint)
  • a körutazás során
    teljes ellátást (italok nélkül),
    Cayo Coco-n all inclusive ellátást
  • a helyszíni közlekedést
  • a megadott programokat
  • a belépőket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!