Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Isztambul a kelet fűszere ****

Törökország, Isztambul, Isztambul
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-10-03-tól
2024-10-07-ig
Szobatípus: Kétágyas (két különálló ágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
485000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-03-tól
2024-10-07-ig
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
485000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: A Hippodrome-tól az Orient Express pályaudvaráig

Elutazás Budapestről közvetlen, menetrend szerinti járattal Isztambulba. Érkezés után az UNESCO világörökség részéhez tartozó Szultanahmet térre utazunk. Közös séta a fontosabb látványosságokhoz. A Szultán Ahmet mecset (kék mecset) megtekintése. A 6 minaret, a csempe, a kék szín dominanciája, a finoman faragott Mihrab márvány együttesen teszik híressé a kék mecsetet a világon. Majd látogatás a Hagia Szophia katedrálisban. Az i.sz. 325-ben épült katedrális a maga idejében a világ egyik legimpozánsabb építménye volt. Az egykori ortodox templom, amely manapság is a város szimbóluma, az évszázadok során sok átalakításon ment keresztül. A templom különlegessége a többszörös kupolamegoldás, ami első pillantásra feltűnik, amint belépünk. Később török kávézási vagy teázási lehetőség az Orient Express isztambuli végállomásánál. A program végén transzfer a hotelünkbe. Szállás Isztambulban (4 éj).

Szálláshely: Radisson Hotel President Old Town Istanbul**** 

2. nap: Aranyszarv-öböl és a bazárok világa

Reggeli után ismerkedés az Aranyszarv-öböllel és környékével. Közös séta a Szulejmán-mecsethez. Szulejmán idején ,,Sztambul" a világ leggazdagabb városa volt. Isztambul második legnagyobb mecsetének négy minaretjének tíz erkélye azt jelképezi, hogy Nagy Szulejmán a tizedik oszmán-török uralkodó volt. A mecset méretei tekintélyt parancsolók, minaretjei 74 méter magasak, belső területe pedig 3500 m2. A mecset belső falait nem fedik csempék, de virágdíszes falfestményeinek nagyon szép színhatást kölcsönöz a színes ablakokon beszűrődő fény. A mecset befejezése után itt helyezték örök nyugalomra Szulejmánt feleségével együtt. Látogatás Mimar Sinan türbéjénél. Sinan korának legnagyobb építésze volt, aki építészeti lehetőségeinek határait feszegette, és legtöbbször sikeresen túl is lépte őket. Szabadidő az Egyiptomi Bazárban (Fűszer Bazár), Isztambul egyik legrégebbi bazárjában, amely a 17. században épült egy mecset-komplexum részeként. Eredetileg csak gyógyszereket és fűszereket árultak az épületben, mára a választék jelentősen bővült, de az üzletekben még mindig főleg élelmiszer vagy élelmiszerrel kapcsolatos cikkek kaphatók. Szabadidő a Galata-hídnál. Ezután elindulunk az UNESCO örökségi védelem alatt álló Fedett Bazárba (A Nagy Bazár). A Hódító Mehmed parancsára épített, majd Nagy Szolimán által felújított bazárbirodalom egyedülálló csoda: 18 db kapujának valamelyikén belépve sok kis utcát találunk, ahol számtalan üzlet kínálja portékáit. Vásárlási lehetőség és később vízipipa kóstoló lehetőség. Közös vacsora. 

3. nap: A mesés Kelet kapuja

Reggeli után látogatás a Török- és Iszlám Művészetek Múzeumában, amely a világ legnagyobb szőnyeggyűjteményének ad otthont (40.000 darab). Ezen kívül, kézzel írt Koránok és rendeletek, illetve az oszmán szultánok monogramjai is megtalálhatók a múzeum gyűjteményében. Déli órákban ebédszünetet tartunk. Közös séta a Topkapi Szerájba, a szultánok pazar palotájába. A palota az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger között található, a Szeráj Csúcson. A létesítmény több kisebb épületből áll, és négy udvar veszi körül. A palota évszázadokon át az Oszmán Birodalom legfőbb urainak otthona volt, összesen huszonöt szultán lakott benne. A kincstárak, iszlám relikviák, uralkodói öltözetek megtekintése. Séta a Topkapi Szeráj külső udvarában. Fakultatív hajózás a Boszporusz hídnál, az ázsiai oldal és a Leány tornya sziget látképével.

4. nap: Konstantinápoly legendás falai

Reggeli után utazás Konstantinápoly néhai falaihoz. Valens császár viaduktjának megtekintése útközben. Látogatás a Pantokrátor kolostornál, amely Szent Piroska, bizánci császárné, magyar királylány kezdeményesére épült. A Hagia Szophia mellett a második legnagyobb bizánci épület a mai Isztambulban. Bár az épület ma már mecset, egykori keresztény templom jellege még jól látható. Később, várhatóan délutáni visszaérkezés a szállodába. A program végeztével egyéni szabadidő a városban vagy pihenés.

5. nap: Még egy kis Isztambul...

Reggeli és a szállodából való kijelentkezés után a város további felfedezése egyénileg vagy még egy utolsó ajándékbeszerzési lehetőség a Nagy Bazárban. Transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen menetrend szerinti járattal Budapestre.


UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Isztambul történelmi negyedei

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Miért éppen

Európa és Ázsia találkozásánál áll a dicsőséges Isztambul, vagy Konstantinápoly, ha úgy jobban tetszik. Egykor az oszmán és a bizánci birodalom fővárosa volt, ezért a város tekintélyes történelme számos olyan műemléket hagyott ránk, amelyet ma is nagy becsben tartunk. Ráadásul a múlt és a jelen együtt él, egy felhőkarcoló egy bizánci templom mellett vagy egy színes bazár egy bevásárlóközpont árnyékában jól megfér. A Boszporusz, ez a keskeny tengerszoros kettévágja a várost, a kék vízen hajózva a látogatók kupolák, tornyok és modern tornyok sziluettjeit láthatják.

Fedezze fel a nyüzsgő utcákat és bazárbódékat, amelyek évszázadok óta jellemzik a várost. Felfedezőútja során kóstolja meg a város jellegzetesen török finomságait. Amikor pedig lemegy a nap, Isztambul leveti konzervatív álarcát, hogy felfedje virágzó éjszakai életét. A civilizációk és kontinensek metszéspontjában évszázadok óta álló Isztambul gyors tempójával, ősi történelmével és mai, modern kultúrájával lepi meg a látogatókat.

Isztambulról az előre alkotott képünk megdőlhet a város kapcsán. A hely, ahol a kelet, nyugat is egyben.

A központi helyen fekvő szálláshelyünk a történelmi negyedek szomszédságában (pár lépésnyire a nagy bazártól és sétatávolságra a kék mecsettől), megfelelő kényelemmel felszerelve a fontos látnivalók megtekintése után kiváló helyszín, hogy fáradalmainkat kipihenjük.

Válasszon minket, ha egy olyan utazáson szeretne részt venni, ahol igényes, magyar nyelvű idegenvezetés mellett jól megszervezett programokon ismerkedne a török kultúrával. Kirándulásunk alkalmas arra, hogy megismerje a várost és megkapja első benyomásait. A fix programok mellett egyéni szabadidő is  része a napoknak. Jöjjön el az útra, kiszakadva a hétköznapok megszokottságából és gyűjtse élményeit velünk. Indulhatunk?

Az ár nem tartalmazza

  • a borravalókat
    kb.: 20 EUR/ fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    80.000,- Ft
  • Fakultatív Boszporusz hajós program
    (Privát, bérelt hajóval)
    20.000,- Ft/fő
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a Turkish Airlines repülőjegyet,
    illetékkel (melynek értéke:
    kb. 110.000 Ft)
  • a szállást 4*-os központi helyen lévő
    megfelelő minőségű szállodában
    sétatávolságra a látványosságtól
  • a félpanziós ellátást
    (reggeli és vacsora italok nélkül)
    Az étkezések  során,
    helyi étterembe is ellátogatunk
  • a teljes alapprogramot
  • a  szükséges belépőjegyeket
  • a helyszíni közlekedést
    a programokhoz
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Fakultatív Boszporusz hajózás 

(legalább 10 fő jelentkezése esetén indul)

A fakultatív program során privát hajót bérelve töltünk el egy kellemes órát a Boszporuszon.

A program ára: 20.000 Ft/ fő




Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!