Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Bledi-tó és Ljubljana

Szlovénia, Körutazás Szlovéniában, Körutazás Szlovéniában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-19-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba, Debrecen
Időtartam: 2 éj
Ár:
99000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-18-tól
2024-10-20-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba, Debrecen
Időtartam: 2 éj
Ár:
99000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Bledi-tó és Ljubljana

Szlovénia

A Bledi-tó Szlovénia második legnagyobb tava a Júlia-Alpokban, festői környezetben, hegyekkel és erdőkkel körülvéve. Gleccserek formálták, morénák veszik körül. Glaciális és tektonikus eredetű. Népszerű idegenforgalmi célpont.      

       2024. március 29 - 31. (húsvét)
                 május 17 - 19 (pünkösd)
október18 - 20

3 nap  /2 éj
Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői
Budapest, M7 és M70 autópálya pihenői.

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - Budapest - Ljubljana - Bled (Szlovénia)
Indulás a kora hajnali órákban. Utazás Szlovénián át rövid pihenőkkel.  Érkezés Közép - Európa egyik legfiatalabb fővárosába, Ljubljanába. Ismerkedünk a gyönyörű óvárossal, szép régi épületekkel, modern csodákkal. Egyik ilyen modern csoda a Fellegvárba felvivő üvegkocka sikló, mellyel felérkezünk a várhoz. A várban különböző tárlatok, virtuális kiállítások, gyógynövény galéria, kovácsműhely, borospince található. A második nevezetesség a Sárkányos-híd, mely az óvárosba vezet. Itt megtekintjük a XV. századi városházát, a püspöki palotát, a barokk székesegyházat és a barokk palotákat. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat a mélykék vizű, képeslap szépségű Bledi-tóhoz.Ezt a türkizkék tavat gleccser vájta, termálforrás táplálja. Séta a tó körül. Fakultatív program keretében pletnával áthajózhatunk a tó közepén álló Mária Mennybemenetele templomhoz. Szintén a szigeten van a legendás ,,kívánságot teljesítő harang". Este szállás elfoglalása Bled környékén (2 éj), vacsora.

2. nap: Bohinji-tó - Savica-vízesés
Reggeli után elindulunk a Júliai-Alpok szívébe a csodálatos természeti környezetben, meredek sziklafalak között fekvő Bohinji-tóhoz. ,,Amikor Isten befejezte a világ megalkotását, rájött, hogy megfeledkezett egy kis embercsoportról, akik csendben várták Isten munkájának befejeztét. Ezért hálául nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet az emberek - Isten szláv nevéből (Boh) - Bohinjnak neveztek el." Séta a tó körül. Itt láthatjuk a híres ,,Aranyszarv kecskebakot" és a Keresztelő Szent János templomot. A bátrabbakkal tovább indulunk a tó másik végén fekvő Ukancba. Innen közel 500 erdei lépcsőfokon felkapaszkodva érjük el a közel 70 méter magas Savica-vízesést, mely a Sava Bohinjka-folyó forrása. Felvonóval feljuthatunk az 1535m magas Vogel-csúcsra, ahonnan pompás kilátás nyílik a Júliai-Alpokra. Este szállás elfoglalása, vacsora.

3. nap: Vintgár-szurdok - Trojane - Budapest - Nyíregyháza - Debrecen
Reggeli után egy mesés természeti környezetbe, a Vintgar-szurdokhoz kirándulunk. Az igazán látványos, könnyen bejárható szurdok 1600 m hosszú és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog. A szurdok Szlovénia legnépszerűbb természeti jellegzetessége és Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. Itt fából épített járdák és hidak segítenek a közlekedésben. Hazaindulás, útközben rövid pihenő Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a hely specialitását, a híres és ízes óriásfánkot. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 99.000 Ft/fő
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)
- nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal
- 2 éjszakai szállás Bled környékén 3* szállodában
- 2 reggeli
-  idegenvezetés, szervezési díj 

Külön fizetendő:
- Fakultatív (2 vacsora): 22.000 Ft /fő
- Belépők és járulékos költségek: kb. 120 euró/fő
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 22.000 Ft / fő
(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!