Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szlovénia, Európa zöld gyöngyszeme

Szlovénia, Körutazás Szlovéniában, Körutazás Szlovéniában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-07-11-tól
2024-07-14-ig
Szobatípus: Kétágyas Szállodában, Debrecen
Időtartam: 3 éj
Ár:
119500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-01-tól
2024-08-04-ig
Szobatípus: Kétágyas Szállodában, Debrecen
Időtartam: 3 éj
Ár:
119500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

  Szlovénia, Európa zöld gyöngyszeme

(egy kis osztrák és horvát kitérővel)

 

Szlovénia  Európa zöld gyöngyszeme, ahol az erdők mély sötétzöldje, a legelők és szántók esőáztatta élénkzöldje, a mindezeket visszatükröző csodálatos tavak csillogó vagy tompa zöldje állandó smaragd ragyogást kínál. Utunk során felkeressük a világhírű Postojnai cseppkőbarlangot, megtekintjük a szlovén főváros nevezetességeit, barangolunk a Bledi-tónál és és csónakázunk a Szűz Mária zarándoktemplomhoz.

       2024. március 28 - 31. (húsvét)
            július 11-14
                      augusztus 01 - 04
                 október 17 - 20
4 nap / 3 éj
Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőség:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői
Budapest, M7 és M70 autópálya pihenői

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza  - Budapest  - Graz (Ausztria) - Celje
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás Budapesten és Rábafüzesen keresztül Grazba. A városnézés során ismerkedünk a steier fővárossal. Megtekintjük a Dómot, Mauzóleumot, főhercegi palotát és a Jezsuita rendházat. Séta a belváros hangulatos utcácskáin és a főtéren, majd felvonóval felmegyünk a Schlossbergre. Késő délután továbbutazás Szlovéniába. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban (3 éj).

2. nap: Bohinj és a Bledi-tó - Skofja Loka  
Reggel Bohinjba utazunk. A Vogel hegyre emelkedve a Triglav Nemzeti Parkban lévő csúcsok és tavak megtekintése (felvonódíj). Utunk következő állomása Szlovénia ékszere, Bled. Csodálatos fekvése, enyhe éghajlata miatt turisták ezrei keresik fel. A Bledi-tóban fekvő kis szigeten Szűz Mária zarándok temploma található, melyet kishajóval lehet látogatni (hajójegy), majd a tó túlsó partján a várat keressük fel. A délután folyamán Szlovénia műemlékekben gazdag városkájába, Skofja Lokaba utazunk tovább. Sétálunk az óváros hangulatos utcácskáin, festett nemesi házai között. Láthatjuk az öreg városházát, a XIII. századi kőhidat (Közép-Európa legöregebb hídja). A főutca végén pillantást vethetünk a város fölé emelkedő kastélyra. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Ljubljana - Postojna - Predjama vára
(A mai napon fakultatív programlehetőséget ajánlunk)

A mai napon Szlovénia fiatal, energikus városát, Ljubljanát keressük fel. Sétálunk a belvárosban és ismerkedünk nevezetességeivel. A hármas hídon átmenve siklóval megyünk fel a folyó túlpartján lévő - Ljubljana jelképeként is ismert - várba. E várban raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is látszanak. Postojnába folytatjuk utunkat. Rövid kitérővel felkeressük Predjamát, Szlovénia festői lovagvárát, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült.  A várat belülről is lehetőség van megnézni. Postojna világhírű természeti értéke a Pinka-folyó által kialakított kétszintes barlangrendszer. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet. Este visszaérkezés a  szálláshelyre.    
Fakultatív program: 50 Euró/fő    
+ belépők (választható, nem kötelező) A program min. 20 fő fizető esetén indítható.

4. nap: Maribor - Varasd (Horvátország) - Budapest - Debrecen - Nyíregyháza
Reggel Horvátország felé indulunk. Útközben megállunk Mariborban, Szlovénia második legnagyobb városában (séta a belvárosban és szabadidő). Ezt követően továbbutazunk Varasd műemlékekben gazdag városába, melyet Horvátország ,,barokk fővárosának" is neveznek (Draskovics, Patacsics palota, Cillei-Erdődy várkastély, barokk templomok megtekintése kívülről). Majd hazaindulunk és kis pihenőkkel, Letenyén keresztül érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

Részvételi díj: 119.500 Ft/fő

(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal

- 3 éj 3* szállodában Celje közelében
- 3 reggeli
- idegenvezetés, szervezési díj 

Külön fizetendő:
- fakultatív félpanzió (3 vacsora): 33.000 Ft / fő  
- belépők és járulékos költségek ára kb. 90 euró / fő
 - BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 33.000 Ft / fő
(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!