Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szafari Észak-Tanzániában a nagy állatvándorlás idején és nyaralás Zanzibáron- 2024.08.18-29.

Tanzánia, Szafari Tanzániában, Szafari Tanzániában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-08-18-tól
2024-08-29-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba franciaággyal
Időtartam: 11 éj
Ár:
2099000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-18-tól
2024-08-29-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba külön ággyal
Időtartam: 11 éj
Ár:
2099000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

Átkelni a Mara folyón: ez a gnú vándorlás drámai csúcspontja. Lenyűgöző élet-halál küzdelem, amikor több százezer gnú utolsó erejét összeszedve kockáztatja az életét a veszélyes áramlatokban és a rejtőzködő krokodilok között, hogy elérjék a biztonságot nyújtó kenyai Maasai Mara park területét. Hatnapos szafarink pontosan erre a helyszínre, az Észak-Serengetibe vezet, és a legjobb esélyt kínálja arra, hogy láthassuk ezeket az idáig csak természetfilmekből ismer halált megvető ugrásokat és szívszorító tragédiákat, miközben több éjszakát töltünk a világhírű Serengeti Nemzeti Parkban.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Utazás Qatar Airways menetrend szerinti járataival, kényelmes átszállási időkkel
  • Ideális helyszín és időszak a nagy állatvándorlás megfigyelésére
  • BIG5 vadles a Ngorongoro-kráterben (afrikai elefánt, kafferbivaly, oroszlán, leopárd és rendkívül veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvú)
  • UNESCO Világörökségi helyszínek: Serengeti Nemzeti Park, Ngorongoro tájvédelmi terület és Stone Town Zanzibáron
  • Csodálatos fehér homokos tengerpartok, jó minőségű szálloda
  • Találkozás delfinekkel, óriásteknősökkel és vörös kolobuszmajmokkal Zanzibáron
  • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

 

Programok:

augusztus 18. vasárnap
Indulás Budapestről a Qatar Airways menetrend szerinti járatával (Budapest-Doha, 16:35-22:45; Doha-Kilimanjaro 01:45-07:35)

augusztus 19. hétfő
Érkezés után transzfer a Lake Manyara Nemzeti Parkba. Útközben megállunk a Mt Wa Mbu kisvárosban. A nyüzsgő, virágzó falu egy kulturális olvasztótégely, több törzs otthona. A város jellegzetes piros banánjáról híres, amit mi is megkóstolunk. Rövid megállónk után megérkezünk a nemzeti parkba. Ez a terület a madármegfigyelők mekkája, de nem kell hozzá profi fotósismeret, hogy a kezdő utazót is magával ragadja ez a sokszínűség. A park további különlegességei a fára mászó oroszlánok. Kis szerencsével velük is találkozhatunk.  Este érkezünk szállásunkra, az Africa Safari Karatu szállodába, ahol egy éjszakát töltünk.

augusztus 20. kedd
Korai reggelink után megkezdjük utunkat a Serengeti-síkság felé. A nap első felében a Ngorongoro Természetvédelmi terület ködös esőerdőin, festői tájain haladunk. Útközben kafferbivalyokat, páviánokat, elefántokat és némi szerencsével a sűrű növényzetben megbúvó leopárdokat is lencsevégre kaphatunk. Mielőtt belépnénk a Serengeti Nemzeti Parkba, meglátogatjuk az emberiség bölcsőjeként emlegetett Olduvai-szurdokot, mely a világ egyik legfontosabb paleoantropológiai régészeti lelőhelye. Szállás az Osinon Camps & Lodges épített sátraiban.

augusztus 21. szerda
A következő két napunkat a világ egyik legnagyobb vadrezervátumában töltjük, hogy testközelből figyelhessük meg a szavannán élő növényevő fajok millióinak vándorlását. Minden évben 1,5 millió gnú, félmillió gazella, több százezer zebra és több tízezer jávorantilop indul útnak és menekül a száraz évszak elől, vizesebb élőhelyet, új legelőket keresve. Szállás a Mara Kati Kati Tented Campben.

augusztus 22. csütörtök
Reggeli után ismét útrakelünk, hogy a Kogatende terület kopjéi (szikladombok) környékén csodálhassuk a vándorló állatokat, ahogy készülnek átkelni a lesben álló krokodilokkal teli Mara folyón. A folyó az állatok utolsó nagy akadálya, melyet legyőzve megérkeznek a relatív biztonságos Masai Mara Nemzeti Park területére. Ha türelmesek és kellően szerencsések vagyunk, elcsíphetjük egy-egy drámai epizódját ennek a vakmerő átkelésnek. Az egész napot vadlessel töltjük, piknikebédünket is a vadonban fogyasztjuk el. Szállás a Mara Kati Kati Tented Camp-ben.

augusztus 23. péntek
Mai nap magunk mögött hagyjuk a ,,végtelen földet" (a Serengeti maszáj szó jelentése). Jó eséllyel mostanra már a híres BIG5 több szereplőjével is találkozhattunk, de folytatjuk keresésüket az afrikai vadonban a terület szavannáiban, erdeiben egyaránt. Útközben lehetőség lesz egy maszáj boma meglátogatására is. Szállás: Africa Safari Karatu.

augusztus 24. szombat
Mielőtt elhagyjuk Észak-Tanzániát utolsó megállóként Földünk egyik lélegzetelállító természeti csodájához, a Ngorongoro-kráterhez utazunk. Az UNESCO Világörökség részeként számontartott tájvédelmi terület buja tája már maga csodálatos élmény. Földünk jelenleg legnagyobb, épen maradt peremű kalderája több, mint 25 000 emlősnek szolgál otthonául. Leereszkedünk a kráter belsejébe, ahol a nap hátralévő részét vadlessel töltjük. Találkozhatunk itt a híres BIG5 egyedein túl számos antilop- és madárfajjal (többek között flamingók, szarvascsőrű madarak, struccok, keselyűk, marabuk, pelikánok), vizilovakkal, sakálokkal. Garantáltan életreszóló élményben lesz részünk. Szafarink ezennel végetért! Következik a jól megérdemelt pihenés: az esti órákban átrepülünk Zanzibárra. Szállás: Zanzibar Queen Hotel standard szobáiban.

augusztus 25. vasárnap
Pihenés a tengerparton.

augusztus 26. hétfő
Pihenés a tengerparton, vagy egész napos látogatás Stone Townban és a közeli börtönszigeten: 50 000 Ft/fő.
Bejárjuk az UNESCO Kulturális Világörökség helyszíneként számon tartott város zegzugos utcáit, ellátogatunk Freddie Mercury szülőházához, az egykori rabszolgapiac területén épült anglikán templomhoz, a szultáni palotához, megnézzük a helyi hal-, gyümölcs- és zöldségpiacot és az erődöt. Ezután a várostól 30 perces hajóútra található börtönszigetre utazunk, ahol a 100 éves börtön mellett aldabrai óriásteknősökkel, dik-dik antilopokkal (Afrika egyik legkisebb testű antilopfaja) is találkozunk. A program ára tartalmazza az ebédet.

augusztus 27. kedd
Pihenés a tengerparton, vagy egész napos kirándulás a Jozani esőerdőben, látogatás egy fűszerfarmon, tengerparti ebéddel: 40 000 Ft/fő.
A Jozani Nemzeti Parkban, a csodás mangrove dzsungelbe vájt végtelen ösvényen sétálunk, ahol több faj mellett zanzibári vöröskolobusz majmokkal is találkozhatunk. Ezután egy fűszerfarmra látogatunk, ahol bemutatják többek között a szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, vanília termesztést, mesélnek a fűszerek felhasználási formáiról, majd megízlelhetjük a szezonális gyümölcsöket is. A túra végén lehetőség nyílik helyi termesztett fűszerek, kézzel készített szappanok és krémek vásárlására. Utolsó megállóként Pingwe tengerpartjára látogatunk, ahol a jó minőségű Upendo étterem teraszáról csodálhatjuk a méltán híres kilátást.

augusztus 28. szerda
Pihenés a tengerparton, felár ellenében lehetőség késői kijelentkezésre, majd kora esti transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (Zanzibár-Doha 23:10-05:10; Doha-Budapest 08:30-13:10)

augusztus 29. csütörtök
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Doha-Kilimanjaro/Zanzibár-Doha-Budapest útvonalon Qatar Airways járataival
  • Személyenként 1 db kézipoggyász (8 kg, 55x40x23 cm ) és 1 db feladott poggyász (20 kg)
  • Belső repülőjárat Arusha/Kilimanjaro és Zanzibár között menetrend szerinti járattal
  • Repülőtéri transzferek különbusszal
  • Hat napos szafari Észak-Tanzániában privát, négykerék-meghajtású, nyitható tetejű terepjáróval
  • Öt éjszaka szállás jó minőségű, középkategóriás vendégfarmokon a szafari során
  • Teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora), víz, tea kávé fogyasztás a szafari során
  • Nemzeti park díjak a szafari során
  • Négy éjszaka szállás Zanzibáron a Zanzibar Queen szálloda standard szobájában
  • Félpanzió Zanzibáron
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

Az ár nem tartalmazza:

  • Vízum: 50 USD/fő
  • Javasolt szervizdíj: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 10 fő
  • Minimum létszám a zanzibári fakultatív programok során: 6 fő.
  • Magyar állampolgár a beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel léphet be Tanzániába. A nemzetközi repülőtéren vízumigénylő, regisztrációs lap kitöltése szükséges. A vízum díja: 50 USD/fő.
  • A malária megelőzésére orvosi javaslat alapján, saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
  • Az állatokat természetes élőhelyükön, tapasztalt, a területet nagyon jól ismerő helyi guide-okkal keressük fel, mindemellett nem garantált, hogy minden felsorolt állattal találkozni fogunk.
  • Az egész út során kizárólag az előre palackozott víz fogyasztható.
  • A fakultatív programok sorrendje Zanzibáron a szabad helyek függvényében módosulhat.
  • A hátralékfizetési határidő és a kötbársávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2024. május 10. Lemondási feltételek, kötbérsávok: április 10.-május 10. 350 000 Ft/fő; május 10-től 100%.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!